FRIVILLIG ARBEID I SOMMER

  • 09.06.2017 kl. 20:13


Jeg har flere ganger klaget på at jeg kjeder meg. Jeg er ikke spesielt glad i dager uten noen planer. Det har ikke vært så lett å få jobbe så mye som jeg håpet på og derfor har det blitt litt for mange stille dager for min del. Men jeg har tatt saken i egne hender og meldt meg som frivillig på asylmottak. To fluer i en smekk spør du meg. Endelig har jeg tid til å gjøre noe sånt som dette. 

Jeg har i lang tid villet hjelpe de trengende i denne store skumle verden. Ja, jeg sier skumle. Bare tenk på alt som har skjedd i det siste. Jeg klarer ikke bli klok på hvorfor jeg er så heldig som jeg er, mens andre er så uheldige. Vi velger ikke hvilken familie vi vokser opp i, så hvorfor er jeg da så heldig å vokse opp i rike, trygge Norge? Derfor mener jeg det minste jeg kan gjøre er å hjelpe en brøkdel av de som trenger det. 

Men hva kan man gjøre som student. Jeg skulle gjerne hatt et barn i SOS-barnebyer å sende penger til eller gi penger til veldedige organisasjoner, men de pengene jeg har trenger jeg sårt selv. Jeg har spart lenge fordi jeg vet den dag kommer da jeg virkelig trenger dem. Men heldigvis finnes det andre løsninger som ikke innebærer penger. Altså frivillig arbeid. Her er man aktivt med på å forbedre hverdagen til de som trenger det. Hvor flott er ikke det?! 

Vil du også jobbe med frivillig arbeid i sommer? Gå inn på frivillig.no og finn frivillig arbeid der du bor. 

- Mathilde - 

FØRSTE DAG I BARNEHAGE

  • 23.05.2017 kl. 21:14


For en uke siden ble jeg ansatt som barnehagevikar. Den siste uken har jeg bare vandret rundt uten å gjøre noe særlig. Jeg begynte virkelig å kjede meg og ble veldig glad da jeg oppringt i dag tidlig og fikk jobbe i en barnehage. 

I dag ble dermed min første dag i barnehage og jeg må si det gikk veldig bra. Jeg koste meg og det var virkelig deilig å føle at jeg gjorde nytte for meg. Men herlighet, all respekt til dem som jobber 100% i barnehage for dette er en krevende jobb. Da jeg kom hjem og fikk satt meg ned kjente jeg hvor sliten jeg egentlig var. Det blir nok en rolig kveld på meg. 

Bildet dere ser ble tatt rett etter jeg kom hjem. Håret bustete og til alle kanter, skitt i fjeset og veldig slitne øyne. 

- Mathilde - 

JOBB I BARNEHAGE

  • 15.05.2017 kl. 22:00


Jeg klarte det! I dag har jeg vært på to jobbintervjuer og allerede før 11:00 i dag hadde jeg fått jobb i barnehage. Dette var målet mitt for dagen, og jeg klarte det! 

Jeg skal jobbe sporadisk, så jeg blir en slags barnehagevikar. Hvis en ansatt er syk i en barnehage nær meg vil jeg få en telefon og må bare hive meg rundt. Det blir en helt ny opplevelse, men jeg tror jeg kommer til å lære mye og kose meg masse. 

Hvordan det gikk med det andre intervjuet vet jeg ikke enda, der må jeg vente på beskjed. Men foreløpig er jeg bare veldig fornøyd med dagens innsats og å ha skrevet kontrakt med jobzone. Så for deg som er på utkikk etter jobb vil jeg anbefale å registrere deg der. 

Nå gleder jeg med til å starte den nye tilværelsen min i Oslo!

- Mathilde - 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 19 år fra Stavanger som for øyeblikket går et år på Toneheim folkehøgskole. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag her på Toneheim samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: matcat97@gmail.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no