hits

DETTE KAN HJELPE PÅ VINTERDEPRESJONEN

 • 31.01.2018 kl. 13:27

Hva er egentlig vinterdepresjon, og eksisterer det i det hele tatt? Det er ikke lenge siden jeg selv fikk opp øynene for dette, men om jeg tror på det eller ikke er jeg ikke helt sikker på. 

Symptomene kan være blant annet energimangel, større søvnbehov, nedstemthet og sosial tilbaketrekning. Dette er noe jeg selv har kjent veldig på i det siste. Har jeg ikke på vekkerklokke kan jeg sove i 12 timer i strekk, noe som er veldig ulikt meg. I helgene har jeg alltid pleid å våkne rundt 9-10 og vært helt opplagt, mens nå føler jeg meg slapp uansett hvor mye søvn jeg får. Men det værste må uansett være humøret. Jeg har flere ganger tatt til tårene uten å ane hvorfor, andre ganger føler jeg meg bare helt tom. 

For å være ærlig har det vært lettende å vite at vinterdepresjon kan være årsaken til alt dette, fordi da vil det snart gå over. Dette er altså grunnen til at jeg lengter noe ekstremt etter vår. 

I følge NHI finnes det flere måter å forebygge på og det viktigste er lys, lys, lys! Jeg skulle så gjerne tatt meg en tur til syden og lagt skylla på humøret, men så enkelt er det dessverre ikke... Jeg har snakket litt med mamma om dette og hun ga meg derfor noe til jul som kanskje kunne hjelpe; en lysterapilampe. Den siste uken har jeg tilbrakt alt fra 30 min til 2 timer forran denne lampen. Nå er bare spørsmålet; virker den?

Helt ærlig vet jeg ikke hva jeg skal tro. Eksisterer vinterdepresjon? Virker lampen? Det er for tidlig for meg å svare... Jeg har tenkt litt på dette en stund og kanskje er det bare placebo. I tilfelle vil lampen fungere om jeg bare tror den vil det. Så da er det bare å sette i gang da, Mathilde - Believe

- Mathilde - 

NYTT TIL STUEN - MAKE IT YOURSELF

 • 30.01.2018 kl. 12:47

Den beste måten å få interiøret slik man vil er ved å fikse det selv! 

Jeg er veldig glad i både håndarbeid og interiør og har nå kombinert disse hobbyene. Ja, du gjettet riktig, jeg har sydd nye putetrekk! Dette har vært planen så alt for lenge, og stoffet har ligget i skuffen siden før jul. Litt treg er jeg med å komme i gang, mest pga. frykten for at det skulle gå galt, men når jeg først er i gang går det unna. Som sagt hadde jeg mye tid til overs i helgen og nå vet dere hva jeg brukte den på. 

Jeg er et putemenneske... Jeg eier alt for mange puter og selv om jeg har plassert fire i sofaen er det fortsatt nok igjen til å fylle senga. Kjæresten så litt paff ut da jeg fortalte hvor alle putene skulle gå. Uff, stakkaren visste ikke at han sa ja til å bo sammen med et putemenneske. Men helt ærlig er det mange som undervurderer puter assa. Jeg kunne nok skrevet et par tusen ord (ren overdrivelse) om akkurat hvorfor jeg mener puter er så viktig, men det skal jeg spare dere for. 

Men som jeg begynte innlegget er den beste måten å gjøre det selv. Kun da får man det akkurat som man selv vil, OG man sparer penger! Jeg har kjøpt stoffene på Stoff og Stil og tar meg snart en ny tur for å planlegge dette puteeventyret videre. Jeg vet ikke hvordan det er normalt å sy puter, men jeg har i alle fall funnet min egen "oppskrift" og skulle noen være interessert i å vite hvordan jeg lager dem skriver jeg gjerne et mer detaljert innlegg. 

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

#Sy #Håndarbeid #Puter #DIY #Interiør #Innredning 

LITT VÅRINSPIRASJON MENS VI VENTER...

