hits

NOK EN NY JOBB

 • 14.09.2018 kl. 20:56

I dag har jeg tilbrakt dagen på opplæring i den hyggelige økobua. Jeg har nevnt den tidligere, det er en kafé og butikk som er både vegansk, økologisk og miljøvennlig. Søskenbarnet mitt er en av eierne og nå har hun spurt meg om jeg kan jobbe noen lørdager ut året. Det blir ubetalt, men det gjør meg egentlig ingenting, for dette er bare utrolig hyggelig og læringsrikt. Jeg vil også jobbe sammen med ei annen kusine, så vi skal nok bare få det veldig hyggelig. 

I dag har jeg lært litt av hvert, blant annet å lage de fire ulike lattene de har på menyen: golden latte, rødbet latte, matcha latte og kaffe latte. De ble til veldig fine motiver med de nydelige fargene. Ellers lærer jeg nok det meste andre best bare ved å jobbe der og suge til meg alt av info. Det blir jobbing i morgen også, og jeg kjenner at jeg gleder meg!

Nå må jeg bruke resten av dagen på litt eksamensarbeid. Blir ikke noe fredagsfest denne gang, blir vel heller en film og popcorn på senga tenker jeg. 

God helg ♥

- Mathilde - 

Økobua på sosiale medier: Facebook, Instagram 

REDIGERINGEN ER I GANG

 • 05.09.2018 kl. 09:55

Husker dere at jeg lovet å lage en video med hårfrisyrer for langt hår før jeg klippet meg? Det begynner nå å bli en stund siden håret gikk fra langt til kort og enda har jeg ikke fått publisert videoen. Uff av meg, meeeen jeg har filmet og redigeringen er påbegynt. Jeg er bare veldig amatør når det gjelder sånt og alt tar dermed tid, og ikke bare tid, men lang tid. 

Det er så mye som skjer for tiden at jeg ikke føler jeg strekker helt til og da har redigering av video blitt nedprioritert. Eksamen blir utlevert på fredag allerede, så her er det ingen tid å miste! Men jeg lover at jeg skal ta tak i videoen og få den ferdigstilt. Det står på dagens to do liste, så får vi se da. 

EN HELGETUR TIL...

 • 31.08.2018 kl. 16:09

Endelig er helgen her! Jeg bestille billetter for en stund tilbake og har siden den tid telt ned dagene. I går pakket jeg sekken full (alt for full) og reiste av gårde. 4 og 1/2 time senere ble jeg møtt av kjæresten som sto og ventet. Altså, jeg er i Kristiansand! 

Jeg har vært her opp til flere ganger tidligere av ulike årsaker, men jeg har ikke fått muligheten til å se mye av byen. Det skal jeg sørge for å få gjort denne helgen og hvis det ikke blir tid til mye mens jeg er her nå, er det nok ikke lenge til jeg kommer tilbake. Jeg kommer nok til å tilbringe store deler av frihelgene mine i denne byen og det skal bli veldig koselig!

I dag har vi vært på IKEA og har videre planer om å vandre litt i sentrum. Været er nydelig i dag så jeg kan ikke vente med å komme meg ut igjen. 

Håper alle får en super helg! Vi snakkes ♥

- Mathilde -

NÅ ER DET INGENTING SOM FUNGERER LENGER

 • 27.08.2018 kl. 18:32

I dag har vært litt av en dag! Vi har alle de dagene der ingenting klaffer, og i dag har jeg en sånn dag. Egentlig tror jeg bare man på slike dager legger mer vekt på alt som ikke går helt veien og blåser det opp, men har det noe å si? En dårlig dag er en dårlig dag. Hver gang dette skjer pleier jeg å trøste meg med at jeg som oftest får en veldig bra dag etter å ha hatt en dårlig en, men det kan ikke sies å ha skjedd nå. Her har de dårlige dagene kommet på rad og rekke og jeg kjenner at lunta er kort og energi har jeg i alle fall ingenting igjen av. 

Egentlig lurer jeg på om alt kommer av at jeg er veldig sliten om dagen. Man gjør små feil som blir irriteringsmomenter og man føler ikke man strekker til. Det er i alle fall hva jeg har følt på i det siste. Jeg har også vært litt småsyk i det siste, men helt ærlig vet jeg ikke om jeg er sliten fordi jeg er syk eller om jeg har blitt syk fordi jeg ikke har latt meg selv slappe av. 

Men nå er jeg veldig ferdig med å ha dårlige dager og synes synd på meg selv. Jeg hadde veldig lyst til å avlyse alle planer for bare å dra hjem og gråte meg gjennom alt som er fælt og ligge i senga resten av kvelden, men jeg er veldig glad jeg tok meg litt sammen. Jeg lot planene vedvare og dro på café med ei venninne jeg ikke har sett på lenge og da ble jeg i så mye bedre humør! Nå skal jeg nok klare å bite tenne sammen og komme meg gjennom denne dagen og bruke tiden til å samle kreftene. For i morgen det SKAL bli en bra dag!

- Mathilde -

ÅRETS SISTE GRILLFEST?

 • 26.08.2018 kl. 23:01

Da jeg skulle kjøpe inn grillmat til denne sommerfesten ble jeg nødt til å spørre om grillsesongen var regnet som over ettersom jeg ikke kunne finne noen form for pølsebrød. Jeg fikk heldigvis noen fra fryseren på lageret, men grillsesongen er nok ikke langt unna over. Noen dager nå har jeg sittet med en høstfølelse. Eller er vi bare gått over til vanlig norsk sommer?Vi var i alle fall heldige med været i dag. Jeg hadde tatt med meg den varmeste genseren jeg eier bare i tilfelle, men en t-skjorte var stort sett nok. 

Grillfesten i dag var med koret jeg synger i, Grex Vocalis. Jeg synes det er veldig koselig at vi gjør litt sånn som dette, litt sosialt utenom korøvinger. Sammenkomsten i dag var i alle fall veldig koselig med både nåværende sangere, tidligere sangere og familie. Det ble til slutt veldig mange rundt langbordet og er det noe jeg synes er koselig så er det langbord! 

- Mathilde -

PANNEKAKER SOM START PÅ EN TRAVEL HELG

 • 24.08.2018 kl. 11:01

Ble vekket av veiarbeid ute i gatene ingen i dag. Nå syes jeg virkelig de snart kan bli ferdige! Jeg hadde satt på vekkeklokken ganske tidlig i dag. Synes det er så deilig å ha god tid på morgenen og få unnagjort litt viktigheter før dagen begynner for fullt. I dag er det ikke forelesning, men jobb som står for tur. Dette blir bare et kort innlegg etter som jeg har en fot ut av døren allerede. 

Det aller beste med å ha god tid på morgen må nok være å kunne ta seg god til til frokost. I dag disket jeg opp med både pannekaker og te og jeg kjenner at dette var en perfekt start på denne dagen og denne helgen som stort sett ikke kommer til å føles som helg ettersom den er fullpakket av planer. Vel vel, håper alle dere får en fin helg i det minste. 

Snakkes♥

- Mathilde -

MIN FØRSTE HELG: HYTTETUR, BURDAGSFEIRING OG SOMMERSTEMNING

 • 31.07.2018 kl. 11:18

Det ble en liten ufrivillig bloggpause ettersom jeg ikke kom meg inn på siden, men nå ser det ut til at alt er på plass og jeg er tilbake igjen. En annen grunn til at jeg har vært litt stille er fordi jeg tilbrakte helga på hytta hvor internett ikke er et privilegier vi har. Ja, jeg kunne brukt mobildata, men jeg syntes egentlig det var litt deilig å skylle på dette og ta en liten pause. Det er tross alt første gang denne sommeren jeg hadde fri på en lørdag. Tenk det da dere, min første skikkelige helg! 

Og helga den nøt jeg. Lørdag var min brors bursdag og vi fikk dermed masse besøk ut på øya. Alltid like koselig å samle en stor gjeng rundt middagsbordet spesielt når det serveres bacalao, min favoritt! (og min brors da så klart). Det ble bading i det herlige vannet, krabbefisking (fikk bare en krabbe, men men), masse god mat og alias til langt på natt. Søndagen kunne ikke vært mer rolig. Jeg og mamma lå ute i sola og hørte på lydbok mesteparten av dagen og da vi hadde kokt nok kjølte vi oss ned med et bad. 

- Got to love that wavy "saltvanns" look -

♥ Hvordan var din helg?

- Mathilde -

HAN REISER FRA MEG

 • 24.07.2018 kl. 10:05

Det har nok ikke gått helt opp for meg enda tror jeg. Jeg har tidligere fortalt at Harsha, som jeg har kalt "samboeren" det siste året, skal flytte. Buhu! Han flytter ikke helt enda, men i går var likevel den siste hele dagen vi kommer til å ha sammen før den tid. Om få minutter våkner han og da er det full rulle for å komme seg til flyplassen i god tid. Han reiser til sitt hjemland Sri Lanka og skal være der i to uker. I mellomtiden skal jeg jobbe og når han endelig er tilbake igjen for å pakke om skal jeg jobbe litt mer. 

Så ja, vi prøvde å få det meste ut av dagen i går og det syntes jeg vi klarte veldig fint. Jeg oppdaterte ganske hyppig på instragramhistorier, men mer om dagen kommer i morgen. Det ble en hel del bilder som jeg gleder meg til å vise. 

Men da får dere ha en fin dag, så skal jeg prøve å ikke savne han for mye allerede på første dagen. 

- Mathilde -

JEG HAR UTSATT DETTE ALT FOR LENGE

 • 21.07.2018 kl. 20:39

Dere kan tro det blir godt med en fridag i morgen etter å ha jobbet hver dag denne uken. Mye av grunnen til at jeg har satt dette på vent, altså å pakke ut og flytte skikkelig inn på rommet, er fordi jeg ikke har hatt energi. Jeg synes egentlig det er veldig gøy å skulle finne plass til tingene mine, men gleden forsvant fort da jeg innså at jeg har alt for mange ting, og at rommet kommer til å blir rotete uansett hva jeg gjør. Åh, frustrerende! Note to self - lær deg å prioritere, haha. 

Men altså, i dag har jeg faktisk startet og det ser en hel del bedre ut. Har fortsatt en lang vei å gå for at det skal bli levelig her, etter min standar da, som vil si strøkent. Så ja, da vet jeg hva jeg skal gjøre i morgen...

Gleder meg sånn til å få alt på plass! Da blir det nye bilder ;) 

- Mathilde -

PLANER FOR FRIDAGEN

 • 08.07.2018 kl. 11:03

Jeg har ikke mange fridager denne sommeren, men heldigvis har IKEA stengt på søndager og søndager blir derfor min tid til å lade opp til uken etter. Selv om mye av dagen skal brukes til kos og avslapning må jeg også få gjort litt. Heldigvis våknet jeg opplagt allerede 08:30 i dag og har fått gjort litt vasking og rydding allerede. Jeg elsker å våkne tidlig av meg selv og føle at jeg får mye ut av dagene. 

Mens jeg skriver inntar jeg lunsjen, en god skål frokostblanding med biola. Dette har vært min go-to frokost så lenge jeg kan huske. Mye næring er det også med både korn og frø. Men nok om lunsjen. Planen videre er å lage meg en liste over hva jeg vil få gjort i dag. Jeg bare elsker å lage lister som dette og merker hvor mye mer jeg får gjort da. Listen skal blant annet inneholde vasking av klær, pakke til flyttingen, fikse neglene og håret og jeg skal definitivt jobbe en del med bloggen i dag. 

Ettersom jeg jobber så mye er det vanskelig å oppdatere jevning og jeg skal derfor forhåndsskrive noen innlegg slik at jeg har når tiden ikke strekker til. Derfor må jeg også få tatt en del bilder i dag. Jeg føler meg litt manko på bilder for tiden. Instagramprofilen min har garantert sett bedre dager. Jeg vil så gjerne legge ut daglige innlegg, men jeg er alt for streng med hva jeg publiserer. 

Annet enn dette skal vi spise på restaurant i dag med kollegaer av Harsha. Det blir nok veldig hyggelig. Men derfor har jeg også ganske dårlig tid. Men vi snakkes. Blir nok en del oppdateringer på instagramhistorier i dag i alle fall - @tildemah ;)

- Mathilde -

LA FLYTTINGEN BEGYNNE

 • 07.07.2018 kl. 20:21

I går var dagen - vi begynte å pakke. Åh, det er så mye som skal pakkes ned, jeg har bare alt for mange ting! Uff jeg må bli flinkere. Jeg mener hvor mange lysestaker trenger et menneske. I tillegg til pakkingen må vi finne ut hvem som skal ta hva. Jeg flytter inn med fire andre og vi vil derfor ha dobbelt opp av mye, så hva skal jeg da gjøre med mine ting? Så mye å tenke på og så liten tid. Men vi får bare gjøre det beste utav det. Nå er planen å slappe litt av med film mens potetene koker og så blir det sen middag. Vi får se hvor mye pakking det blir i dag, jeg får i alle fall gjort en del i morgen. Noe må man jo også slappe av når det er helg, ikke sant ♥

- Mathilde -

SOMMERFERIE!

 • 07.06.2018 kl. 14:41

Endelig er det min tur til å skrike ut - SOMMERFERIE! Alt for mange av vennene mine har hatt fri i flere uker nå, og stadig vekk mens jeg har sittet inne i finværet og jobbet med eksamen har jeg fått oppdateringer fra andres ferie. Men nå er det min tur til å nyte livet. Det føles helt fantastisk og velfortjent. Det blir feiring senere i dag med is, favoritten og i morgen har jeg og Harsha invitert venner på "utflytningsfest", så da blir det også litt feiring. 

Så langt har jeg bare slappet av og sett masse paradise hotel. Jeg ligger laaangt bak, så jeg håper jeg får sett alt før noen avslører. Jeg ligger også langt bak på søvn og egentlig å slappe av generelt, og håper derfor på noen rolige dager i uken som kommer. 

- Mathilde -

JEG HAR FÅTT JOBB

 • 24.05.2018 kl. 16:05

Yes, yes, yes! Endelig har jeg sikret meg en jobb. Jeg har søkt på mye forskjellig, men er veldig fornøyd med å få tilbudt jobb i barnehage. Dette er bare en vikarjobb, så jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å få jobbe, men det er da et skritt i riktig retning. Jeg skrev kontrakt i dag og venter nå bare på politiattest. Åå, dette blir så spennende! 

Det dumme med å jobbe i barnehage er at de ikke har åpent i juli, så forhåpentligvis finner jeg noe annet å gjøre denne tiden, helst en annen jobb. Men det fine med å være vikar er at jeg kan sjonglere mellom jobben og studiene. Jeg er spent på hvordan det kommer til å gå, men holder en positiv innstilling. 

