hits

NYTTÅRSBALL PÅ TONEHEIM

 • 29.01.2017 kl. 22:14

I går var det duket for et aldri så lite ball. Ballkomitéen hadde virkelig stått på for å ordne i stand tidenes opplevelse. For et bra opplegg både på skolen med middag, underholdning og taler og med fest i et lokale i sentrum. En opplevelse vi sent vil glemme. 
- Mathilde - 

PÅ ENDA EN TURNÉ

 • 25.01.2017 kl. 16:14

Nå sitter vi på flyplassen i Stavanger og skal snart ta flyet tilbake igjen. Det ble enda en kort tur, men en vellykket en. I utgangspunktet skulle vi reise på én turné, men for at det skulle passe med alle skolene vi skulle besøke måtte vi dele det opp i to. Denne gangen har vi besøkt skolene med musikkutdanning i Stavanger og Sandnes. Altså var vi innom den videregående skolen jeg gikk på. Det var utrolig hyggelig å se både lærer og elever igjen.

Jeg var litt redd for at jeg skulle bli veldig nervøs, men det slapp jeg heldigvis. Nå har vi spilt dette en del ganger, så jeg klarte å holde nervene i sjakk. Det var utrolig delig!

Nå er det hjem igjen til Toneheim. Jeg håper vi har klart å inspirert folk til å begynne, for dette har for meg vært et supert år!

GAVEN SOM VARMER

 • 24.01.2017 kl. 13:15

I november fikk jeg en syk plan, og etter å ha brukt masse penger på garn var det ingen vei tilbake, jeg skulle strikke tøfler til alle jeg bor med. Vi bor ni i dette huset og julegaven fra meg var et par tøfler til hver av dem i hver sin farge. Det tok lang tid, men nå er jeg endelig ferdig og senere i dag skal de få dem. 

Dere kan tro de ble overrasket da jeg før jul fortalte dem om planene og viste dem hvilken farge de kom til å få. Det var et stort ansvar jeg tok på meg, men jeg var fast bestemt på å fullføre og etter å ha fortalt dem om det hadde jeg heller ikke noe valg. 

For de som skulle lure brukte jeg denne oppskriften HER. Jeg trodde det kom til å bli vanskelig å strikke tøfler, men det var det slettes ikke. Det eneste du trenger å kunne er å strikke rett og å felle. Slike tovede tøfler er gode og varme og en flott gave. 

♥ Er du glad i å strikke?

- Mathilde - 

NÅR DET ER FRIHELG

 • 22.01.2017 kl. 18:08

En gang i måneden har vi frihelg. Ellers har vi lørdagsseminar, men denne helgen fra og med middag på fredag har vi hatt fri. De som bor i nærheten pleier ofte dra hjem i disse helgene, men for mange blir det litt langt og dyrt. Jeg vurderte å dra til Oslo, men er veldig glad jeg droppet det og ble igjen. Vi pleier nemlig ofte å finne på mye kjekt disse helgene. Denne gangen var vi både på konsert, bowling i tillegg til en nydelig tur. Vi har hatt koselig filmkveld og senere i dag blir det swing for de som vil. Maten pleier faktisk også være mye bedre, haha. - Mathilde - 

I'M SPEECHLESS!

 • 21.01.2017 kl. 17:52

Helt siden jeg gikk en tur forrige helg har jeg hatt lyst til å gå tilbake for å ta bilder. Frosten og snøen lager de nydeligste motiver, jeg ble rett og slett litt målløs. Jeg hadde ikke planer om en veldig lang tur, men plutselig hadde jeg og Harsha vært ute i tre timer. Det var så mye fint å se og utrolig herlig med frisk luft. Håper det blir flere turer som denne. 
♥ Hva synes du om bildene?

- Mathilde - 

SØNDAGSTUR I NYDELIG VINTERVÆR

 • 15.01.2017 kl. 17:32

På folkehøgskole, hvor alt man trenger er på samme sted, bruker man lite tid på å gå rundt i område rundt skolen. I dag tok jeg meg likevel en tur. Været i dag har vært helt fantastisk, veldig kaldt, men utrolig fint. Jeg kommer nok til å ta den samme turen en del ganger for å få flere bilder. Det var så mye fint, men for kaldt til å være lenge ute. Men det var virkelig deilig med en forfriskende søndagstur. 


 

- Mathilde - 

UNNGÅ TØRRE VINTERHENDER

 • 13.01.2017 kl. 19:48

Hvert år på denne tiden får jeg samme problem, tørre hender. Men jeg har funnet min kur. Jeg har tipset om dette før, men nå har jeg utvidet og har enda et produkt å anbefale. I mange år har jeg sverget til almond hand and nail butter fra "the body shop". Det er en veldig tykk krem som jeg pleier å bruke på natten med hansker. 