 • 29.01.2018 kl. 21:55

Som sagt tidligere er jeg veldig klar for vår nå. Det er noe helt speilet med våren, men jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det. Det må være noe med den følelsen av å gå fra mørke til lysere tider. Det føles bra og det gir håp. Vel, i alle fall for min del. Januar er snart forbi, men vi må vel kanskje igjennom februar og noe til før vi kan se noen vårtegn. Jeg er i alle fall veldig innstilt på vår nå og tok meg dermed turen innom pintrest for å skaffe litt inspirasjon og nå kan jeg nesten ikke vente! 

♥ Er du klar for vår?

- Mathilde - 

SLIK REDIGERER JEG BILDENE MINE

 • 28.01.2018 kl. 12:32

Det ligger ofte litt mer jobb bak et blogginnlegg en det folk tror. Det er ikke bare å knipse bilder i vilden sky, laste dem opp og skrive ned de første ordene som faller deg. Nei, det er nok mer jobb en som så og i dag tenkte jeg å ta for meg bilderedigerings-delen. 

Først og fremst er det aller lurest å lære seg å ta bilder med manuell innstilling. Man får så mye mer ut av bildene og ikke minst er det supergøy! Dette er så klart ikke et must, men det kan ta bloggen til nye høyder. Å redigere bildene er heller ikke noe man må gjøre, men hvis du ser på eksemplene jeg har lagt med i dette innlegget kan du se store forskjeller. Man kan kunne mye om fotografering, men skal man få de virkelig gode bildene må man også kunne redigere dem. 

Husk at jeg er bare en selvlært amatørfotograf (om jeg i det hele tatt kan kalle meg det). Jeg har mye å lære, men håper at det jeg har lært til nå kan hjelpe andre videre. Selv har jeg ikke rå til et dyrt redigeringsprogram, men slapp av, det finnes andre måter å lykkes på. Høyest på min ønskeliste står nå redigeringsprogrammet lightroom. Jeg har selv testet det på skolen og hørt utrolig mye bra om det. Men foreløpig bruker jeg redigeringsmulighetene som finnes på bilder på mac-en. Disse har blitt kraftig forbedret i det siste og er foreløpig alt jeg trenger. Har du har en mac anbefaler jeg dette. 

For å kunne demonstrere litt tydeligere viser jeg over et eksempel. Du kan lett styre lys og farge i de øverste to kolonnene. Tidligere brukte jeg bare disse, men nå er jeg også blitt veldig glad i å bruke delen under RGB og redigere varmen i bildet. RGB er fargene i bildet og ved å dra frem og tilbake vil du gradvis kunne justere fargebalansen. I eksempelet har jeg gjort nettopp dette og fått et lysere bilde hvor de delene jeg syntes var viktig å få med kom tydeligere frem. Husk at å redigere kan bety å bare kutte ut deler av bildet som er ubetydelig, som i eksempel 2. 

Nå ønsker jeg dere alle lykke til med redigeringen og god søndag!

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

#Foto #Blogg #Redigering #Tips

ET NYTT ÅR MED GLOSSY

 • 27.01.2018 kl. 14:50

//Sponset

Et av høydepunktene i måneden er når jeg kommer hjem til en glossybox i postkassa. Jeg kommer meg såvidt innenfor døra før jeg river av pappen, åpner lokket og stirrer ned i forundringsboksen. Glossybox har gitt meg utallige mange gode og spennende produkter i 2017 og jeg er utrolig takknemlig for at dette fortsetter utover i 2018 også. 

I denne månedens glossybox var jeg spesielt begeistret for Studio 10 sin setting- og fuktighetsspray. Jeg har lenge tenkt på å få meg noe lignende ettersom jeg opplever at sminken ofte forsvinner utover dagen, men nå slepper jeg å bekymre meg for dette. Jeg må også si at jeg syntes parfymen fra Abercrombie & Fitch lukter utrolig godt og ansiktsmasken fra Garnier, hvem kan vel få for mange ansiktsmasker?!