- Mathilde -

NYT DET MENS DET VARER!

 • 14.05.2018 kl. 20:12

Nydelig vær over hele landet - og det er så deilig! Noen andre enn meg som kommer til å bli lei grilling allerede før sommerferien starter? Eller nei, blir vel egentlig aldri lei å grille jeg, hehe. Men dere skjønner hva jeg mener! 

Det er altså sommervær og det nytes. Jeg er ute i sola så mye jeg kan, både fordi det er utrolig deilig, men også fordi jeg er redd for å gå glipp av det. Dere vet hvordan Norge kan være. I det ene øyeblikket er det strålende sol og sommervær og i det neste har vi hoppet over til høstvær. Ettersom sommeren har kommet så tidlig i år er jeg redd for at høsten også kommer tidlig. Bare tenk så trist om dette er det beste været vi får! Men jeg skal ikke være så negativ. Jeg vil bare få frem at det er viktig å nyte det mens det varer - og det har jeg gjort ♥

- Mathilde -

10 KILO LETTERE

 • 27.04.2018 kl. 13:17

I skrivende stund sitter jeg på trikken og er på vei hjem etter å ha skrevet livet av meg på eksamen. Denne berta leverte inn 12 sek før fristen og gjett om jeg var stressa da, haha. 

Men nå skal jeg legge dette helt bak meg. Aldri mer skal jeg åpne boka ved navn «markedsføringsledelse» og nå skal jeg gi meg selv en vel fortjent studiepause. Vi har nesten ikke forelesninger i uken som kommer, så jeg krysser fingrene for godvær! I tillegg er det under en uke til jeg reiser. Jeg innser at jeg har glemt å fortelle om dette, men det kommer i et egent innlegg tenker jeg. Jeg er i alle fall superklar for å forlate Norge en liten periode. 

Men dere, god helg da! 

- Mathilde - 

EN UKE FYLT MED SPENNING

 • 24.04.2018 kl. 08:53

Dette har vist seg å bli en veldig travel uke. Det er jo først og fremst min egen feil som har tatt på meg alt for mye og dermed ender opp med å løpe fra avtale til avtale. Jeg liker at det er mye som skjer og har alltid hatt vanskelig med å si nei til ting jeg synes virker gøy, uansett hvor opptatt jeg er. Men bortsett fra all eksamenslesingen jeg må få tid til denne uken tror jeg at jeg kommer tid å ha det veldig gøy, og spesielt dagens planer gleder jeg meg veldig til.

 

Alt jeg har tatt på meg denne uken er altså grunnen til gårsdagens bloggfravær. Det var virkelig en stressende dag der jeg løp rundt store deler av byen og til dels i pøsregn. I går var også en av de dagene der jeg følte alt som kunne gå galt gikk galt, og jeg er sikker på at andre også har opplevd hvordan en slik tankegang er med på å gjøre hver minste lille motgang til en «big deal». Haha

Så hvis jeg blir litt fraværende er det bare fordi jeg har alt for mye på agendaen og eksamen må komme først. Jeg skal likevel prøve å oppdatere dere så godt jeg kan. Håper alle får en nydelig uke!

- Mathilde -

SOL I HJERTET, SOL I SINNET

 • 22.04.2018 kl. 17:40

For en nydelig dag! I dag var det det man kaller shorts-vær. Vel kanskje ikke helt, mer sitte i le for vind og i sol type shorts-vær. Synd jeg enda ikke har fått pakket ut sommerklærne fra bestemors kjeller, for jeg skulle virkelig hatt noe mer sommerslig på meg i dag. Jeg fant meg i alle fall den perfekte plassen på terrassen og ble sittende stort sett hele dagen. Planen var å lese til eksamen, men jeg skal være såpas ærlig å si at det ble ganske lite lesing... Det var rett og slett bare for fint vær! Og for oss som bor i Oslo skal visst regnet komme imorgen og da kan jeg sitte inne med god samvittighet og lese meg opp på markedsføring. Gruer meg allerede, hehe. 

Håper dere alle får en fin søndag videre ♥

- Mathilde -

I LYKKERUS

 • 19.04.2018 kl. 18:25

Jakke - Pull & Bear // Bluse - Venezia // Bukse - Zara

Unnskyld språket, men herregud for en dag! I dag tidlig var jeg så stresset for eksamen, men det gikk over all forventning og følelsen av å være ferdig er helt fantastisk! Jeg har brukt så mange timer på denne oppgaven og det føles litt rart å være ferdig, men samtidig så befriende. Resten av dagen har jeg ikke klart å slutte å smile. Jeg fikk en annen hyggelig beskjed i dag også, men mer om det senere. Alt i alt har denne dagen vært helt super og med skikkelig godt vårvær i tillegg skulle det mye til å ødelegge mitt gode humør. Jeg er i lykkerus!

- Mathilde -

HEI VÅR, VELKOMMEN!

 • 06.04.2018 kl. 18:36

Endelig litt vårvær å skryte av! I dag har sola virkelig glimtet til og temperaturen er på vei oppover. Jeg har vel aldri før klaget så mye på vinter som i år, men jeg tror de fleste av Norges beboere kan skjønne hvorfor. Synd jeg har måttet tilbringe store deler av denne godværsdagen inne. Eksamensarbeid...Nå håper jeg bare snøen smelter fort og at jeg snart kan skifte til vårjakker for godt. Jeg tar i alle fall imot våren med åpne hender! 

Nå fyker jeg snart ut dørene - jeg må da sørge for å nyte dette finværet. Jeg skal møre Harsha og sammen tenkte vi oss på en liten solskinstur med endestopp på en eller annen kafé. Det blir nok en deilig start på en nokså fullpakket helg. God helg!

- Mathilde -

BYEN RUNDT, MEN FOR HVA?

 • 05.04.2018 kl. 20:30

Nei, i dag dere har jeg virkelig dratt byen rundt, og det i regnvær. Jeg tenkte med meg selv, i dag morges, at regnet fort kom til å gå over og så ville jeg måtte gå å bære på en våt paraply resten av dagen. Dermed snudde jeg ikke i døra for å hente paraplyen, ja så dum kan man være... Det var da ikke pøsregn, men jeg rakk å bli ganske våt på rundturen vår. 

Jeg driver for tiden på med et eksamensprosjekt hvor jeg er nødt til å lage materialcollage, altså må jeg finne eksempler på alle materialer jeg vil bruke i prosjektet. Dette er ikke alltid en lett jobb skal jeg si dere og man blir bare nødt til å kjøre Oslo på tvers (med kollektivtransport vel og merke) for å få tak i alt. I dag har jeg virkelig gjort en innsats og har sammen med to i klassen vært innom både HTH kjøkken, Kärsh og maxbo. Nå har jeg så og si alt jeg trenger, men det var ikke smertefritt skal jeg si. Vi klarte å rote oss ganske kraftig bort en periode og endte opp med å klatre over ikke bare ett, men to gjerder for å komme frem! Haha, det kan ikke ha sett veldig klokt ut. Men vi fikk da det vi skulle og kom oss helskinnede hjem. Og med det syntes jeg at eksamensinnsatsen for dagen var vel gjenomført. Nå er det bare å lade opp til i morgen.

- Mathilde -

TILBAKE TIL HVERDAGEN

 • 04.04.2018 kl. 17:51

Jaja dere, da var påska over. Tiden går alt for fort i fridagene, eller hva? Jeg hadde min første dag tilbake på skolebenken i dag. Rett på med markedsføring - det tyngste vi har. Om ikke lenge er det også eksamen, så her er det bare å skjerpe seg. 

Selv om jeg har hatt en veldig fin ferie var det deilig å komme hjem igjen. Hjem til samboeren, venner og rutiner. Jeg har en del på planen de neste ukene, og det skal bli deilig å ha litt å gjøre igjen. Som jeg har sagt gang på gang er jeg stor tilhenger av dager med tettpakkede planer etterfulgt av en dag med ro. Håper det kan bli litt som dette fremover.

April kommer nok til å bli en stressende måned, men man får da bare gjøre det beste utav det. Og når denne måneden er over kommer tiden til å rase mot sommer! Ah, sommer - gleder meg ♥

- Mathilde -

PÅSKEMORGEN

 • 01.04.2018 kl. 14:33

Vi har ikke veldig mange påsketradisjoner, men en har vi og det er å tegne på egg. På påskemorgen er hardkokte egg og fargeblyanter en del av frokosten. Mitt egg i år var ikke av de mest fargerike, men jeg ville helst gjøre noe helt nytt dette året. Det er i alle fall en fin og morsom tradisjon som har skapt latter og glede i mange år. Noe annet var det da vi var yngre, men innerst inne vil jeg nok aldri slutte å være et barn. 

Nå er det strålende sol her og jeg har brukt store deler av dagen i en sakkosekk på terrassen. Det er visst bare tre grader, men i sola virker det som mye mer. Endelig får jeg en følelse av at det kanskje blir vår i år også! 

- Mathilde - 

BLOGGING FREMFOR HYGGE?

 • 31.03.2018 kl. 18:18

Jeg kan virkelig ikke klage på den påsken vi har hatt så langt, men den er kanskje ikke den mest bloggvennlige... Jeg føler stadig innleggene denne påsken blir av samme ulla. Er det egentlig interessant for dere å høre hva jeg har gjort i dag, ehh jeg tviler. Dagene går for det meste i familietid, turer, god mat, avslapning og litt eksamensarbeid. Ja, også kan vi ikke glamme all krimen. Jeg og mamma har nå sett minst en episode hver dag og resten av familien begynner å bli litt lei. Men men, vi koser oss fortsatt og det er da det som teller. Ja, om det er lov å si at man koser seg med krim da. 

Så selv om jeg innser at innleggene de siste dagene ikke er av de mest interessante finner jeg heller ikke mye annet å skrive om. Jeg håper bare at et innlegg i seg selv er bedre enn ingen. Eller? Bildene er forresten fra dagens bytur og jeg må bare spørre - er ikke mammas genser bare så søt?!

Men nå skal jeg slutte å være så asosial og gå opp til resten av familien. Det er da tross alt bedre at jeg koser meg denne påsken enn at jeg lager den til en bloggvennlig ferie!

- Mathilde - 

FAMILIETID, KAFÉBESØK, SPENNEDE PROSJEKTER OG PÅSKEKOS

 • 28.03.2018 kl. 12:34

Ah, det er så deilig å ha ferie nå! Jeg har en del jeg må få gjort i påska, men de siste dagene har jeg lagt det helt på hylla og bare kost meg, og gjett om det har føles bra! Vi har vært på bytur, spist på stamkafeen og kjøpt maling til noen spennende prosjekter. I tillegg har jeg så klart sett på interiørprogrammer og sammen med mamma har vi allerede sett 3 episoder krim. Ingen påske uten krim, haha! 

Nå gjør vi oss klar til å dra på hytta hvor ferien fortsetter. Der venter brettspill, skitur, filmkos, påskegodt og mye mer. Håper alle får en fortsatt fin påske ♥

- Mathilde -

VELKOMMEN HJEM

 • 27.03.2018 kl. 19:28

I går da jeg kom hjem til familien her i Stavanger luktet det av nystekt kake og huset var pyntet i stand til påske med gule blomster. For en fantastisk velkomst! Til og med på rommet hadde mamma vært og pyntet. En rose sto på sminkebordet, en i vinduskarmen og en ved sengen. Jeg vet ikke med dere, men jeg føler atmosfæren er så mye bedre i et rom med blomster! 

- Mathilde - 

ENDELIG VÅR!

 • 14.03.2018 kl. 15:58

Åh, herlighet som jeg har ventet på vår, og nå kan jeg endelig se lys i enden av tunellen. Jeg kan ikke huske noe år hvor jeg har vært mer glad for plussgradene enn i år. I går var jeg inne hele dagen pga. sykdom og fikk snap fra venner om finværet. Jeg hadde så lyst til å gå ut! Heldigvis var det like fint vær i dag og på hjemveien skinte sola som jeg ikke kan huske den har gjort tidligere i år. Nei så deilig! Slengte med et bilde fra mars i fjor. Litt varmere da kan det se ut som på jakkevalget, men vi er da på vei i riktig retning ♥

- Mathilde -

 

FÅ DET GJORT!

 • 28.02.2018 kl. 15:24

Dere vet de dagene der man kommer hjem og er full av motivasjon? Da må man virkelig utnytte det! I dag fikk jeg en plutselig trang til å vaske kjøkkenet skikkelig ikke bare utenpå, men også inni. Derfor har jeg brukt en god stund nå på å ta alt ut av skuffer og skap og etter vask sortert alt på plass igjen. Jeg merker hvordan vi tidligere har hatt litt lite system i kjøkkenskapene. Vi har jo alt for mange ting og alt skal ha plass. Jeg er jo systementusiast og lagde rett og slett et nytt system. Ingen store forandringer, men det er nå delt inn i kategori og etter hva som er mest hensiktsmessig. Nå håper jeg bare samboeren også finner frem, hehe. 

Jeg som faktisk kunne si allerede på ungdomskolen at jeg likte å rydde synes jo egentlig sånt som dette er litt gøy (ikke rart folk helst sammenligner meg med Monica fra Friends, haha). Men man må være i riktig humør. Så de gangene man faktisk er motivert er det bare å få det gjort! Sett på noe god musikk og la deg inspirere av hvor fint det blir til slutt. 

- Mathilde - 

MINI REUNION VOL 2

 • 27.02.2018 kl. 12:57

Jeg kan nesten ikke tro at det snart har gått 2 år siden jeg sluttet på videregående. Det føles som om det er så lenge siden, men samtidig ikke... Jeg skal ikke lyve, jeg var sjeleglad da jeg var ferdig. Videregående var noe slit og jeg unner et hvert menneske å komme seg videre i livet. Men vi hadde det jo også veldig gøy sammen. I tre år delte jeg skolehverdagen med en fantastisk gjeng og en god del av oss bor nå i Olso. 

I går var utrolig koselig. Vi spiste taco hos Malin og mimret over alt det morsomme og ikke så morsomme ved skolehverdagen vi en gang hadde til felles. Det er alt for sjeldent vi klarer å samle alle sammen, så det er godt noen tar tak og får det gjort! Jeg har flere ganger sagt at jeg skal invitere dem til meg, men dere vet hvordan det er, tiden flyr og plutselig er flere måneder gått. Jaja, det er enda ikke for sent ♥

- Mathilde - 

TILBAKE TIL HVERDAGEN

 • 25.02.2018 kl. 20:22

Da var det søndag og med det bare få timer igjen til hverdagen igjen er på plass. Jeg har hatt en veldig bra vinterferie, så bra at jeg helst skulle ønske den kunne vare litt lenger. I dag må ha vært den mest avslappende dagen av dem alle, men likevel føler jeg meg ikke helt klar for hverdagen. Jaja, ikke noe å gjøre med det. Blir sikkert deilig å komme inn i rutiner igjen. Dessuten skal vi begynne med et nytt emne; kjøkken og bad. Jeg tror det kommer til å bli veldig spennende, så det er jo noe å glede seg til.