I min forrige glossybox fikk jeg et produkt fra weleda, et merke jeg liker veldig godt. Det var en olje til negler og neglebånd. Nå er rutinen både håndkrem og olje og det funker fjell. Virkelig å anbefale. 

- Mathilde - 

MITT 2016 (SEPTEMBER - DESEMBER

 • 12.01.2017 kl. 18:46

Da var har jeg laget ferdig den siste delen av årskavalkaden. Håper dere har likt å lese disse innleggene. Jeg har i alle fall hatt det gøy med å skrive dem, selv om det har tatt meg litt tid. Det har virkelig vært et innholdsrikt år med mange gode minner. 


September

I september var alt på Toneheim fortsatt ganske nytt, men jeg begynte å få noen virkelige gode venner. Været var strålende og det ble mye tid ute på tunet. Jeg tok meg en helgetur til Oslo for å være med venner og familie. Vi hadde vår første elevkveld på skolen og prydet huset med planter som fremdeles lever den dag i dag. Mamma var på besøk og jeg ble ferdig med å innrede rommet. September var også den måneden jeg fikk strekk i leggen som førte til et svært blåmerke på leggen. 


Oktober 

I denne flotte høstmåneden var fargene på trærne ute utrolig flotte og det ble dermed en del bilder. Vi var på opera i Oslo og samlet inn penger for TV-aksjonen. Høstferien tilbragte jeg i Italia med familien. Og vi hadde en flott halloween-feiring. 

Processed with VSCO with c1 preset
November

Årets første snøfall, alt for tidlig etter min mening. Vi hadde konsert med skolen og jeg begynte å strikke og hekle julegaver. 
Desember

En travel måned for de fleste også for meg. Mye pepperkakebaking både med de jeg bor med og med familien hjemme. Jeg fikk min første glossybox. Jentekoret hadde to konserter. Vi hadde juleverksted, elevkveld med jule-tema og julebord/juleavslutning. Hjemme hadde jeg en fantastisk julefeiring med konserter, god mat, venner og familie.SAMSUNG CSC
- Mathilde - 

BILDENE FRA TURNÉEN

 • 11.01.2017 kl. 22:28

Jeg hadde en utrolig fin tur med en liten, men veldig fin gjeng. Vi fikk spilt på videregående i både Stord og Haugesund, i tillegg til å spille en liten snutt på Gardemoen. Vanligvis tar jeg masse bilder, men denne turen ble det ikke så mye, men her får dere de beste.  

- Mathilde -

MITT 2016 (MAI - AUGUST)

 • 09.01.2017 kl. 18:38

Mai

En innhldsrik måned, spesielt for en russefotograf. Enda flere russeknuter ble tatt, som å synge og tjene penger på torget og å gå til Preikestolen i sports-bh. Været var utrolig bra denne måneden og da ble det mange hytteturer, både med venner og familie. Vi var også på en fin tur til Gulsvik for å feire farmor. Mai er også måneden for eksamensøving, så det ble det en del av. 


Juni

Litt flere eksamener, danseforestillinger og avslutning på skolen. Også klippet jeg jo håret mitt selv for første gang. 
Juli

Vi var på hytta i Oslofjorden og i Portugal. Også arrangerte vi flettekveld med noen venninner. 


August

Som jeg gjør hver augus var jeg i Trondheim for å besøke venner. Det aller mest spennende denne måneden var å begynne på Toneheim. Det tok ikke lang tid før jeg hadde fått mange nye venner, og sammen dro vi på tur over Besseggen. - Mathilde - 

JEG DRAR PÅ TURNÉ

 • 08.01.2017 kl. 13:57

Da jeg våknet i dag gikk det opp for meg at jeg reiser i morgen tidlig allerede og jeg har ikke begynt å pakke. Det blir en kort tur, så det er ikke så mye som trengs å pakkes, men alt tar tid og før vi reiser vil jeg være helt sikker på at jeg kan alt jeg skal synge skikkelig. Jeg skal på to turnéer denne måneden den ene til Stord og Haugesund og den neste til Stavanger og Sandnes. Jeg reiser sammen med tre andre fra Toneheim og sammen skal vi verve nye søkere til skolen. Jeg har hatt en utrolig god opplevelse med Toneheim og unner virkelig andre å få den samme opplevelsen som jeg har hatt. 

Nå pakker jeg klart baggen og neste plan for dagen blir å øve på repertoaret både alene og med resten av gjengen. Vi har generalprøve i kveld og da bør alt sitte. Selv om jeg er litt stresset akkurat nå er det kjekke folk å jobbe med, og jeg tror dette kommer til å bli en veldig fin opplevelse. 