Høres det spennende ut å få en slik eske i posten hver måned? Glossybox tilbyr både løpende abonnementer til 179,- og abonnementer på 3, 6 og 12 måneder.  Du kan lese mer om abonnementene og se prisene HER

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

#Glossy #Glossybox #samarbeid #sponset #skjønnhet #velvære #skjønnhetsprodukter

SLÆKK HELG

 • 26.01.2018 kl. 12:48

Da var helgen i gang for min del. Jeg kan ikke helt skjønne hvor det ble av denne uken. Den har sust av gårde i en rasende fart og plutselig var det helg igjen (ikke det at jeg klager). Jeg har hatt en nokså travel uke, og det er vel grunnen til at det har gått så fort. Så travel har den vært at jeg helt har glemt å planlegge helgen... Så nå sitter jeg her, fortsatt i pysjen som jeg alltid gjør når jeg har fri, og prøver å finne ut hva jeg kan bruke dagen på. Det er jo nok av ting å gjøre her hjemme, det er ikke det, men jeg er jo et sosialt menneske som blir litt sprø av å tilbringe for mye tid alene. 

Nå hadde jeg en veldig innholdsrik helg for en uke tilbake med bla. to fester, som egentlig er en for mye for meg, så kanskje har jeg godt av en rolig helg? Vel, vel det blir spennende å se hva jeg finner på. Å stå opp seint og starte dagen med en stor kopp te og mac-en på fanget var i alle fall en god start ♥

♥ Hva er dine planer for helgen?

- Mathilde -

JEG VIL BARE REISE!

 • 25.01.2018 kl. 17:53

Den siste uken har vært helt krise! Jeg har bare SÅ lyst til å reise og tanken av å være stuck i Norge helt til sommeren gjør meg skikkelig rastløs. Jeg elsker å reise og det er år og dag siden sist jeg var på et skikkelig eventyr. Nå skal det sies at jeg skal til Glasgow i mai, men det virker så langt unna... 

Den siste uken har gått i det samme; forelesning, husarbeid og dagdrømming. Hva skulle jeg vel gjort for noen dager med spennende opplevelser i varmere strøk! På toppen av lista ligger reisemålene jeg har lengtet etter lenge. Og selv om jeg hverken har tid eller råd nå skal jeg nok en gang klare å besøke alle disse stedene. Bare vent og se!

Maldivene

Sri Lanka

Australia

Sør Afrika

Indonesia

MENS JEG VENTER PÅ VÅR

 • 24.01.2018 kl. 12:52

Noen andre en meg som rett og slett er dritt lei vinter nå?! Jeg har aldri vært glad i vinter og kulde og nå som julen er over kan jeg ikke lenger se noe positivt med denne kalde årstiden. Uff, for en hissig start på et innlegg, hehe. Men det er altså sånn jeg føler det nå. Jeg har alltid sagt at jeg ikke liker snø, og i år ser ikke snøen ut til å ville gi seg. Nå skal det sies at jeg virkelig nøt snøen i starten og har hatt mange fine turer med kamera. Men nå er jeg altså lei det også. 

Jeg vet ikke hvordan det er hos dere, men her i Oslo er i alle fall snøen blitt til slaps og is. Det er jo det værste. Her om dagen klarte jeg også å skli i trappa, noe som egentlig var mer komisk en vondt, heldigvis. 

Men for å gjøre det beste ut av snøen, kulden og årstiden generelt fant jeg i dag frem kakaoen da jeg kom hjem. Vi må da i alle fall utnytte at det er lov å sitte inne og kose seg med noe varmt i koppen på vinteren. Det komiske er jo at jeg egentlig ikke er så glad i kakao en gang. En sjelden gang er det veldig godt, som i dag, men ofte blir det litt for søtt for meg. Jeg gjorde det kanskje også litt på trass, hehe. 

 Noen andre som lengter etter vår?