Håper alle får en fin uke!

- Mathilde - 

SUSHI, EN AV MINE TOPP 10

 • 20.02.2018 kl. 21:37

Da ble det sushi på oss! Mamma er ikke veldig fan av sushi derfor pleier vi ofte å fikse oss nettopp dette når hun ikke er til stede. Det er jo litt luksusmat, men fy så godt det er! Kommer i alle fall på min topp 10 middagsliste. Men nå er klokken mye og det er igjen tid for meg og mamma og avslutte dagen med krim. For andre krimelskere kan jeg anbefale hinterland som er å finne på netflix. Når jeg tenker meg om må jo sushi og krim være den rett kombo for meg. 

♥ Hva med deg, liker du sushi og krim?

- Mathilde - 

PÅ INSTAGRAM DET SKJER

 • 01.02.2018 kl. 19:15

For en stund tilbake bestemte jeg meg for å bli flinkere til å publisere bilder på instagram, og det ble jeg. For dere som har fulgt meg en stund vet dere at jeg er veldig glad i å ta bilder og instagram er jo egentlig midt i blinken for meg. Likevel har jeg ikke alltid vært like flink til å holde profilen oppdatert og jeg er sikker på at det er flere som kjenner seg igjen i grunnen. 

Når er et bilde bra nok for instagram? Denne tanken har slått meg ofte. Jeg har fått det for meg at man ikke kan legge ut hva som helst, at man må bruke tid på å redigere og at bare et fåtall av bildene man tar i hverdagen er "instagram-verdige". Jeg vet ikke hvordan det ble sånn, men sånn er det blitt...

Jeg føler fortsatt ikke jeg kan legge ut hva som helst og det er egentlig like greit. Jeg vil jo ha en tiltalende profil. Jeg føler likevel at historier på instagram er av helt annet kaliber. Her publiserer jeg i hytt og vær og synes det er kjempegøy! Så om du synes jeg legger ut for få bilder er det på historien det skjer. Men jeg skal også forbedre meg enda noen hakk på selve publiseringen. Jeg lover♥

- Mathilde -

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

#Instagram #sosiale_medier #follow

SLÆKK HELG

 • 26.01.2018 kl. 12:48

Da var helgen i gang for min del. Jeg kan ikke helt skjønne hvor det ble av denne uken. Den har sust av gårde i en rasende fart og plutselig var det helg igjen (ikke det at jeg klager). Jeg har hatt en nokså travel uke, og det er vel grunnen til at det har gått så fort. Så travel har den vært at jeg helt har glemt å planlegge helgen... Så nå sitter jeg her, fortsatt i pysjen som jeg alltid gjør når jeg har fri, og prøver å finne ut hva jeg kan bruke dagen på. Det er jo nok av ting å gjøre her hjemme, det er ikke det, men jeg er jo et sosialt menneske som blir litt sprø av å tilbringe for mye tid alene. 

Nå hadde jeg en veldig innholdsrik helg for en uke tilbake med bla. to fester, som egentlig er en for mye for meg, så kanskje har jeg godt av en rolig helg? Vel, vel det blir spennende å se hva jeg finner på. Å stå opp seint og starte dagen med en stor kopp te og mac-en på fanget var i alle fall en god start ♥

♥ Hva er dine planer for helgen?

- Mathilde -

ALT FOR TRAVELT

 • 17.01.2018 kl. 22:28

Full i magen og trøtt som jeg er vil jeg helst bare stupe til sengs. Jeg og Harsha kom akkurat hjem fra farmor og jeg har vel aldri forlatt farmor noe annet enn stappmett og med litt skyldfølelse for all kaken jeg har spist. Noen andre som kjenner seg igjen?

Så klokken er allerede halv 11 og jeg begynner å lure på sist gang jeg postet et innlegg tidlig på dagen eller i det minste midt på dagen. De siste dagene har vært utrolig hektiske med venner, familie, studier, kor osv. Helt ærlig liker jeg slike hektiske uker best, men det gjør det vanskelig å holde bloggen oppdatert. I dag fikk jeg i det minste tatt litt bilder før det ble for mørkt så blogginnlegg for imorgen er i alle fall klart. 

Nå skal jeg få i meg en varm kopp te med honning for å lindre halsen før den svikter. Natta ♥

- Mathilde -

PINCHO NATION BLE TIL JENTEKVELD

 • 15.01.2018 kl. 21:52

I dag hadde jeg, Asta og Ella store planer om å spise på Pincho nation etter forelesning. Vi har lenge hatt lyst til å dra hit ettersom den virker så spennende. Restauranten er sirkusinspirert og det er tydelig å se på interiøret, men hva det egentlig vil si er jeg veldig spent på. Ja, for vi kom oss altså ikke dit, til vår store skuffelse. 

Forelesningen var ferdig 14:30, men de åpnet ikke før 16:00 så vi bestemte oss for å rusle litt i sentrum for å få tiden til å gå. Tiden sneglet seg fremover og vi begynte etterhvert å bli veldig sultne. Da klokken endelig ble fire og vi vendte snuten mot restauranten ble vi møtt av en lapp på døren. Den hadde stengt i dag fordi servitørene var på sjonglørkurs. Skikkelig nedtur var det! Planen gikk i vasken, men vi fikset det lett ved å arrangere jentekveld med taco og spill istedenfor. Og dermed var dagen reddet ♥

 - Mathilde - 

STAVANGER, TAKK FOR NÅ

 • 30.12.2017 kl. 16:14

Nå er det bare få minutter til jeg setter meg i bilen med snuten mot flyplassen. Alt jeg kom med er pakket ned igjen, og en hel del ekstra både julegaver og småting jeg fant her hjemme. Jeg visste jeg ikke kom til å klare å reise tilbake med like lite, men nå tror jeg bagasjevekten viser nesten det dobbelte...

For å utnytte den siste dagen sto jeg og mamma tidlig opp og bakte både litt flere julekaker (for jula er jo ikke over enda) og lagde oss litt humus. Jeg har også endelig fått tatt bilder av alt jeg fikk til jul som kommer i et innlegg enten i kveld eller i morgen. 

Bildene i innlegget er fra dagens utvidete lunsj. Bestemor ville gjerne be oss med ut på middag, men dagene gikk og plutselig var det ikke tid igjen til noe annet enn lunsj. Det vil si, det er nok middag for i dag. Det ble en hel pizza på meg og de andre fikk også noe som så ut til å være veldig god mat. Så dette stedet, matmagasinet, kan jeg virkelig anbefale for Stavangers beboere. 

- Mathilde - 

FRI FRA ALT

 • 28.12.2017 kl. 19:17

Som dere ser har vi en favorittstol på hytta. Åh, dere aner bare ikke. Jeg har faktisk prestert å sovne i denne stolen og sovet i flere timer, og jeg sovner så og si aldri sittende... Men over til det jeg skulle blogge om, nemlig all fritiden. 

Dere kan tro det har vært deilig å komme hjem og ta fri fra alt! De siste dagene har vært så rolige og det har virkelig vært godt å legge alt stress på hylla for en liten stund. Jeg reiser tilbake til Oslo om to dager og frem til da skal jeg nyte denne stillheten sammen med familien. 

I disse juletider har jeg også satt bloggen litt i andre rekke. Greit å rett og slett ta litt fri fra absolutt alt. Men når nyåret kommer er jeg igjen klar og jeg har mange blogginnlegg klare. Håper alle får en fortsatt fin romjul ♥

- Mathilde - 

SIGHTSEEING IN STAVANGER

 • 23.12.2017 kl. 11:15

Meldt om ekstremvær i Rogaland... Som vanlig er det ikke snø her i jula, men det vi kan tilby er regn og vind. I går hadde jeg en liten tur i byen med kafébesøk på en koselig kafé som ligger i gamle Stavanger. Veldig gode kaker og hyggelig selskap, men da vi kom ut var regnet startet og resten av byturen ble dermed rimelig kort. Og jeg som hadde planer om å ta masse fine bilder.... Ikke så gøy i regnvær.

Da jeg først kom meg inn i går fristet det ikke å gå ut igjen, og det spørs om det ikke blir en hjemmedag i dag. Egentlig er det like greit, for jeg har fortsatt en del å ordne av gaveinnpakking og vasking. Jaja, Stavanger er og blir Stavanger, hehe.  

- Mathilde -

EN DAG I VINTERLAND

 • 13.12.2017 kl. 22:02

Blir ikke mye tid til blogging når semesterets siste eksamen står for tur. Både i går og i dag har det vært fult kjør, men det har gitt resultater. Jeg er så og si ferdig med oppgaven og har 5 dager igjen til innlevering. Ikke likt meg, men må si det skal bli veldig deilig å ta seg en fridag i morgen ♥

Ellers har dagen gått med til å innvie den nye TV-en vi fikk i hus klokken 11 i går kveld. Planen var å kjøpe TV på finn, ta den på trikken og bære den hjem. Galskap spør du meg og det hadde nok heller aldri gått, for helrighet så tung den var! Heldigvis for oss var han vi kjøpte av en hyggelig trønder som kjørte oss helt hjem. Så takk for det! En hyggelig tur var det også. Og selv om det nok kommer til å ta litt tid å vende seg til den store skjermen er jeg så langt veldig fornøyd. Og det var ikke noe tvil om at Harsha var fornøyd. Dere skulle sett smilet hans i går da TV-en var kommet på sin rette plass. 

Og med tanke på bildene er altså snøen kommet tilbake. Den kommer og går, men da jeg kom hjem i dag hadde den virkelig lagt seg. Winter wonderland♥

- Mathilde -

LIKE FØR DET BRAKER LØS

 • 11.12.2017 kl. 12:59

Eksamenstida kan være noe herk. Heldigvis er jeg allerede ferdig med tre av fire fordi mitt studie har eksamen etter hvert emne. I morgen får jeg siste eksamen utlevert og står foran en uke med hardt arbeid. Det vil si jeg vet ikke hvor vanskelig eksamen blir og hvor mye tid som må settes av. Men nå, før jeg får oppgaven, har jeg ingen anelse og er ganske spent. 

Men siden eksamen begynner i morgen har jeg fri i dag, og det skal nytes! Harsha har også  fri for første gang på lenge og vi har derfor satt av hele dagen. Hva vi skal gjøre får tiden vise, men vi har snakket om å pynte litt til jul her hjemme og kino har vært nevnt. Dagen begynte rolig med te i min herlige julekopp og nå er frokost/lunsj klar. God mandag til dere alle ♥

- Mathilde -

KUNNE IKKE FÅTT EN BEDRE START PÅ DESEMBER!

 • 02.12.2017 kl. 15:31

Endelig er desember her! Bortsett fra kulde og eksamen har denne måneden bare positivt med seg og jeg kunne ikke fått en bedre start enn det jeg fikk. Jeg mener: kalendergave, julemusikk, julebrus, venner, pepperkakebaking og jul i svingen... Trenger en noe mer da? 

Etter forelesning fikk meg med meg to av venninne mine hjem. Sammen lagde vi god middag, og ingen 1. desember uten julebrus! Etter en stund satte vi i gang med pepperkekebakingen og leiligheten ble straks fylt av den deiligste duft. Det ble baking, smaking, steking og pynting. Alt mens julesanger suste i bakgrunnen. Og nå har jeg pepperkaker nok til påske! 

Det er alt for sjeldent vi tar oss tid til ting som dette i en travel hverdag, men vi var alle enige i at en hyggelig kveld sammen skal vi klare å gjenta. Planen var egentlig å se jul i svingen sammen, men tiden fløy og til slutt var det bare meg igjen. Men jul i svingen ble det likevel. Ah, barndomsminner!

♥ Har du begynt med julebaksten enda?

- Mathilde -

KJÆRESTEKALENDER

 • 01.12.2017 kl. 21:38

I år er jeg så heldig å ikke bare ha en kalender, men to! Mamma har ordnet kalender til meg i år som i alle år. Utrolig koselig, spesielt nå som jeg ikke bor hjemme lenger. Men i år har jeg også en "kjærestekalender" sammen med Harsha. Vi reiser begge hjem til jul den 20.desember og frem til da har vi laget kalender til hverandre♥ 

Vi synes begge det ble litt for mye med 20 gaver til hver og har derfor 10 gaver istedenfor, altså annenhver dag. Harsha fikk første gave, så nå er jeg spent på hva han har funnet på til meg i morgen. Ah, jeg kommer aldri til å bli for gammel for dette, haha. Nå har jeg bakt pepperkaker med noen venninner og skal snart sette meg ned for å se jul i svingen - jula er i gang! 

♥ Blir det noe adventskalender på deg i år?

- Mathilde - 

NEDTELLINGEN STARTER

 • 24.11.2017 kl. 20:38

Når Harsha får kontroll over kamera (alle bildene er tatt på under ett minutt).

Halvveis inn i dagen innså jeg at det i dag er en måned igjen til julaften. Tenk det da dere, tiden går så fort! I dag begynte jeg på julegaveinnhanlingen. Veldig stolt over meg selv ettersom jeg vanligvis er ute i siste liten. Jeg har fortsatt en del igjen, men der er deilig å vite at jeg er i gang. 

Her hjemme har vi hatt en skikkelig fredagskveld med pizza og film. Eller kveld og kveld. Jeg har på følelsen at klokken er rundt 10-11 av en eller annen grunn og holdt på å sovne på sofaen før klokka slo 6. Det gjør noe med meg å bare ha skole til 11. Jeg får på følelsen at hele dagen forskyves. 

Men tilbake til juleprat. Jeg har nå startet nedtelling på mobilen. Jeg kan nesten ikke vente til desember kommer og alt som følger med. Jul er høytiden over alle høytider, er dere ikke enig?!

- Mathilde -

LITT ALENETID

 • 03.11.2017 kl. 21:36

Samboern er på fest og jeg benytter meg dermed av sjansen til å kose meg litt i eget selskap. Det er kommet ut nye episoder av to av seriene jeg følger med på, så resten av kvelden blir foran TV-skjermen. Det vil si mac-en. Dere kan kanskje se på bildet at vi ikke har fått oss TV enda. Vanskelig å få alt på plass uten bil, men jeg synes selv mac-en holder i massevis. Popcorn har jeg også fått fikset meg, så nå er det bare å lene seg tilbake. 