- Mathilde - 

MITT 2016 (JANUAR - APRIL)

 • 07.01.2017 kl. 20:38

Jeg slenger meg på trenden og lager årskavalkade. Dette er del 1 og det vil komme to til de neste dagene. 


Januar

Nyttårsfeiring, jentekveld, hyttetur og fine turer gjorde fjorårets januar til en god start på året. Februar

I februar var jeg på klassetur til Berlin, en utrolig fin tur. Jeg fikk også beskjed om at jeg hadde fått plass på Toneheim. Ellers tok jeg min første russeknute ved å delta i innsamlingsaksjon og jobbet med DIY- prosjekter. 
Mars

Påskeferie på fjellet med skiturer i fin natur. Jeg ble endelig ferdig med å pusse opp skatollet og vi gjorde klar til konsert med photoshoot til plakat. 
April

April gikk mye i russeknuter og festing, men vi hadde også en vellykket konsert og hyttebesøk. - Mathilde - 

TILBAKE TIL HVERDAGEN

 • 06.01.2017 kl. 11:26

Jeg er tilbake på Toneheim og det som kalles hjemme. Tilbake til folkehøgskoletilværelsen, og det er veldig godt. Det var fint med fri og å treffe vener og familie både i Stavanger og Oslo, men tre uker fri er lenge og man ender fort opp med å kjede seg og lengte tilbake til vennene her. Alle jeg har snakket med syntes det var deilig å komme tilbake og starte opp igjen. Nå driver jeg å pakker ut det siste. Fredager er alltid en rolig dag for meg. Folkehøgskole er virkelig en helt annen tilværelse enn da jeg gikk på videregående. I fjor ville jeg ikke at ferien skulle ta slutt, men nå har jeg gledet meg lenge til å komme igang. Er det ikke herlig?!

- Mathilde - 

TRAVLE DAGER I OSLO

 • 03.01.2017 kl. 22:43

Jeg som skulle bli så flink å blogge hver dag som jeg gjorde før og så sprekker planen allerede 2. januar. Nei, og nei, men sånn er det når man er ute av huset fra 11:00-22:00. Jeg tenkte jeg skulle få god tid og mye tid til meg selv her i Oslo, men ble det ikke, og for å være ærlig er jeg glad for det. Av og til er det deilig med sløve dager, men jeg liker egentlig best de dagene jeg har mange planer som innebærer å være med venner og familie. 

I går tok jeg meg turen ut til Farmor. Det er alltid koselig å besøke henne og høre på alle historiene hun har å fortelle og nå trodde jeg virkelig jeg hadde hørt dem alle, men neida. Da jeg forlot Farmor var jeg god og mett som vanlig og tok bussen inn til byen igjen for å møte Erlend som også går på Toneheim. Vi hadde en kort kaféstopp, men store deler av tiden brukte vi på å vandre gatelangs i Oslo. Jeg har vært mye i Oslo og Erlend er herfra, men vi ble begge fascinert av den lille turen vår, som for såvidt ikke ble så kort, 4-5 timer. "Det værste er at jeg har bodd i Oslo hele livet også har jeg aldri sett dette stedet engang, det er jo helt latterlig" - Erlend. 

I dag har jeg tilbragt dagen med søskenbarnet mitt på 6 år. Utrolig hvor mye energi den ungen har, haha. Nå er jeg veldig sliten, så det blir nok senga snart. Jeg reiser tilbake til Toneheim i 3-tida i morgen og det skal bli utrolig deilig å komme "hjem". Jeg må si denne spontane Olso-turen ble virkelig vellykket. 

- Mathilde - 

JEG HADDE RETT

 • 01.01.2017 kl. 16:10

Godt nyttår! Håper alle hadde en fin feiring i går og en bra start på det nye året. For noen dager siden skrev jeg et langt innlegg om hvorfor jeg tilbringer den siste tiden av ferien i Oslo og da nevnte jeg at jeg tror det ville være lurt å senke forhåpningene for at dette skulle bli en bra nyttårsfeiring. Det viste seg å være helt rett. I går feiret jeg sammen med søskenbarnet mitt og hennes venner. Jeg kjente bare de to søskenbarna mine og kunne derfor ikke forvente noe av hvordan det kom til å bli, men det ble en fantastisk feiring med utrolig hyggelige mennesker. Jeg var den yngste av alle, men det var ikke noe problem og de fikk meg til å føle meg velkommen. Jeg tror rett og slett ikke jeg kunne hatt en bedre feiring. 

♥ Hadde du en fin nyttårsfeiring?

- Mathilde - 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no