- Mathilde - 

JEG HAR VÆRT HÅRMODELL

 • 22.01.2018 kl. 22:24

For en hektisk, men utrolig gøy dag! I dag har jeg gjort noe jeg aldri har gjort før, men det blir definitivt ikke siste gang. Jeg har sittet hårmodell og jeg storkoste meg. Jeg satt modell for Karoline og opplevde henne som veldig dyktig. Ikke bare fikk jeg en nydelig frisyre, men jeg lærte også mye både fra hva Karoline gjorde og fra tilbakemeldingene hun fikk fra kursleder. Da vi var ferdige og alle spenner var tatt ut og all tuperingen børstet bort ble vi enige om at vi gjerne gjentar dette ved en senere anledning. 

 Hva synes dere? Ble det ikke fint!

- Mathilde -

DETTE ER INTERIØRTRENDENE FOR 2018

 • 21.01.2018 kl. 18:45

Ettersom jeg studerer interiørarkitektur tenkte jeg det kunne være greit å sette seg inn hva som er interiørtrendene i år. Eller hva?

Minimalisme

I år går vi bort fra den stramme, litt maskuline minimalismen og retter fokuset mot en mer myk og feminin variant. Det vil være lite bruk av mønster og annet som tar mye oppmerksomhet i et rom. Mønster som derimot vil bli brukt er geometriske former med variasjon i mykhet som er med på å skape liv. 

Fargebruk

Det blir et fargerikt år, likevel er hovedfokuset ro og harmoni. Ulike farger er blitt kåret til årets farge av diverse kommersielle aktører blant annet lilla- og blåtoner. I mange år har det hvite, sterile  og fargeløse vært trenden. Nå beveger vi oss mot en motreaksjon hvor fargene kommer frem i lyset igjen. 

Personlighet

Det mest trendy nå for tiden er personlige interiør. Trender kan være morsomme å følge med på, men det viktigste er å føle seg vel i sitt eget hjem. Bruk de fargene som snakker til deg og kombiner dem som du synes det passer. 

Trendene

 Sikk-sakkmønster

 Tepper

 Tregulv 

 Fargebruk

 Geometriske former

//info fra http://www.ifi.no/trender

- Mathilde - 

FAVORITTEN FRA IDEAL OF SWEDEN

 • 20.01.2018 kl. 16:36

For en stund tilbake kjøpte jeg et nydelig deksel fra ideal of Sweden. Treg som jeg er har jeg ikke før nå fått fingeren ut og tatt bilder til bloggen, men her er de endelig!

Til den forrige mobilen hadde jeg masse forskjellige deksler som jeg egentlig ikke brukte. De aller fleste hadde jeg kjøpt veldig billig og de ble fort ødelagt. Da jeg fikk meg ny mobil fant jeg ut at det var bedre å bruke litt penger på et deksel som holdt, men som samtidig var fint. Jeg har lenge syntes at ideal of Sweden har utrolig søte motiver på fine deksler og da de hadde salg slo jeg rett og slett til. Jeg brukte evigheter på å bestemme meg for hvilket jeg ville ha og måtte til og med rådføre meg med flere venninner. Nå er jeg heldigvis superfornøyd!

Ettersom de hadde salg på det tidspunktet jeg kjøpte fant jeg ut at jeg skulle slå på stortromma og kjøpe meg en tilhørende clutch veske. Den har kommet godt med ettersom den er praktisk, men samtidig utrolig fin. 

 Hva synes du?

- Mathilde - 

DETTE KJØPTE JEG I SVERIGE

 • 18.01.2018 kl. 19:19

Forrige søndag dro jeg sammen med to venninner på harryhandel til Sverige. Jeg er jo helt håpløs når det gjelder sånt og endte så klart opp med å kjøpe alt for mye. Fryseren er i alle fall full og det blir nok en stund til vi trenger å dra på butikken igjen. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye vi sparte på dette, men det var i alle fall en god del. Ikke nok med at vi har mat for flere uker, men gangen har også blitt innredet og er bare blitt så koselig! 