Håper alle får en super fredagskveld!

- Mathilde - 

NÅR HØSTVÆRET TRENGER PÅ GÅR ALT I STÅ

 • 24.10.2017 kl. 17:40

Litt av en dag og litt av et vær! I slikt høstvær som dette, der det høljer ned, er jeg sjeleglad at paraplyen en gang i tiden ble oppfunnet. Det har regnet non stopp i dag, og det var selvfølgelig akkurat i dag bussen jeg satt på skulle streike. Da bussen ikke ville starte, og dermed sperret for alle de andre bussene som sto bak i kø, bestemte jeg meg for å gå til en annen buss. Det viste seg å bli en våt affære og da jeg om sider kom frem var det gått en time siden jeg først gikk på bussen. Så nei, høst er ikke bare lett. Men den har da sine fine sider og. Som da vi gikk gjennom Sofienbergparken i går, med alt det nydelige høstløvet. Det gjelder bare å tenke positivt ♥

- Mathilde - 

I PINLIGE SITUASJONER TRENGS NØDLØSNINGER

 • 18.10.2017 kl. 16:45

Uff av meg. I går gikk det ut over meg det som tidligere har rammet så mange andre. Det var ikke før jeg gikk på do før korøvelsen det gikk opp for meg at jeg hadde et stort hull på rompa. Den svarte buksa hadde revna midt på og den hvite huden var godt synlig gjennom. Sånn hadde jeg altså gått på Oslo City! Eller helt ærlig vet jeg ikke når det skjedde. Jeg ser for meg at jeg ville ha merket at det var litt ekstra kaldt eller at noen ville sagt ifra. Men vi kjenner jo alle nordmenn - så konfliktskye. 

På vei opp trappen fra do prøvde jeg å dra genseren så langt ned som mulig og under resten av korøvelsen bandt jeg jakka fast rundt livet. Det så nok litt mistenkelig ut, men det var i alle fall bedre enn å knyte skjerfet rundt rompa, hehe. Heldigvis hadde jeg valgt å kle meg i skjorte med genser over og på veien hjem knøt jeg skjorta rundt livet, men der var jeg heldig gitt! Nå prøver jeg bare å riste av meg den ugne følelsen av å ha strenet rundt i Oslos gater med rompa bar?

- Mathilde - 

EKSAMEN ER INNLEVERT!

 • 12.10.2017 kl. 19:05

Da var eksamen levert, og det flere timer før tida! Det føles så godt å være ferdig med det vi nå har jobbet med i en uke. Vi hadde satt av hele dagen i dag og jeg var redd vi kom til å måtte sitte til langt på kveld, men det slapp vi heldigvis. Vi har jobbet jevnt hele uka, og har vel lenge hatt en god følelse på at dette kom til å gå nokså smertefritt for seg. Og det gjorde det gitt. 

Med en gang oppgaven var levert tenkte jeg med meg selv: nå fortjener jeg noe godt! Det er så lenge siden jeg har kjøpt smågodt, og nå er det jo faktisk helg også, så smågodt ble det! Posen ble så full jeg var redd de kom til å si jeg måtte bytte til boks, men det gikk akkurat. Nå sitter jeg og gomler i meg mens jeg skriver og etter jeg har fått gjort unna noen småting blir det nok sofa og mer smågodt. 

God helg til dere alle ♥

- Mathilde -

HAPPY BIRTHDAY TO ME

 • 09.10.2017 kl. 23:34

Det ble et sent innlegg i dag ettersom dagen har gått i ett. Men familie og venner har sørget for å gjøre dette til en super dag♥ 

Jeg våknet til at mamma sto utenfor døra med blomster og mine favorittmuffins. Jeg trodde ikke jeg kom til å få se henne før senere på dagen og det var derfor en stor og gledelig overraskelse. Gleden fortsatte da en mann kom med leveranse på døra - en stor bukett roser! Harsha må jo bare være den beste kjæresten. Ikke alle er glad i overraskelser, men jeg er og dette ble dermed en bursdagsmorgen jeg kommer til å huske som en av de beste. Jeg har nylig kommet hjem fra familieselskap hos bestemor og kan nå legge meg med et smil om munnen. Takk for i dag.

- Mathilde - 

PÅ INSPIRASJONSTUR

 • 06.10.2017 kl. 20:10

Vi velger heller å gå litt ekstra for å komme til kiwi enn å handle på meny som er den næreste butikken. I dag måtte jeg gå på butikken alene og jeg synes sånt er bare  kjedelig. Derfor bestemte jeg meg for å ta med kamera og få litt inspirasjon fra høstfargene på veien. Været i dag har vært fantastisk og solen har skint på trærne som den bare kan når det er høst. 

Etter eksamensskriving i dag følte jeg meg skikkelig dårlig og det er dessverre ikke så mye bedre nå, men etter en hvil på sofaen og den friske turen tror jeg at jeg skal klare å overvinne dette. Jeg bare kan ikke bli syk nå!

Nå blir det snart pannekaker på meg som er tradisjonen hjemme på fredager. Det skal bli godt, og spesielt når side om side er på skjermen. 

Håper dere alle får en strålende helg med herlig høstvær ♥

- Mathilde - 

NÅR KJÆRESTEN HAR BURSDAG

 • 05.10.2017 kl. 14:53

Gud, så nervepirrende! Harshas første bursdag - et stor ansvar. Jeg tar bursdagsgaver veldig seriøst og det er ikke hvem som helst dette her.

Jeg hadde tidlig en liten plan om å kjøpe billetter til stand-up show med Gabriel Iglesias (Fluffy), som skulle komme hit til Oslo. Lite visste jeg at i går var dagen han skulle opptre. Så der satt jeg i forelesningen og prøvde å finne billetter til noe som allerede var utsolgt. I tillegg har han ikke bursdag før på søndag, så det var litt kipt å måtte gi han gaven før tida. Dum som jeg var skrev jeg meg interessert på arrangamentet på facebook, slik at jeg kunne holde meg oppdatert på om noen solgte billetter, ikke lenge etter fikk jeg melding av Harsha. Han hadde jo så klart fått det opp i news feeden og dermed var overraskelsen ute i verden. Dumme dumme meg...

Gaven ble ikke overrakt på den måten jeg skulle ønsket, men jeg fikk tak i billetter og hadde truffet spikeren på hodet. Han ble kjempegira og heldigvis har jeg noen andre gaver på lur til den virkelige bursdagen. 

Til tross for litt snubling underveis i prosessen skal jeg gi meg selv en klapp på skulderen for godt gjennomført gave. Vi hadde det kjempegøy i går. Det beste med slike gaver er jo at jeg også får delta på morroa. Uffda neida, men joda, haha. 

- Mathilde -

STILLE FØR STORMEN

 • 04.10.2017 kl. 14:56

I dag har jeg en av mine overraskende mange fridager. Hadde jeg visst det kom til å bli så mange fridager når jeg begynte å studere hadde jeg nok vært litt mer ivrig etter å søke jobb, men jeg klager ikke. 

I dag ble det en pangstart på dagen med elektrikere på døren. Så der sto jeg i pysjen klokken 10 og var litt flau over at leiligheten ikke var mer ryddig. Jeg hadde mest lyst til å stille meg i døren og rope ikke kom inn, men løp hellet inn på rommet og slengte på meg det første jeg fant. Så en litt røff start, men på den andre siden er jeg veldig fornøyd med den nye dimmeren på badet. 

Jeg har i alle fall brukt fridagen til noe fornuftig. Jeg har støvsugd leiligheten og om ikke lenge kommer også vaskebøtten frem - hvite fliser i gangen - trenger jeg si noe mer? Jeg klarte også å knuse tannglasset da jeg vasket vasken, så da kan vi stryke det av to do-listen og legge det til på ønskelisten istedenfor. Uff av meg, føler meg som den vimsen i dag. 

Skal jeg være helt ærlig skjønner jeg ikke hvorfor vi har to dager fri før vi får eksamen. Kreative metorder er ikke akkurat et pugge-fag og før jeg får oppgaven er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre for å forberede meg. Så det er vel dette som må kalles stille før stormen. Uh, det gir meg gysninger å tenke på - jeg vil bare få det gjort!

♥ Håper alle får en fin dag, fri eller ikke fri - kos dere!

- Mathilde -

VI ER INTERIØRSTUDENTENE DEL2

 • 29.09.2017 kl. 17:34

Her kommer del 2 av bildene vi tok i Vigelandsparken. Man blir da aldri for gammel for å kaste blader... Del 1 finner dere her

- Mathilde - 

LITT TRIM PÅ EN TORSDAG

 • 28.09.2017 kl. 14:22

I dag gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før eller i det hele tatt tenkt på å gjøre. Istedenfor å ta trikken hjem gikk jeg. Jeg gikk ikke hele veien fra sentrum, det hadde vært litt i lengste laget med mac-en på skuldra, men det endte opp med en helt passe lang tur. 

Da jeg skjønte at jeg måtte vente 10 min på trikken (som i utgangspunktet ikke er lenge, men man blir så bortskjemt av å bo i Oslo), bestemte jeg meg for å ta trikken som stopper 5 stopp før min holdeplass og gå derifra. I det fine høstværet ble det en veldig koselig tur der jeg også fikk sett meg litt om i nærområdet. Vanligvis bare suser jeg forbi på vei til og fra byen, men nå tok jeg meg god tid og turen endte med å bli på 30min. Det ville gått mye fortere å vente på neste trikk, men så fikk jeg meg jo litt trim og en fin opplevelse. Og fine opplevelser kan man leve lenge på♥

- Mathilde - 

 

VI ER INTERIØRSTUDENTENE

 • 27.09.2017 kl. 18:17

I dag har vi hatt undervisning i vigeland-museet og da ble rett og slett fristelsen for stor. Vi måtte bare ta en runde i parken med kameraet. Høstfargene begynner å komme frem og blader begynner å falle ned - perfekt for hoppebilder! Jeg hadde det i alle fall kjempegøy. Vi tok til og med så mange bilder at jeg er nødt til å dele det inn i to innlegg, så resten av bildene kommer senere.

Her har dere interiørstudentene. Et knippe av de flotte folkene jeg studerer sammen med. 

              

- Mathilde - 

DET MÅ TIL

 • 17.09.2017 kl. 15:04

Jeg vet det er flere andre enn meg som liker å ha en almanakk foran seg for å skrive ned viktige hendelser og gjøremål. Tidligere har jeg ikke vært så opptatt av dette og strevet ned det meste på mobilen, men etter at jeg kjøpte min første almanakk fra personligalmanakk.com ble alt snudd på hodet.

Nå som jeg har en slik inspirerende bok er det mye kjekkere å ta den frem og fylle den med farger og klistremerker samtidig som jeg har oversikt over de kommende dagene. Jeg pleier også å skrive ned hva som har skjedd i ettertid slik at den fungerer litt som en dagbok. Dermed er det kjekt å bla bakover og minnes herlige stunder. 

Men nå er det bare to uker til almanakken har kommen til veis ende og det er på tide å legge inn en ny bestilling. Det som er så fantastisk er at jeg nå får 10% rabatt siden jeg allerede har en fra før. Et salgstriks som i alle fall fungerer på meg, hehe. Så da et det bare å sette i gang å finne frem bilder og bestemme meg for utformingen. Jeg brukte en evighet i fjor, så vi får se om jeg i det hele tatt blir ferdig i dag. #Perfeksjonist!

♥ Har du prøvd personlig almanakk før?

- Mathilde - 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

Follow

#personligalmanakk #almanakk #nødvendighet #dagbok #musthave #planlegger 

PAPPAS VIDUNDERMEDISIN

 • 15.09.2017 kl. 12:50

Nå sitter jeg godt plassert i sofaen inntullet i den herlige morgenkåpen min med mac-en på fanget og en stor kopp av pappas vidundermedisin forran meg. I dag er det ingen forelesninger og jeg har heller ingen planer så langt. Men jeg kjenner det var veldig godt med helg nå. Jeg leverte min andre oppgave i går og har eksamen neste uke. Fint med en liten pust i bakken i mellomtiden. 

Da jeg våknet i dag kjente jeg at det var nødvendig å smelle ihop en varm kopp for den såre halsen. Jeg er sjelden syk og akter ikke å bli det nå. Er det noe jeg ikke vil så er det å bli syk nå som jeg har min første eksamen. Derfor fant jeg frem hvitløk, ingefær og saft og kokte opp litt vann. Denne drikken har mest effekt om man moser ingefær og hvitløk, men det fungerer også fint å kutte det opp i små biter. Saften kan så klart sløyfes, men den gjør at drikken faktisk smaker godt, og det kan jo være en fordel. Dette er i alle fall mitt beste tips om forkjølelsen kommer snikende. 

♥ Har du noen gode tips?

- Mathilde - 

BILDENE SOM ALDRI NÅDDE BLOGGEN

 • 13.09.2017 kl. 20:21

Nå er det lenge siden jeg har skrevet et innlegg som dette og jeg har en haug med bilder på lager. Det skal mange bilder til før de gode kommer og her kan dere se et knippe av de ikke fult så gode. Jeg synes selv det er morsomt å se gjennom gamle bilder og kunne le litt av meg selv og tenkte dere også kunne ha glede av dette. Ingen er perfekte!

- Mathilde - 

SISTE GANG PÅ IKEA?

 • 31.08.2017 kl. 18:44

Da har vi vært nok en tur på IKEA som man gjerne må når man flytter for seg selv. Veldig mange drar på IKEA og finner alt de vil ha med det første, og så er de ferdige med så og si hele innredningen. Så lett har ikke vi gjort det. Jeg har mest lyst til å finne ting brukt, både for pengenes skyld, men også for å bidra til å senke det skyhøye forbruket i dette landet. Dermed har det tatt lang tid for oss å bli ferdig med leiligheten og vi har fortsatt en del igjen før jeg er fornøyd. 

Vi har dessverre opplevd litt problemer på veien med at den siste delen til sofaen vår stadig mangler på lager og vi har derfor vært mye frem og tilbake. Jeg er egentlig veldig glad i å dra på IKEA, men uten bil blir det ganske tungvint, så nå håper jeg at alt med sofaen ordner seg slik at vi kan sleppe å ta turen ut igjen med det første. 

I følge skjemaet skal den siste sofadelen komme imorgen og da blir alt, forhåpentligvis, mye lettere. Det har vært litt kipt å ikke ha en sofa å slappe av på de siste ukene og det har vært vanskelig å komme videre med leiligheten uten å vite nøyaktig hvor stor plass sofaen vil ta. Siden vi nå endelig har fikset problemet måtte vi rett og slett feire med daimkake. Det er lenge siden sist jeg spiste det, men det er jo bare så godt! 