Til baderommet

Frossenvarer

Annen mat

Godis

Har blitt stor fan av seagrass - kurver i det siste. 

Dette speilet kostet bare 50 kr og venter nå på å bli hengt opp. 

Er ikke dette bare et nydelig teppe?

♥ Hva synes dere?

- Mathilde - 

FLINK STUDENT

 • 18.01.2018 kl. 11:52

Gjett hvor jeg blogger fra nå da dere, biblioteket! Selv om det er en stund til eksamen vil jeg heller jobbe jevnt nå som jeg har god tid enn å spare alt til siste slutt. Så i dag tidlig bestemte jeg meg. Jeg smurte ekstra matpakke og tok med alle nødvendige bøker. Jeg har tidligere bare jobbet hjemme, men der er det så lett å bli distrahert, så jeg tenkte at hvis jeg fikk lagt inn noen gode timer på biblioteket kan jeg kose meg i kveld med god samvittighet. Jeg har jo til og med fri i morgen, så helgen har allerede startet!

Dette er faktisk første gang jeg jobber på biblioteket utenom eksamen... Uff, ikke helt bra. Til og med foreleseren vår påpekte hvor sjeldent vi fra interiørarkitektur er å se på biblioteket. Men nå som jeg har prøvd det ser jeg at dette er noe jeg bør gjenta.

- Mathilde -

ALT FOR TRAVELT

 • 17.01.2018 kl. 22:28

Full i magen og trøtt som jeg er vil jeg helst bare stupe til sengs. Jeg og Harsha kom akkurat hjem fra farmor og jeg har vel aldri forlatt farmor noe annet enn stappmett og med litt skyldfølelse for all kaken jeg har spist. Noen andre som kjenner seg igjen?

Så klokken er allerede halv 11 og jeg begynner å lure på sist gang jeg postet et innlegg tidlig på dagen eller i det minste midt på dagen. De siste dagene har vært utrolig hektiske med venner, familie, studier, kor osv. Helt ærlig liker jeg slike hektiske uker best, men det gjør det vanskelig å holde bloggen oppdatert. I dag fikk jeg i det minste tatt litt bilder før det ble for mørkt så blogginnlegg for imorgen er i alle fall klart. 

Nå skal jeg få i meg en varm kopp te med honning for å lindre halsen før den svikter. Natta ♥

- Mathilde -

PINCHO NATION BLE TIL JENTEKVELD

 • 15.01.2018 kl. 21:52

I dag hadde jeg, Asta og Ella store planer om å spise på Pincho nation etter forelesning. Vi har lenge hatt lyst til å dra hit ettersom den virker så spennende. Restauranten er sirkusinspirert og det er tydelig å se på interiøret, men hva det egentlig vil si er jeg veldig spent på. Ja, for vi kom oss altså ikke dit, til vår store skuffelse. 

Forelesningen var ferdig 14:30, men de åpnet ikke før 16:00 så vi bestemte oss for å rusle litt i sentrum for å få tiden til å gå. Tiden sneglet seg fremover og vi begynte etterhvert å bli veldig sultne. Da klokken endelig ble fire og vi vendte snuten mot restauranten ble vi møtt av en lapp på døren. Den hadde stengt i dag fordi servitørene var på sjonglørkurs. Skikkelig nedtur var det! Planen gikk i vasken, men vi fikset det lett ved å arrangere jentekveld med taco og spill istedenfor. Og dermed var dagen reddet ♥

 - Mathilde - 

HARRYHANDEL...

 • 14.01.2018 kl. 22:59

Gjett hvor jeg har vært i dag da, Sverige! Her om dagen kom Asta med den gode ideen; la oss dra til Sverige på harryhandel. Og det gjorde vi...

Vi tilbrakte hele dagen over landegrensen og kom ikke hjem før nylig. Nå har vi huset fult av mat, godteri og brus. Jeg kjøpte også en del såper og litt interiør. Alt i alt ganske mye, hehe. Jeg brukte vel litt mer penger enn jeg hadde sett for meg, men jeg både tror og håper det var verdt det. Mer om hva jeg kjøpte kommer senere. 

Jeg har vært i Sverige før, men ikke på denne måten. Jeg hadde det i alle fall veldig gøy og det ble også en veldig koselig jentetur. Jeg håper vi kan klare å gjenta dette ved en senere anledning. Men det er i alle fall lenge til neste gang jeg trenger å kjøpe mer godteri, hehe. 

Full bil sa du?

Har du vært på harryhandel?

- Mathilde - 

JEG MISTER HELGEFØLELSEN

 • 13.01.2018 kl. 21:08

I alle årene på grunnskolen og videregående var helg noe jeg virkelig så frem til. Jeg husker følelsen av å sitte på skolen en fredags ettermiddag og stirre på klokken i håp om at tiden skulle gå raskere. Helgen var en milepæl i uka og noe jeg virkelig så frem til. Nå er følelsen en litt annen...

Siden jeg begynte å studere har hverdagen blitt en ganske annen og med det også helgene. Nå feks. har vi bare forelesninger tre ganger i uken og er ferdig allerede klokken 11. Dette innebærer så klart mye selvstudie, men når jeg velger å gjøre det er helt opp til meg selv. Jeg klager på ingen måte på hvordan dagene mine ser ut, jeg vet det er mange studieretninger som har det ganske tøft. Det eneste er at jeg har mistet helgefølelsen. 

Når helgen endelig er her har jeg allerede hatt så mye fri i ukedagene at jeg ikke merker noe forskjell. Er jeg på forelesning er jeg ferdig 11, har jeg fri står jeg opp 11. Derfor håper jeg å finne meg en jobb eller en hobby som kan fylle tiden i hverdagene slik at den herlige, sprudlende følelsen av endelig helg kommer tilbake. 

♥ Noen tips til hav jeg kan gjøre?

- Mathilde - 

VINTERIDYLL DEL 2

 • 12.01.2018 kl. 18:03

Som jeg skrev i forrige innlegg tok jeg meg en tur ut i vinterværet på tirsdag, og kamera var så klart med. Jeg vikk tatt mange bilder og i forrige innlegg delte jeg noen av dem med dere. I dette innlegget tenkte jeg å dele resten. 

Tirsdag var studiedag, men man kan jo ikke bruke hele dagen på studier og denne turen var derfor et fint avbrekk. I tillegg liker jeg å overbevise meg selv om at å gå rundt å se på husene i nabolaget også kan kalles selvstudie, hehe. Jeg prøvde å bruke det vi har lært i kunst- og designhistorie til å finne trekk ved husene som kunne avsløre ca. når de ble bygget eller hvilken stilepoke de tok inspirasjon fra. Mest sannsynlig var jeg ganske fer off med gjetningen min, men det var morsomt i alle fall morsomt. 

Er ikke vinteren fin? ♥

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

NEW INN: BLOMSTERKJOLE

 • 11.01.2018 kl. 18:20

I dag begynner helgen for min del. De første ukene av semesteret har vi fri på fredager og jeg klager ikke! Planen for dagen var å rydde og vaske leiligheten, noe jeg ikke hadde problemer med å utsette litt. Heldigvis for meg ville Asta heller ikke hjem og starte på pliktene og vi endte opp med å vandre langs Karl Johan en liten stund. Og gjett hvem som endte opp med en ny hverdagskjole til garderoben, jo jeg! 

Jeg har ikke kjøpt nye klær på et halvt år, og selv om det ikke akkurat er slik at jeg trenger en til kjole (skapet er fult nok som det er), synes jeg det er lov å skjemme seg bort litt en gang i blant. De som kjenner meg vet hvor glad jeg er i å gå i kjole. Kjoler kan brukes både til hverdags og fest og man slepper å tenke på å matche overdel og underdel, i tillegg er det veldig behagelig. What´s not to like?!