- Mathilde - 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

SMARTE LØSNINGER FOR SMARTE STUDENTER

 • 07.08.2017 kl. 21:50

Jeg har nettopp kommet hjem etter en lang dag og kjenner jeg er helt av i kroppen. Jeg har fått gjort mye i dag og selv om jeg er sliten elsker jeg de dagene jeg føler jeg klarer å utnytte til det fulle. 

og nå lurere dere sikkert på hva jeg har gjort som er så mye å skryte over, hehe. Vel, jeg hadde min første dag på forkurset til studiet mitt, og i dag var fokuset på maling og farger. Jeg hadde det supergøy selv om noen av oppgavene var ganske utfordrende. Tiden gikk kjempefort og jeg var den siste som forlot lokalet, delvis fordi jeg er ekstremt treg og delvis fordi jeg veldig gjerne ville forsette. 

klokke - CMYK // Topp - Primark

Etter dette måtte jeg rett og slett ta meg en tur på jysk, for gjett hvem som har fått seg ny seng, men ikke har laken som passer til. Jeg og Harsha har de siste dagene sovet på håndklær, haha. (Jysk har noen av de billigeste laknene jeg vet om noen skulle lure.) Da jeg kom frem viste det seg å være salg og de hadde også flere av de tingene jeg og Harsha har skrevet opp på listen "dette trengs". Var ikke det utrolig heldig?! Så her kommer første tips. Gå gjennom leiligheten og lag en liste over det som trengs. Bestem deg gjerne også på forhånd hvor mye du er villig til å betale. Da er sjansen større for at du klarer å gå gjennom butikken uten å kjøpe for mye. 

Da jeg gikk ut innså jeg hvor nære jeg var bestemor og tenkte at det hadde jo vært veldig fint å ta seg en tur. Så, da gjorde jeg det. Tips nummer to er at bestemødre ofte har en del de ikke trenger, og da kan man jo hjelpe hverandre litt. Så nå har jeg både kjøkkenutstyr, oppbevaringsbokser, vaskemiddel og en hel del krydder. Mens bestemor har mer plass. 

Så skulle jeg få med meg alt dette hjem på buss og trikk og da er det greit å ha et søskenbarn med noen lure ideer. Det tok ikke lang tid før den store boksen jeg fikk hadde fått håndtak laget av hyssing og jeg kunne trille den hjem som en koffert, eller bære den som en veske. Jeg vet faktisk ikke hvordan jeg skulle fått den med meg på en annen måte. 

- Mathilde - 

ENDELIG FRIDAG

 • 22.07.2017 kl. 21:57

I dag er siste dagen med Moldejazz og heldige som vi var måtte hverken jeg eller Harsha jobbe. Det har vært fint å jobbe og å få mulighet til å dra på mange konserter gratis, men jeg kjente det var deilig med en skikkelig fridag i dag, spesielt siden jeg reiser i morgen.

I dag har vi virkelig fått utnyttet finværet med tur til en av øyene utenfor byen. Her ble det servert både mat og drikke - gratis for oss som jobber. Det var fint å sitte på brygga i solsteiken og nå kan jeg angre på at jeg ikke smurte fjeset med solkrem, hehe.

For litt siden kom jeg og Harsha trillende hjem etter å ha spist på restaurant. Vi prøvde så hardt vi kunne å spise opp hele pizzaen, men måtte sette en stopper da det bare var to stykker igjen. Det har blitt mye farting denne uken, og det var derfor veldig deilig å få litt tid sammen bare oss to. Nå tenker vi å sette på en film og ta en rolig kveld. Det har vi nok begge godt av.

 

- Mathilde - 

GJENGEN ER SAMLA

 • 21.07.2017 kl. 00:08


Nå som det er Moldejazz her i Molde trekker det mange musikere og musikkinteresserte til byen. Dermed har jeg hatt gleden av å møte mange kjente fra Toneheim! Det er veldig koselig å se folk igjen og fint å kunne samles på konserter. Jeg må også si det har vært fint å vite at jeg ikke er alene i denne byen selv når Harsha jobber. I dag har han kveldsvakt og kommer ikke hjem før i 2-tida i natt. (Wææ, da har jo jeg sovnet for lengst!)  Pga. dette kunne han ikke bli med på Bernhoft-konsert i dag, men med så mange andre kjenninger var ikke det krise for min del. Verst for han som ikke fikk med seg den supre konserten. Jarle Bernhoft er virkelig en god artist med bra scenepersonlighet. Jeg storkoste meg gjennom hele konserten. Nå blir det spennende å se hvilke konserter jeg drar på i morgen.  

- Mathilde -

VI NÅDDE TOPPEN

 • 15.07.2017 kl. 21:02

I går bestemte vi oss for at i dag var dagen vi skulle gå på fjelltur. Harsha snakker stadig om alle fjellene som omkranser Molde og nå har jeg også vært på toppen av en av dem. Det var en utrolig fin tur med bratte bakker og god utsikt. God trening med andre ord, noe jeg vet jeg hadde godt av. 

Da vi omsider kom hjem var vi begge utrolig slitne og orket ikke annet enn å spise og sette på en film. Men jeg er veldig glad vi fikk utnyttet finværet, for nå kommer regnet. Vi hadde det både morsomt og koselig på turen og jeg ville ikke vært den foruten. 


 

- Mathilde - 

OMRINGET AV NYDELIG NATUR

 • 07.07.2017 kl. 21:46

Nå er vi stasjonert hos farmor og er ferdig med eventyret i Oslofjorden for denne sommeren. Det har vært noen koselige dager med godvær, bading, soling og lesing i bok. Det perfekte hyttelivet etter min mening. 

I dag benyttet jeg anledingen til å traske rundt på øya for å ta litt naturbilder. Man kan ble helt opplukt om man først har begynt. Det er så mye fint å se bare man tar seg tid til å fokusere på detaljene. 

SONY DSC

BESØK, STORE AVGJØRELSER OG HYTTETUR

 • 01.07.2017 kl. 13:27


Det er virkelig mye som skjer nå. Mange store valg og ta og masse å gjøre. Jeg har vært veldig flink til å blogge hver dag, men med en gang Harsha kom snudde det. Mens han er her vil jeg bruke all min tid på han og glemmer helt av bloggen. I tillegg har vi vært på hytta mi hvor internett ikke er lett tilgjengelig og derfor ble det ikke blogging mens jeg var der. 

Vi har hatt det veldig fint den tiden han har vært her og gjort mye. I morgen reiser han tilbake og da tenker jeg å skrive litt mer om det vi har gjort den siste uken. Det er ikke bare bare nemlig. Vi har snakket mye frem og tilbake om dette, men siden vi ikke var sikre før valgte jeg å holde det skjult. Men denne uken ble vi enige og jeg kan nesten ikke vente med å fortelle det!

- Mathilde - 

EN HYGGELIG OVERRASKELSE

 • 11.06.2017 kl. 21:51


I går fant jeg ut at en av mine venninner fra Toneheim er i byen. Vi avtalte å møtes på kafé i dag og tror du ikke vi ble sittende i over tre timer! Skravla gikk konstant og det var utrolig koselig å møtes igjen. Niamh har prøvespill i morgen og hvis hun kommer inn vil hun bli boende i Oslo til neste år. Hvis det er tilfelle vil det nok bli flere kafébesøk som dette. 

Jeg hadde egentlig planer om å skrive mange søknader i dag, men da jeg skulle til å ta trikken hjem, etter å ha vandret rundt på Grünerløkka, var vi så godt i gang med et nytt emne at det hadde blitt unaturlig å dra. Og etter at jeg hadde latt opp til flere trikker kjøre forbi uten å hoppe på, endte vi opp med å sette oss i en park og snakke en times tid til. Sånn kan det gå, hehe. 

- Mathilde - 

DET ER SOMMER!

 • 24.05.2017 kl. 19:13


For et vær! I dag har jeg virkelig fått kjenne på sommerværet og det har vært fantastisk! Det gjorde det meg ingenting å ha en fridag i dag, for å si det sånn. Jeg har tilbrakt mesteparten av dagen ute i finvære. Det må jo nytes mens det er her, er aldri godt å vite hvor lenge dette kommer til å vare. I flere timer lå jeg i parken. Jeg tok med meg en bok og lå og slappet av i sola. Som regel liker jeg de dagene det er mye som skjer og jeg føler jeg har gjort nytte for meg, men noen slike dager som denne er gull verdt en gang i blant. 

♥ Har det vært sommervær der du bor?

- Mathilde - 

OVERLYKKELIG OG IRRITERT PÅ SAMME TID

 • 09.05.2017 kl. 20:52


For en hektisk dag gårsdagen var. Ikke fikk jeg spist og ikke fikk jeg slappet noe særlig av. Jeg var så sliten at i dag måtte jeg bare ta en sykedag for å komme meg. Jeg har vært forkjølet siden vi kom hjem fra Budapest, men har ikke fått tid til å være syk før i dag. Og det var noe jeg virkelig trengte for allerede nå føler jeg meg mye bedre. 

Men det var ikke dette jeg skulle snakke om. Grunnen til at i går var så hektisk var fordi jeg var på dagstur inn til Oslo for å dra på et jobbintervju. Jeg følte selv det gikk veldig bra, men trodde ikke jeg kom til å komme videre til neste runde i og med at det var så mange søkere. Men på toget hjem igjen fikk jeg en melding om jeg kunne komme tilbake til 2. gangs intervju allerede neste dag kl. 10. Jeg ble jo så klart kjempeglad, men visste det ikke kom til å gå. Her hadde jeg brukt 500 kr i reisepenger for en dag og hadde jeg bare skulle tatt neste tog tilbake hadde jeg hatt muligheten til å bli igjen i Oslo og dra på intervjuet. Dette kunne jo ikke jeg forutse, så klart, men det var likevel surt, og jeg ble skikkelig irritert på meg selv. 

Jeg var redd jeg ikke skulle få lov til å utsette, at de da bare ville velge en annen, men nå har jeg fått ny tid på mandag. Så alt ordnet seg til slutt. Men dere kan tro jeg var stresset i går. Jeg rådførte meg både med Harsha, mamma og rektor på skolen før jeg klarte å bestemme meg for hva jeg burde gjøre. Nå spørs det bare om jeg kommer videre fra denne runden. Det blir spennende å se. Foreløpig er jeg bare veldig fornøyd med at jeg klarte å komme videre til 2. gangs intervju på mitt første intervju noen sinne! 

- Mathilde - 

SMOOTHIE OG SNØSTORM

 • 26.02.2017 kl. 16:28

Nå sitter jeg på toget på vei tilbake fra Trondheim. Det ble en nokså kort tur, men jeg er helt overveldet over hvor mye jeg har fått tid til. Dermed har det også blitt liten tid til å oppdatere bloggen, men nå kommer det. 

Selv om jeg ikke hadde mange planer på begynnelsen av dagen ble fredag en innholdsrik dag. Vi var oppe tidlig, allerede 07:00. Jeg synes det er deilig å starte dagene tidlig og få mest ut av dagen. Sove kan jeg gjøre på Toneheim, hehe. Det ble smoothie på meg og Victoria og senere en fin tur langs Ladestien med Marie. Å si at det var snøstorm er vel litt å ta i, men på veien tilbake blåste det godt og snøen kom rett imot. Da var det bare å pakke kamera godt inn i jakka. Vi fikk også sneket inn et spontant kinobesøk hvor vi så La La Land. Kan anbefales til folk som ikke er like opptatt av dans og musikk som meg. Jeg fikk meg ikke til å slappe av og nyte den helt, haha. - Mathilde - 

A DAY WELL SPENT

 • 24.02.2017 kl. 15:00

Bildene fra gårsdagen forteller kort, men godt hvordan dagen var. A day well spent med trondheimsjentene mine. Venninner jeg har hatt siden barnehagen. Pannekaker til frokost, shoppingtur, kafébesøk, hjemmelaget pizza, film og gode samtaler. Kan man få utnyttet en dag bedre spør nå jeg. Litt mye penger brukt på shopping gjerne, men er det en tid jeg skeier ut er det når jeg er i Trondheim. 


- Mathilde - 

FORNØYD MED EGEN INNSATS

 • 21.02.2017 kl. 20:17


Dagen i dag har gått med til en ting, jobbsøking. Jeg har vandret gatelangs i Oslo's gater med CV of søknad i hånda og har til sammen levert ut 22 søknader. Og det føler jeg meg rimelig fornøyd med. Jeg ble overrasket over hvor godt jeg ble tatt imot og over hvor mange som sa de gjerne trengte hjelp. Jeg søkte først og fremst sommerjobb, men skoleåret for meg slutter allerede i mai, så å begynne da hadde vært ideelt. 

Nå synes jeg at en rolig kveld med film er vel fortjent. Er det ferie, så er det ferie. Og i morgen går turen videre til Trondheim hvor planen for dagen er shopping med min gode venninne Marie. Blir veldig fint å se henne igjen. 

- Mathilde - 

TRAVLE DAGER I OSLO

 • 03.01.2017 kl. 22:43

Jeg som skulle bli så flink å blogge hver dag som jeg gjorde før og så sprekker planen allerede 2. januar. Nei, og nei, men sånn er det når man er ute av huset fra 11:00-22:00. Jeg tenkte jeg skulle få god tid og mye tid til meg selv her i Oslo, men ble det ikke, og for å være ærlig er jeg glad for det. Av og til er det deilig med sløve dager, men jeg liker egentlig best de dagene jeg har mange planer som innebærer å være med venner og familie. 

I går tok jeg meg turen ut til Farmor. Det er alltid koselig å besøke henne og høre på alle historiene hun har å fortelle og nå trodde jeg virkelig jeg hadde hørt dem alle, men neida. Da jeg forlot Farmor var jeg god og mett som vanlig og tok bussen inn til byen igjen for å møte Erlend som også går på Toneheim. Vi hadde en kort kaféstopp, men store deler av tiden brukte vi på å vandre gatelangs i Oslo. Jeg har vært mye i Oslo og Erlend er herfra, men vi ble begge fascinert av den lille turen vår, som for såvidt ikke ble så kort, 4-5 timer. "Det værste er at jeg har bodd i Oslo hele livet også har jeg aldri sett dette stedet engang, det er jo helt latterlig" - Erlend. 

I dag har jeg tilbragt dagen med søskenbarnet mitt på 6 år. Utrolig hvor mye energi den ungen har, haha. Nå er jeg veldig sliten, så det blir nok senga snart. Jeg reiser tilbake til Toneheim i 3-tida i morgen og det skal bli utrolig deilig å komme "hjem". Jeg må si denne spontane Olso-turen ble virkelig vellykket. 

- Mathilde - 

FLYTTE HJEMMEFRA FOR ANDRE GANG

 • 31.12.2016 kl. 16:46


Å komme hjem til jul er vel og bra, men å dra igjen blir litt som å flytte hjemmefra for andre gang. Det forsto jeg da jeg pakket tingene mine i går. Ettersom jeg reiste med fly måtte jeg få plass i en koffert og en bag, men jeg ble nødt til å ha en veske i tillegg. Uff, det var ikke bare lett, men det gikk til slutt. Og med 2,5 kg overvekt kom jeg meg til Oslo. Det var like strevsomt å få pakket alt denne gangen som da jeg faktisk flyttet hjemmefra. 

Jeg sa til meg selv at jeg bare skulle ta med det jeg har savnet i løpet av dette halve året på folkehøgskole. Tror dere jeg klarte det? Langt ifra! Jeg er elendig når det kommer til sånt. Men jeg klarte å få med meg alt hit, så da skal jeg klare å ta det med videre til Hamar. Og da er det heldigvis bare tog og ingen overvekt! 

- Mathilde - 

DEN SISTE TIDEN HJEMME

 • 29.12.2016 kl. 21:58

Nå er det ikke lenge til jeg igjen forlater Stavanger og vender nesen østover. I går hadde jeg det utrolig koselig med venner, det var virkelig godt å se folk igjen og ta opp tråden. Nå kommer jeg til å bruke den siste tiden på familie. I dag var jeg på koselig kafébesøk med mamma og broren min og i morgen skal hele familien på kino. Det tror jeg blir en fin avrunding på ferien hjemme.  

- Mathilde - 

DEN SISTE JULEHANDELEN

 • 21.12.2016 kl. 20:39


Julehandel blir alltid litt stressende i slutten uansett hvor tidlig man starter. I år har jeg brukt mye tid på å lage gaver, men noe må også kjøpes og i dag fikk jeg unnagjort det siste. Jeg har vært travelt opptatt med julehandel hele dagen. Pappa tok seg fri fra jobb og allerede i dag tidlig begynte vi med storhandel av mat. Nå er ribba i hus og alt som hører med. Det har vært utrolig koselig å vandre gatelangs i Stavangers brolagte gater med pappa. Til slutt endte vi opp med familiemiddag på restaurant. Det er det jula er til for - å bruke tid på familie ♥

♥ Er du ferdig med julehandelen?

- Mathilde - 

DRØMMEN OM LANDSBYGDA

 • 09.08.2016 kl. 14:22

Jeg har aldri hatt lyst til å bo på landet. Jeg er ei byjente med røtter i Stavanger, Trondheim og Oslo. Likevel var det utrolig herlig å tilbringe noen dager på Hitra denne uken. Som jeg har skrevet tidligere dro jeg til Hitra med ei venninne som hadde sommerjobb der. Vi bodde i en hytte hvor jeg var mesteparten av tiden mens hun var på jobb. Det var herlig å få slappe helt av med en kortstokk og et kryssordblad, men det aller beste var sykkelturen jeg tok i området. Jeg kunne nok aldri tenke meg å bo der, men en kort tur som det jeg hadde nå var midt i blinken. Look closely


♥ Hva liker du best - byen eller landet?

- Mathilde - 

KARPE DIEM OG AURORA - BILDEDRYSS

 • 04.08.2016 kl. 15:51

For en konsert det var igår! Jeg storkoste meg i godt selskap. Her har dere bildene fra konserten, så snakkes vi senere. Travle dager her i Trondheim altså. 

- Mathilde - 

NÅR DU MISTER SOMMERJOBBEN

 • 01.07.2016 kl. 16:55

Familien min og de aller fleste vennene mine vet allerede dette, men jeg har ikke skrevet det på bloggen tidligere. For litt over en måned siden fikk jeg vite at jeg ikke lenger hadde sommerjobb. Jeg hadde lagt opp ferien min etter jobben og virkelig gjort en innsats for å prøve å få det til å gå opp. Jeg skulle til og med begynne å jobbe før jeg egentlig var ferdig på skolen. Fire uker skulle jeg jobbe som dagmamma, noe jeg hadde gledet meg til. Det var en stor skuffelse å få beskjed om at faren i familien var en av de som kom til å få sluttpakke. Selv om det var utrolig kipt for meg, som virkelig trenger å tjene penger nå, er det jo mye verre for denne familien. Det er mange som har blitt utsatt for det samme dette året, og spesielt i Stavanger. Jeg trodde ikke jeg kunne bli direkte påvirket, men nå står jeg altså her, uten jobb. Men det er jo ikke så mye å gjøre med det. 

Dette er altså grunnen til hvorfor jeg gjør så lite om dagen. Hadde det vært finere vær hadde jeg nok vært litt mer i humør til å gjøre noe, men de siste dagene har jeg stort sett brukt foran tv-skjermen eller til å gjøre husarbeid her hjemme. På denne måten kan jeg i det minste tjene noe denne sommeren. 

♥ Har du sommerjobb i år?

- Mathilde -

FERDIG MED 13 ÅRS SKOLEGANG

 • 22.06.2016 kl. 20:33

De fleste har nok allerede hatt sin vitnemålsutdeling, men vår var ikke før i går. Det var så fantastisk deilig å vite at nå er jeg endelig ferdig! Jeg har følt meg ferdig i flere uker nå, men det er først i dag jeg har at min første feriedag. Jeg har vært syk i tre dager nå. Hadde det ikke vært for det hadde det nok blitt mer feiring i går, men jeg kom meg i alle fall på vitnemålsutdelingen etter en paracet. I dag føler jeg meg heldigvis mye bedre så neste stopp blir en liten siste feiring med klassekameratene mine. Jeg kommer til å ta det rolig i kveld også, for å være på den sikre siden, men nå synes jeg at jeg har gått glipp av nok avslutninger. 


♥ Er du ferdig med skolegang i år, på vgs eller ungdomsskole?

- Mathilde - 

DET VAR DET JEG SA

 • 20.06.2016 kl. 15:17

"Hvis ikke jeg blir syk etter dette så vet ikke jeg". Dette sa jeg til de jeg hadde rundt meg da vi var ute og grillet på lørdag. Jeg hadde vel sett for meg at jeg kom til å bli kald og hadde til og med utstyrt meg med ullundertøy, men det var visst ikke nok. Det hjalp ikke at jeg måtte så mye på do at jeg ikke tok sjansen på å hoppe rundt, haha. 


Så nå sitter jeg altså her hjemme med 38,7 i feber. Som overskriften sier: "det var det jeg sa". Litt kipt å starte den siste uken på skolen sånn som dette, det vil si vi slutter i morgen, så det er bare to dager, men dette er den siste tiden jeg har med klassekameratene mine og jeg hadde i grunn gledet meg til å synge med dem en siste gang. Jeg har i alle fall gjort det beste ut av denne regntunge dagen med litt pita-pizza (jeg kan gjerne legge ut oppskriften senere) og serier.

♥ Et lite tips til dere: det er ikke vamt, så kle deg godt!

- Mathilde -  

JEG KOSER MEG MED DE TRAVLE DAGER

 • 19.06.2016 kl. 18:55

Det er sant at jeg kan bli veldig sliten av travle dager, men nå er ikke dagene lenger fylt av kjedelig, tidskrevende skolearbeid, men kjekke og sosiale sammenkomster. De siste dagene har vært fylt av latter og morro og det er slike dager som dette jeg kommer til å huske. To bursdagsfeiringer, konsert, kino og restaurant. 

Jeg liker fullstappede dager og får på mange måter et kik av å vite at jeg har det travel før neste avtale. Dette er jo så klart når det er kjekke avtaler med gode venner. Spesielt nå setter jeg stor pris på å kunne tilbringe tid med de herlige menneskene jeg har blitt kjent med de siste årene her i Stavanger før jeg flytter. 


♥ Hva liker du best, de travle eller rolige dagene?

- Mathilde -

FEIRINGEN FORTSETTER

 • 13.06.2016 kl. 22:08


Når været er så fint som det er for tiden er det vanskelig å ikke utnytte det. Derfor dro familien på restaurant i dag. Vi kan da ikke feire for mange ganger at jeg er ferdig på videregående og broren min ferdig på ungdomsskolen! Det skal bli deilig å starte på et nytt kapittel, men den siste tiden jeg har hjemme er det viktig å tilbringe med familien og gode venner jeg kommer til å måtte skilles fra når sommeren er omme. 

♥ Får du en ny start etter sommerferien? 

- Mathilde - 

ETTER 10 ÅR ER DET OVER

 • 13.06.2016 kl. 17:11

Det er ganske rart å tenke på at jeg etter hele 10 år ikke lenger skal gå på dans på kulturskolen. Det har vel ikke helt gått opp for meg enda, men jeg kjente tårene presse på sist helg da jeg var med på min siste dansefest, en danseforestilling kulturskolen setter opp hvert år i konserthuset. 

Det blir rart å ikke skulle gå på dans etter så mange år. Jeg har veldig lyst til å gå på ballett i Hamar, men det kan nok bli vanskelig å kombinere med folkehøyskole. Hvis det ikke er mulig vil jeg i alle fall gå på yoga. 

Jeg slenger med dansebilder fra de siste årene. 


♥ Har du et forhold til dans?

- Mathilde - 

NÅ KAN JEG LEGGE TIDEN PÅ VIDEREGÅENDE BAK MEG

 • 10.06.2016 kl. 20:23

Hei på dere!

Jeg må få komme med en liten gladnyhet, i alle fall er det noe jeg har sett frem til lenge: Jeg har hatt min siste eksamen på videregående! Selv om jeg har en uke igjen på skolen er jeg praktisk talt ferdig og har ferie! Åh, det er så etterlengtet og så godt å endelig kunne få en pust i bakken. Denne uken har vært utrolig stressende med hele to eksamener. Jeg har så utrolig mye jeg vil fortelle dere, men tiden har ikke strekt til. Men nå derimot. Nå har jeg mye tid og skal sørge for å ta opp tråden her på bloggen igjen, så nå er det bare å glede seg til mange planlagte innlegg. 


Running into my (hopefully) bright future

♥ Hvordan ligger du an med diverse eksamener?

♥ Har din sommerferie startet?

- Mathilde -

 

JEG HAR ALDRI VÆRT SÅ NERVØS I HELE MITT LIV!

 • 08.06.2016 kl. 12:53

Å stå på scenen er nervepirrende i seg slev og eksamen kan også skape nervøsitet. Så tenk dere nå hvordan det er å kombinere disse to! På mandag hadde jeg eksamen i mitt hovedinstrument, altså sang. Jeg hadde sunget nesten alle sangene for publikum før og pleier alltid å være litt nervøs, men mandagens opptreden tok kaka. Jeg ble ikke nervøs før jeg gikk opp midtgangen og stilte meg opp for å synge, men da kjente jeg det virkelig. Det var helt grusomt. Beina dirret, jeg følte jeg måtte svelge konstant og jeg fikk ikke trekke pusten dypt nok til å holde de lange frasene som før. 

Det var en glede å være ferdig. Da folk kom opp og gratulerte meg for en vel gjennomført konsert hadde jeg lyst til å gråte av glede fordi jeg var ferdig. Som regel vil jeg helst fortsette å synge så dette var en ny opplevelse. Jeg klarte ikke overbevise meg selv om at denne konserten var lik alle andre konserter jeg har tatt del i. Men, men. De fleste sa de ikke kunne se at jeg var nervøs en gang (merkelig nok), og jeg er stort sett fornøyd med opptredenen. 

♥ Har du følt på en strek nervøsitet, i tilfelle i hvilken sammenheng?

- Mathilde - 

DE BESTE DAGENE ER GJERNE DE TRAVLESTE

 • 06.06.2016 kl. 23:26


For noen travle dager det har vært, men for noen kjekke dager! Jeg er for øyeblikket stuptrøtt og må nok fortelle mer om de innholdsrike dagene mine i morgen, men i mellomtiden kan dere se bilder fra de siste dagene. De inneholder danseforestillinger, eksamenskonsert og dagens utflukt til flor og fjære. 

♥ Har du travle dager for tiden?

- Mathilde - 
 

DETTE FORBINDER JEG MED JUNI MÅNED

 • 01.06.2016 kl. 22:54

- Flott blomsterliv -


- Travle skoledager -

- Fantastiske reiser -

- Vekslende vær -


- Sende kvelder på stranda -

 

♥ Er du enig i noen av punktene?

- Mathilde -

NÅ SKAL DET FEIRES!

 • 31.05.2016 kl. 15:58


Jeg er blitt ganske flink til å finne grunner til å feire, men denne grunnen har jeg ikke lett etter, den ble servert på sølvfat. I dag har jeg nemlig hatt eksamen i norsk hovedmål. Det er et sikkert tegn på at tretten års skolegang nærmer seg slutten. Litt rart å tenke på at jeg har øvd til denne eksamen i så mange år, og nå er den gjort. Er ikke det en grunn til å feire så vet ikke jeg altså! 

Som dere kan se tar jeg feiringen med punsjruller. Det er ikke ofte jeg skeier ut med sånt, men nå passer det perfekt. Dessverre får jeg såvidt tid til å kose meg før jeg må på jobb for så å dra på dans og til sist på en annen jobb. Livet, eller hva dere! Jeg skal i alle fall ta meg god tid til på å gå i finværet til jobb. Håper dere alle får en super dag!

♥ Har du hatt eksamen i dag?

- Mathilde - 

LIKE A PUNCH IN THE FACE

 • 19.05.2016 kl. 17:57

I dag var det enda et eksamentrekk på skolen og det ble et skuffende resultat. Jeg kom opp i et av fagene som går under kategorien krise. Så på mandag skal jeg ha eksamen i arrangering komponering. Dette er et fag jeg ikke vet helt hvordan jeg skal øve til, noe som egentlig gjør det enda vanskeligere. Men det er ikke så mye å gjøre med det. Eksamen er eksamen og må gjennomføres. 

Jeg merker også vi er kommet til slutten av året. Det er bare 34 dager igjen til ferien og man kan merke hvilke lærere som stresser med å få oss i mål til eksamen. Noen fag er vi også så og si ferdige med for i år. Eksempelvis ble gårsdagen en deilig dag hvor vi fikk en lang nok pause midt på dagen til å kunne gå hjem. Da tok jeg med meg min venninne Rebecca hjem, slik at vi fikk slappet av skikkelig med en deilig bringebærsmoothie. Vi hadde planer om å øve til eksamen, men det får bli en annen gang, haha. 


♥ Kom du opp i det du ville?

- Mathilde - 

JOGGETUR PÅ STRANDA MED ET NESTENUHELL

 • 07.05.2016 kl. 16:38

Heihei fra hytta! 