♥ Hva synes dere om kjolen?

- Mathilde - 

VINTERIDYLL

 • 09.01.2018 kl. 16:08

Jeg er snart på vei ut døra og har ikke tid til å skrive mye, men jeg tenkte å ta turen innom bloggen for å dele noen av bildene jeg tok på dagens spasertur med dere. Harsha ringte meg på vei til jobb i dag og sa at jeg bare måtte dra ut å ta bilder i dag fordi det var så fine vintermotiver. Vel, han fikk rett. Hva er vel ikke bedre enn å tilbringe en fridag vandrende med et kamera rundt halsen? 

- Mathilde - 

JEG ER ALT FOR RASTLØS

 • 07.01.2018 kl. 16:44

Søndagen ruller og går her hjemme. Etter kvelden vi hadde i går var det deilig å ikke ha noe på agendaen i dag, jeg var vel i seng rundt 05:00. Sånn går det når bursdagsfesten man er invitert til er 1 1/2 time unna... Blir nesten som nyttårsaften om igjen, haha. 

Vel, planen var å tilbringe store deler av dagen på sofaen og lade opp til uka, men det fikk jeg bare ikke til. Jeg er altså alt for rastløs! Etter en stund bare måtte jeg finne på noe å gjøre. Jeg skrudde på litt stemningsmusikk og har nå vandret huset rundt og fikset på småting. Harsha kommer snart hjem fra jobb, så tinden er inne for å lage vegetarburgerne jeg har vært så spent på. Og etter middag tenkte jeg å se om jeg klarer å lure han med ut på en liten tur. 

Jeg trodde kanskje jeg skulle klare å slappe helt av i dag, men der er bare ikke meg. Spesielt når jeg er alene hjemme blir jeg utrolig rastløs. Noe må skje og hvis det ikke gjør det må jeg bare finne på noe selv, haha. 

♥ Håper alle har en super søndag, rolig eller hektisk!

- Mathilde - 

HVA SYNES JEG EGENTLIG OM MENSKOPPEN?

 • 06.01.2018 kl. 14:01

Da jeg kjøpte menskoppen lagde jeg en innlegg som dere kan lese HER. På denne tiden hadde jeg ikke fått testen den over lenger tid, men nå som jeg har hatt den en god stund føler jeg det er på høy tid med en ny oppdatering med hva jeg egentlig tenker. 

Hvis man får menskoppen til å fungere slik den er ment er den egentlig helt ideell. Man sparer fort opp pengene man bruker på tamponger og bind hver måned, man har den alltid liggende, den kan sitte lenger i enn en tampong, den inneholder ingen kjemikalier og man forsøpler mindre. Dessverre har ikke koppen fungert helt til beste evne for meg og jeg har derfor ikke kuttet helt ut andre produkter. 

Slik jeg har opplevd den synes jeg den er litt vanskelig i bruk. Jeg opplever at den flytter på seg og av og til havner på skrå slik at den ikke klarer å samle opp alt. Jeg har også opplevd at den sklir litt ut og derfor kan bli litt ubehagelig. Dette er på dagtid, på kveldstid derimot synes jeg den fungerer ypperlig. Jeg har aldri opplevd "lekkasje" om natten og jeg merker heller ikke noe ubehag. Selv er jeg ikke veldig glad i å bruke bind og siden man helst ikke burde bruke tampong når man sover er menskoppen det beste alternativet for meg om natten. 

Det er mulig jeg kan få den til å fungere bedre om jeg setter meg enda mer inn i det, men foreløpig er jeg veldig fornøyd med å bruke den om natten og bruke tampong om dagen. Hvordan den fungerer er nok ganske ulikt fra person til person og jeg kan derfor bare snakke for meg selv. Men selv bare ved å bruke den om natten sparer jeg både penger og miljøet og jeg vil derfor råde andre også til å prøve. Du kan kjøpe menskoppen HER

♥ Har du hørt om eller prøvd menskoppen?