Det er vel ikke bare her sola skinner og gradestokken viser de høyeste tallene vi har hatt hittil i år. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg liker meg i dette været. Jeg har lengtet så lenge etter å føle på våren og nå kan det til tider kjennes ut som sommeren har kommet! 

I dag begynte jeg dagen med en ganske spontan joggetur på stranda. Jeg er virkelig ikke noe glad i å jogge, men å jogge på de fine jærstrendene er noe helt annet. Terrengløping ble det, opp og ned sanddynene. En liten dramatisk episode hadde vi også da jeg og mamma holdt på å løpe på en hoggorm som lå midt i stien. Jeg løp ikke med blikket ut mot havet lenger etter denne episoden, men rett ned i stien, haha. 


Jeg tok ikke med meg kamera ned på stranden i og med at det ikke funker å løpe med, men jeg har lagt ved noen bilder fra forrige gang vi var på hytta. Det er bare tre uker siden, men da var været mye kaldere og behovet for ull stort, som dere kan se på bildene. 
♥ Har du hatt like fint vær?

- Mathilde - 

LADIES' MORNING

 • 01.05.2016 kl. 11:40

Ah, for en deilig start på dagen det har vært! Jeg elsker når jeg våkner tidlig av meg selv i helgen og har masse tid til å gjøre alt som må bli gjort, men samtidig få tid til å kose meg litt. I dag startet jeg dagen med kos. Jeg og mamma har sett skikkelig jentefilm sammen og spist god frokost bestående av saftig appelsin. Jeg elsker å se filmer som dette en gang i blant og nå var det virkelig på tide. I dag må jeg nok gjøre en del skolearbeid, så en slik start på dagen var nøyaktig hva jeg trengte. 


 ♥ Hva synes du om slike filmer?

- Mathilde - 

BYTUR PÅ SITT BESTE

 • 30.04.2016 kl. 18:34

I dag har jeg hatt det jeg vil kalle for den beste typen bytur. Jeg og mamma dro ned til sentrum og fikk unnagjort noen plikter, kjøpt oss noe nytt og vært på kafé. Slik jeg ser det er det nøyaktig slik en bytur på lørdagen skal være. Jeg kan virkelig ikke skjønne hvor tiden ble av, klokken er jo halv 7 allerede! 
Nytt i huset fra dagens bytur er en foundation og noen sandaler. Så langt er jeg storfornyd. Jeg hadde ikke egentlig tenkt å kjøpe noe i dag, men når jeg kunne få en gratis skjekk av hvilken foundation som passet min hudtone og samtidig 25% var det vanskelig å holde seg. Jeg kommer til å skrive mer om innkjøpene i morgen. Da her jeg i alle fall fått testet dem litt. 
♥ Hvordan har din lørdag vært så langt?

♥ Har du blitt lokket av tilbud i det siste? 

- Mathilde - 

EN SKIKKELIG JENTEKVELD

 • 29.04.2016 kl. 21:01

Nå kjenner jeg det virkelig var på tide med en skikkelig jentekveld. Jeg var oppe til klokken 01:00 i natt for å øve til prøve og ferdiggjøre et regnskap og enda jeg sto opp kokken 05:45 for å fortsette øvingen måtte jeg springe til skolen. Jeg var så heldig å møte på ei klassevenninne som kjørte til skolen og dermed slapp jeg å komme for seint til prøven i første time. Så litt heldig var jeg i det minste. 

Nå har jeg ei venninne på besøk. Vi har (eller hun har, mens jeg skrev egenvurdering) laget mat og nå har vi satt oss til rette med bær og kesam. Det skal bli så deilig med en rolig kveld! 

♥ Hva er planen for din fredagskveld? 

- Mathilde - 

JEG KOMMER STERKT TILBAKE

 • 21.04.2016 kl. 17:45For noen uker det har vært! Jeg har hatt så mye å gjøre den siste tiden, men nå som konserten er unnagjort får jeg forhåpentligvis litt mer fritid og dermed også litt mer tid til å oppdatere dere. Det var vært dårlig med oppdateringer i det siste, men jeg har rett og slett ikke hatt overskudd til det ettersom jeg har kommet veldig sent hjem etter lange øvingsdager. Da er jeg som regel utrolig sliten og stuper rett til sengs så snart jeg har fått noe mat innabords.

Jeg kjenner jeg gleder meg til å komme litt tilbake inn i bloggverdenen. Selv om det bare har gått to dager uten at jeg har blogget kjennes det som veldig lenge siden. Jeg har i alle fall mye å komme med både fra livet på scenen og livet i russebuksen  

 Har du hatt det travelt i det siste? 

- Mathilde - 

VÅRFØLELSEN

 • 10.04.2016 kl. 12:38

-we♥it-

Jeg har lenge lengtet etter vår. Jeg har aldri vært veldig glad i vinter og kulte og føler det som en lettelse når våren endelig kommer. Og nå denne helgen har jeg endelig klart å kjenne vårfølelsen! 

Mens jeg sitter og skriver fra min faste bloggplass på rommet sitter jeg og ser ut av et åpent vindu og kjenner den friske luften blåse lett mot meg. Det er så utrolig herlig og jeg kjenner jeg blir glad av å se solen skinne ute. 

Noe av vårfølelsen kommer nok også av å se russen sprade rundt. For meg er russen er et sikkert vårtegn. Selv om vi er tidlig russ her i byen virker det nesten som våren kom med russen. Bare dagen før vi ble russ var været guffent, men nå kan vinterjakken byttes ut med en fleece. Endelig!

♥ Har du kjent vårfølelsen i det siste?

- Mathilde -

BILDENE SOM IKKE KOM PÅ BLOGGEN

 • 05.04.2016 kl. 15:47

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut et innlegg med bilene som ikke ble helt som jeg hadde tenkt. Disse innleggene pleier være nokså populære og selv synes jeg det er kjekt å lese slike innlegg på andres blogger. Nå har jeg rotet frem noen av de bildene som ikke ble bra nok til å vises i det egentlige innlegget. For det meste bilder hvor jeg er irritert fordi jeg skjønner at fokuset ikke er riktig, bilder hvor jeg ikke vet at det blir tatt bildet og jeg finner på en grimase i siste liten eller bilder hvor jeg helt klart ikke klarer å se presentabel ut. 

♥ Hva synes du om slike innlegg?

♥ Kjenner du deg igjen?

- Mathilde - 

SNIKTITT - PHOTOSHOOT

 • 30.03.2016 kl. 20:07

Med fire vurderinger på en uke bestående av fire dager har jeg en del og gjør, men jeg tar meg den frihet av å oppdatere dere kort. 

Om ikke lenge, faktisk bare tre uker (hjelp!), skal jeg og fire andre arrangere konsert. Etter øvingen i dag er jeg sikker på at det blir en bra konsert og jeg oppfordrer så mange som mulig til å komme. Vi ska ta for oss kjente sanger fra 1900-tallet som vi har arrangert til vårt ensemble. Jeg og resten av gjengen er kjempegira. 

For en stund tilbake var vi på en aldri så liten photoshoot for å ta bilder til plakaten. I dag fikk vi printet ut flyers, så i den anledning vil jeg gjerne få vise dere noen av bildene vi har tatt.
♥ Hva synes dere om bildene?

- Mathilde - 

DETTE TRODDE JEG IKKE KOM TIL Å SKJE

 • 23.03.2016 kl. 18:18

I dag har jeg tatt opp tråden med noe jeg ikke har gjort på lenge! Det vekker gode minner og jeg har storkost meg, men som tiden har flydd forbi. Jeg har ikke helt kontrollen, men jeg har i alle fall sittet her i flree timer! Nei huff, sims kan vikrelig få tiden til å fly. 

I dag tok jeg frem interiørarkitekten i meg og fikset på dette allerede lagde huset. Jeg synes egentlih huset var litt stort, så det var vanskelig å vite hva jeg skulle fylle det med, men i virkeligheten hadde jeg nok ikke hatt problemer med et stort hus, så jeg tok frem øsnketenknig min go fik ordet meg flygel, peiskrok, spisskammer og mye mer. 


Her kan dere se noen få av de mange spillene jeg har. Når jeg nå tenker tilbake lurer jeg på hvor mye penger jeg brukte på disse spillene, haha. Jaja, jeg hadde det da i alle fall gøy med dem, og jeg har hatt det gøy nå igjen! 

♥ Har du kjenskap til sism? 

- Mathilde - 

SMOOTHIE BOWL & TAPENADE

 • 22.03.2016 kl. 12:43


I dag startet jeg dag med hjemmelaget pålegg - tapenade, smoothie bowl og tv-serier. Jeg bare elsker at jeg har fri! Jeg vet med meg selv at en sund frokost som denne er en god start på dagen. Senere vil jeg også legge ut oppskriftene, kanksje også på det hjemmelagde brøet?

 Det var meningen å oppdatere dere for en stund siden, men mac-en min bestemte seg for at den trengte en oppdatering, og sånt tar alltid lenger tid enn man håper på. Også er det ingenting man kan gjør for at det skal gå fortere! Utolmodig, haha. 

Nå er jeg snart på vei ut døren for å møte ei venninne i byen. Vi skal kjøpe maling som vi skal bruke på russebuksene. Det skal bli både kjekt og litt nervepirrende å male på dem. Jeg blir alltid så usikker og nervøs når det gjelder slike ting. Men jeg tro det blir en kjek prosess. 

♥ Har du prøvd smoothie bowl og tapenade?

- Mathilde - 

 

JEG TRENGTE DET

 • 17.03.2016 kl. 14:30

I dag kom jeg meg aldri på skolen. Da jeg kom hjem etter jobb i går var jeg helt utslitt og orket så vidt å flytte meg fra stolen jeg deiset ned på da jeg kom hjem, til sofaen, og sofaen er jo en hel del mer konfortabel. 

Jeg er ikke helt frisk, men ikke veldig syk heller, jeg er mer utslitt, og det er derfor jeg er hjemme i dag. Jeg vet at jeg ikke går glipp av mye på skolen i dag, men at jeg virkelig trengs i morgen. Da øver vi nemlig til konsert. Mer om konserten vil jeg fortelle dere når facebookeventen er oppe og går. 


Nå merker jeg egentlig veldig godt at dette var et lurt valg. Det jeg trengte var å sove ut og nå føler jeg meg mye bedre. Dessuten kan jeg like gjerne gjøre skolearbeidet hjemmefra i dag. I omtrent alle fagene jobber vi med innleveringer eller fremføringer og jeg regner med jeg har fått gjort like mye skolearbeid som de som er på skolen. Men å få sove og ha det stille rundt meg har virkelig hjulpet så nå kjenner jeg meg klar for morgendagens øvelser. 

Ofte når jeg er hjemme får jeg dårlig samvittighet, fordi jeg gjerne ikke føler meg så ille utover dagen, men i dag har jeg ikke tenkt å få drålig samvittighet. Jeg trengte dette, det er bra for meg og jeg har vært like effektiv som jeg ellers ville vært. Hadde jeg vært på skolen hadde jeg garantert vært utslitt i morgen også. 

♥ Har du følt det på samme måte før?

- Mathilde - 

 

ET TOMT ARK

 • 16.03.2016 kl. 21:27

Nå har jeg brukt lang tid på å skrive et innlegg, men jeg har vel innsett at det kommer til å ta en stud før dette innlegget blir ferdigstilt. Jeg har flere ideer til blogginnlegg, men alle krever planlegging og mye tid. Nå er jo klokken blitt over ni alerede og jeg har enda ikke klart å ferdigstille et eneste innlegg. Jeg trenger virkelig ideer til innlegg som tar kortere tid altså, haha. 

I tillegg prøver jeg å gjøre to ting på en gang. Se på bloggerne og blogge selv. Som dere sikkert forstår går ikke det så veldig bra. Multitasking altså. Jeg har ikke sjans. 

♥ Har du hatt samme problemet? 

♥ Er du god på multitasking? 

- Mathilde - 
 

LIVET PÅ BJERGSTED

 • 15.03.2016 kl. 21:32

...kan være mye forskjellig. Skolen jeg går på, Bjergsted, er en musikk, dans, drama skole og her er det fullt kjør. Som alle andre skoler har vi lange og travle dager, men vi har flere fag og enda lengere skoledager. I tilleg legger vi opp til konserter og forestillinger og da går stort sett hele ettermiddagen til dette. 

Jeg har flere ganger vært i tvil om Bjergsed var et lurt valg for meg. Jeg har lært utrolig mye, men var det verdt alt stresset, all flauheten (i noen fag blir jeg så pinelig berørt), alle de søvnløse nettene? Vel, på sånne dager som denne er jeg veldig glad for at jeg valgte nettopp Bjergsted. 

I dag var det utrolig fint vær. Solen stekte rett og slett. Med intiativ fra klassen lot læreren oss få instudere faget på egenhånd. Dagens tema var verdier og etter en kort prat lot han oss gå en tur mens vi snakket om hva våre verdier var. Til slutt endte vi opp på brygga forran skolen. Da det ble matfriminutt kom læreren vår ut til oss med en gitar. Så da satt vi der da, spiste mat og sang allsang. Det er livet på Bjergsted! 


Minner fra gode tider


♥ Trives du med skolen eller studiene dine?

- Mathilde - 
 

BARE EN MÅNED TIL DET BAKER LØS!

 • 08.03.2016 kl. 19:27

Jeg skal være så ærlig å si at jeg synes russetiden starter utrolig tidlig i år og gjerne litt for tidlig. Allerede 8. april er vi i gang med galskapen. Det blir en lang russetid og jeg tør ikke tenke på hvordan den buksa vil være når 17.mai kommer. 

Men så klart gleder jeg meg også veldig mye. Pga. feil i bestillingen min har jeg ikke fått russeklærne, men kortene fikk jeg i går. Man kan gjerne merke på dem at de ble laget litt i siste liten, men jaja.
Så altså jeg gleder meg, men synes det er litt merkelig at vi skal begynne såpas tidlig. Såvidt jeg vet er det ikke mange andre steder russefeiringen starter så tidlig. Jeg tror egentlig jeg hadde vært fornøyd med å begynne 1. mai også jeg. Men jeg skal prøve å få det beste ut av tiden som russ. Jeg vil jo ikke ende opp med å angre på at jeg ikke slo meg litt mere løs og satte pris på de litt friere ukene med fest og morro. - Skal du være russ i år?

- Når starter/startet russetiden der du bor?

- Mathilde - 
 

 

FOR NOEN HUMMØRSVIGNINGER!