- Mathilde -

IKKE KLAR FOR Å GI SLIPP PÅ JULA

 • 05.01.2018 kl. 17:23

Jeg skjønner virkelig ikke hvor jula ble av! Desember gikk utrolig fort og nå er jeg allerede i gang med studiene. I lang tid har jeg nå sittet og lest meg opp på design- og kunsthistorie og kjente det var på tide med en liten pause. Jeg føler meg ikke klar til å starte på igjen og legge jula bak meg! Julekakene er ikke spist opp, det lille vi har av julepynt står fortsatt fremme og jeg har på følelsen at jeg glemte å høre på noen viktige julesanger... 

Men så må jo jula ta slutt en gang og egentlig er jeg vel heller glad for at den ikke varte lenge nok til at jeg rakk å bli lei av den. Mest sannsynlig vil dette året fly av gårde like fort som fjoråret også er det jul igjen. 

Vi har det som kalles tyvende dag jul, men for min del er vel egentlig jula over så fort jeg er tilbake på skolebenken. Men selv om jula nå er over for min del skal jeg utnytte at det fortsatt er vinterdager ute og nyte kvelden med en stor og god kopp kakao! 

God helg♥

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

DESEMBER GJENNOM MOBILEN

 • 04.01.2018 kl. 15:25

Jeg har stort sett meg meg kamera over alt i tilfelle muligheten byr seg for en liten bildeseanse, men noen ganger blir kamera litt for mye og da er det fint at også mobilen har et høyt funksjonelt kamera. Så for å dekke de delene av desember jeg ikke har fått med tidligere tenkte jeg å vise dere min desember gjennom mobilen. 

Desember gikk alt for fort i år, men det ble en fin måned med venner, familie, koselige stunder, teater, mye god mat, julestemning og tradisjoner. 

- Mathilde - 

BILDENE SOM IKKE KOM PÅ BLOGGEN - JULESPESIAL

 • 02.01.2018 kl. 13:22

I ny og ne synes jeg det er fint å pryde bloggen med litt bilder som ikke kommer gjennom nåløyet når jeg skal velge ut bilder til bloggen. Og vi vet da alle at flesteparten av bildene som noen gang er tatt av oss blir enten slettet rett etterpå eller kommer i kategorien "ikke godt nok for sosiale medier". Men av og til kan det være litt kjekt å spare på nettop slike bilder for å huske situasjonen som den faktisk var. I jul tok jeg en hel del slike bilder og tenkte å dele noen av dem med dere. Enjoy! 

♥ Hva synes dere om slike innlegg?

- Mathilde - 

EN LITT ANNERLEDES START PÅ DET NYE ÅRET

 • 01.01.2018 kl. 19:46

Jeg vil gjerne få ønske dere alle et fantastisk nytt år! 

Jeg håper dere alle hadde en fin feiring i går og en fin start på det nye året. Tenk at det er 2018 da dere! Vi hadde en super feiring i går sammen med både nye og gamle venner. Feiringen varte langt utover natten og før vi visste ordet av det var klokken blitt 03:50 og siste mulighet til å komme seg hjem var passert. Muligheten for taxi var fortsatt der, men vi befant oss på helt andre siden av byen og i en annen kommune... Vi var ikke det eneste med dette problemet og vi endte opp med å være en hel gjeng som satt oppe hele natten og ventet til kollektivtransporten begynte å gå igjen. 

Det hele ble egentlig ganske komisk. Nå som jeg sitter her og skriver klarer jeg ikke helt å koble at det faktisk var i dag tidlig vi tok t-bane og trikk i 1 1/2 time for å komme hejm. Da vi omsider kom hjem var klokken blitt 07:15! Så da var det bare på tide å legge seg da, haha. Det ble en litt annen start på det nye året en jeg så for meg, men det gjør meg egentlig ingenting. Så har vi i alle fall noe å huske denne nyttårsaften for! 

- Mathilde - 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no