 • 04.03.2016 kl. 18:35

For bare noen timer siden var jeg redd for at jeg skulle kvele noen. Vel ikke egentlig, jeg er veldig fredelig av meg, men jeg var rasende! Da jeg åpnet mailen min tidligere i dag fikk jeg vite at alt jeg har bestilt fra russedress var blitt slettet fordi jeg ikke hadde betalt innen fristen eller ikke oppgitt kredittinfo. Jeg var ikke den eneste som fikk denne mailen og ingen av oss forsto noen ting. Vi hadde alle krysset av for tilsendt faktura og jeg har hverken fått russeklærne eller noen faktura!Jeg har sendt mail og spurt hva som ble feil for jeg takler ikke å ikke vite. 

Så altså for bare få timer siden holdt jeg på å sprekke av sinne, men nå er jeg i ekstase. Hvorfor lurer du kanskje? Jo det skal jeg fortlelle deg. Jeg har nemlig vært på shopping! Mange andre kan nok kjenne seg igjen i hvor oppløftene litt shopping kan være på humøret, eller hva? 

Jeg sitter egentlig på jobb nå, men som tilsynsvakt har jeg muligheten til å prøve hva jeg har kjøpt. Derfor har jeg sittet her pg lakkert neglene og prøvd den nye liplineren. Og foreløpig er jeg superfornøyd med hva jeg har kjøpt. Det beste er at jeg kjøpte alt for under 300 kr! Jeg gikk til innkjøp både av en neglelakk, en super-matte finish lakk, en eyeline og en lipliner. Kommer nok garantert til å anbefale noen av disse produktene i et sener innlegg. 

Før og etter instant velvet mattifier

Her sitter jeg og merker jeg ikke klarer å slutte å smile. Jeg merker også at jeg skriver "overhøffelige" kommentarer og strør rundt meg med smilefjes og hjerter. Kjenner jeg synes det er skummelt, men også fint at et lite kjøp kan forandre humøret totalt. 

- Hjelper det på hummøret ditt med shopping?

- Har du vært på shopping i det siste, i såfall hva kjøpte du?

- Mathilde - 

Har du husket å melde deg på konkurransen min? 
 

HELLO SPRING

 • 01.03.2016 kl. 15:45

Det var en periode jeg følte på meg at våren var rundt hjørnet, nå derimot: Not so much. Da jeg gikk til skolen i dag var det iskaldt. Solen var ikke å se og solen har så mye å si på denne tiden av året. Virkelig guffent vær er det i dag. 

Min favorittårstid er sommeren, men ikke langt fra kommer våren. Det er så befriende med vårens fine vær i kontrast med vinterens kalde og mørke dager. Den deilige følelsen av å la vinterjakka henge hjemme. Utvalge av klesplagg man kan ta i bruk øker også betraktelig. 

Nå skal det sises at vi bare såvidt er kommet til mars, men jeg lenkter ekstremt etter våren og et varmere vær. 


- Weheratit

- Hva er dine tanker rundt våren?

- Hva synes du om bildene?

- Mathilde - 

 

 

 

IKKE RART FOLK BLIR LURT

 • 25.02.2016 kl. 17:55

I dag blir det oppdatering fra jobb. Helt siden jeg fikk denne jobben har torsdagene gått i ett. Dagen går fra kl. 8-8 og siden jeg slutter på skolen samtidig som jeg begynner på jobb er det ikke tid til noe i mellomtiden. Men i dag har jeg for første gang fått tid til å dra hjem og det var utrolig herlig. Spesielt herlig var det fordi været bare var helt nydelig! Jeg måtte bare ut å ta blider selv om jeg såvidt fikk tid til å spise før jeg fly ut døren igjen. 

Men det er på denne tiden av året at folk blir lurt av været for det er ikke så varmt selv om sola skinner. På vei hjem var jeg på nære nippet til å ta av meg jakken og da jeg kom hjem var det bare å finne frem solbrillene. I det siste har jeg hatt så lyst til å finne frem litt lettere kjær. Jeg er så lei alle lagene med klær jeg tar på meg hver morgen. Men nå må jeg jo huske at det faktisk snødde i går, så med andre ord: det går ikke an å stole på det været!

Genser - Forever 21// Skjørt - BikBok HER

- Hvordan er været der du bor?

- Hva synes du om antrekket?

- Mathilde - 

 

STARTEN KUNNE IKKE BLITT BEDRE!

 • 12.02.2016 kl. 13:14

Hei alle fine!

I dag har jeg hatt en fantastisk start på dagen og ferien. Ja det stemmer, nå har vinterferien startet for min del. Det er planleggingsdag på skolen og jeg må si det var herlig å våkne til tomt hus i dag og bare kunne ta alt i mitt egent tempo. 

Det første jeg tenkte da jeg våknet i morges var at jeg ville starte dagen med en god og sund frokost. Det ble litt eksperimentering, men herregud så godt det ble! Bananpannekaker og smoothie, en fantastisk frokost som kommer til å holde lenge kjenner jeg.

Nå har jeg tenkt å lene meg tilbake i sofaen og kose meg med litt serier. Jeg har nesten ingen planer for ferien og det kommer nok til å bli litt rart, siden jeg til vanlig stresser rundt, men det blir nok litt herlig også. Jeg er i alle fall ganske sikker på at tv-en kommer til å bli beglodd denne ferien. Senere i dag har jeg tenkt å dele oppskriftene med dere, så hvis du er nysgjerrig får du stikke innom om litt. 


♥ Hva synes dere om bananpannekaker og smoothie?
♥ Har du vinterferie nå?

- Mathilde - 

#frokost #sundt #nam #vinterferie #kos #avslapning 

 

AV MED KLÆRNE

 • 26.01.2016 kl. 18:51

Først vil jeg begynne med å si tusen takk for hjelpen i går. Jeg fikk mange fine forslag som jeg vil ta videre med meg. Jeg blir så glad når dere vil ta dere tid til kommentere. Så igjen tusen takk ♥

Nå over til overskriften. Jeg kom hjem etter ballettrening for ikke lenge siden, og da var det bare rett av med klærne. En stund nå har det jo faktisk vært snø i Stavanger, men nå virker det som den tiden er over, for både i går og i dag har det høljet ned. Jeg var ikke forberedt på regn i dag og ble derfor gjennomvåt. Heldigvis hadde jeg en god jakke som holdt meg varm og tørr på store deler av kroppen, men f.eks. buksa var omtrent helt umulig å få av fordi den var klistret inntil huden. 

Nå sitter jeg i koseklær i sofaen og har tenkt å prøvesmake bursdagsgaven min. Jeg spiser lite sukker i hverdagene så den har bare ligget på rommet, men nå, mens jeg leser til prøve, vil jeg kose meg!♥ Hvordan er været der du bor? 

Ikke glem å stil spørsmål til spørsmålsrunden HER

- Mathilde - 

MER SIKKER ELLER MER FORVIRRET?

 • 25.01.2016 kl. 18:46

I dag gikk skoledagen til karrieredag. Det var veldig interresant og lærerikt, men om det har gjort meg mye klokere, det er en annen ting. Jeg har lenge vært usikker på hva jeg vil gjøre og jeg er enda ikke 100% sikker. At jeg vil tilbringe neste skoleår på en folkehøyskole er jeg nå sikker på. Jeg makter ikke å gå rett videre i studier, men er redd for at et friår fort blir til fem. Hvilken det blir begynner jeg heldigvis også å bli sikker på. 

Jeg føler det er på tide å begynne å tenke videre. Hva skal jeg gjøre etter året på folkehøyskole. Lenge har jeg hatt lyst til å ta eiendomsmeglingsfag, men jeg har ikke sett på andre muligheter enn BI. I dag fikk jeg vite at jeg har andre muligheter, billigere muligheter, men disse skolene befinner seg ikke der jeg helst vill studert. Derfor er jeg nå veldig i tvil og veldig glad for at jeg fortsatt har et år å til tenke på. 


♥ Hva studerer/studerte du?

♥ Har du noen tips til meg?

 

Ikke glem å stil meg spørsmål til min spørsmålsrunde HER

- Mathilde - 

KOSELIG JENTEKJVELD + EN NY REKORD

 • 24.01.2016 kl. 14:58

Hei på dere! Håper dere har hatt en fin søndag til nå. 

Jeg fortalte vel aldri hva jentekvelden i går gikk ut på. Jeg var ikke hjemme før sent i går kveld, nærmere halv 3. Grunnen til dette var at vi hadde tre filmer på planen. Det er vel mange som har fått med seg at det er hele 10 år siden High School Musical kom ut. Åh det var minner å se alle filmene igjen. Jeg klarte ikke å la være å synge med. Kunne ikke teksten på alt da, men jaja. Det morsomme er at i alle fall nummer 1. forbinder jeg med norske stemmer. 

Jentekvelden i går var super. Vi spiste god mat og koste oss. Det var deilig å bare få en pause fra alt annet. Det føltes litt som vi satt pause på alt rundt oss. Minnene strømmet på. Det er virkelig alt for sjeldent vi gjør sånn som dette. 

Nå over til neste tema for dette innlegget. Jeg er fortsatt litt i sjokk over den nye rekorden jeg har klart å slå. Da jeg la meg i går tenkte jeg med meg selv at hvis jeg bare sov til klokken 11. da ville jeg ha sovet nok. Nå er jeg litt småsur på meg selv for at jeg ikke bare satt på en vekkerklokke til 11 eller i alle fall 12, for da jeg våknet fikk jeg helt sjokk. Jeg har alltid betegnet meg selv som et a-menneske, så jeg skjønte ingenting da klokken viste halv 2! Er det mulig?! Jeg sov til halv 2. Halve dagen er jo over! 

♥ Har du minner med High School Musical?

- Mathilde -

 

TRENINGSKLÆRNE LIGGER KLARE

 • 23.01.2016 kl. 11:14

Jeg pleier alltid å ha mange planer for helgen, enten med venner eller alene. I dag er intet unntak. Treningsklærne ligger klare og etter dette innlegget er det bare å sette i gang. Senere i kveld skal jeg ha en skikkelig jentekveld med Rebecca før vi drar på byen. Jeg hadde egentlig tenkt å få startet dagen tidlig, men plutselig er klokken blitt over 11 allerede. Dette skjer alt for ofte, haha. 


♥ Hva er dine planer for dagen?

- Mathilde -

 

 

BLI KVITT SØTSUGET

 • 22.01.2016 kl. 19:16

Hender det noen gang at du har veeeldig lyst på noe godt, men egentlig vil prøve å holde deg borte fra søtsaker. Det skjer i alle fall veldig ofte med meg. Da jeg kom hjem i dag hadde jeg et sukkersug som bare det! Det har skjedd litt for ofte i det siste, og jeg må virkelig kutte ned på småspisingen av søtsaker. Jeg tenker alt for ofte: en luten bit gjør da ingenting, men i lengden... Derfor kom jeg på noe jeg kunne lage som er godt, men ikke spesielt usunt og som går superfort å lage. Høres ikke det flott ut vel?!Jeg regner med folk kjenner til banan med sjokolade. Så enkelt kan det gjøres altså! Jeg brukte 70% sjokolade og det funket fett! Det beste av alt var at da jeg hadde spist opp var ikke søtsuget der lenger. Da kjente jeg bare trangen for å drikke vann. Du skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å gjenta dette. 

 

 
Når sjokoladen begynner å renne ut på kantene er det et tegn på at det er på tide å legge vekk kamera og spise istedenfor.

Har du spist dette før?

- Mathilde - 

 

 

NYDELIGE ETTERMIDDAGER

 • 19.01.2016 kl. 21:14

I det siste har det vært så nydelige solnedganger. Ja, det blir mørkt tidlig og ja, det er som regel mørkt når jeg kommer hjem fra skolen, men når solen går ned - fantastisk! I helgen fikk jeg mulighet til endelig å ta noen bilder av solnedgangen og jeg ble helt trollbundet. Slikt som dette kan jeg stå å se på i uendeligheter uten å bli lei. Så klart var landskapet flottere i virkeligheten for sååå god er jeg ikke til å ta bilder, men for meg er disse bildene et symbol på den fine turen jeg hadde. 
♥ Har du fått med deg noen fine solnedganger i det siste?

- Mathilde - 

IDYLLISK HJEMTUR

 • 18.01.2016 kl. 17:26

I dag snør det virkelig her i Stavanger. Store flak daler ned fra himmelen og legger seg på trærne, hustakene og på bakken. Jeg sitter og ser ut vinduet på det som virkelig er å kalle "winter wonderland". 

   

Dere kan tro jeg var glad for at jeg hadde tatt med kamera på skolen i dag, for på hjemturen fikk jeg tatt mange herlige vinterbilder. Jeg pleier ikke ha med kamera, men jeg var forberedt på at dette kom til å bli en nydelig dag og klarte ikke la være. 

Nå har akkurat mørket begynt å senke seg og det er egentlig litt sjokkerende hvor fort det skjer. Bare mens jeg har sittet her og skrevet har det gått fra å være nokså lyst til å bli så mørkt a det tar litt tid før jeg kan se hva som befinner seg utenfor vinduet. Akkurat så mørkt som det er nå er nok det optimale for min del. Det er så koselig. Likevel er det ikke like enkelt å få fine bilder på denne tiden av døgnet. ♥ Hvordan ligger det an med snøen hos deg?

- Mathilde - 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram.

DAGEN BLE SNUDD PÅ HODET

 • 15.01.2016 kl. 19:52

Ganske utrolig egentlig hvordan en dag kan bli snudd helt på hodet og den følelsen man våkner med blir forandret til det motsatte. Som regel når dett skjer går jeg fra å være i et god humør til å bli i et dårlig, men i dag var det heldigvis motsatt. Dagen begynte ganske dårlig, men nå er jeg så fornøyd og glad at jeg sliter med å slutte å smile, wii!

Om ikke mange dagene reiser jeg sammen med resten av klassen til Berlin på klassetur. Vi har jobbet med å samle inn penger i lengre tid nå gjennom en ungdomsbedrift som vi har valgt å kalle Sound UB (SUB). I denne bedriften er jeg økonomisk ansvarlig og i dag var jeg overlykkelig over at jeg har en assistent, for alt vi måtte gjøre i dag ville tatt minst dobbelt så lang tid om jeg måtte gjort det alene. 

Da jeg våknet i dag tidlig var jeg på gråten. Jeg kunne ikke finne noen penger i huset som tilhørte SUB og i følge regnskapet skulle jeg ha minst 2000. Jeg skjønte ingenting og kunne ikke huske å ha lagt dem noe annet sted enn der jeg ikke kunne finne dem. Jeg stresset hele skoledagen fordi jeg visste at jeg skulle på et møte med skolens administrasjonsleder for å sjekke at alt var som det skulle, og det visste jeg jo at det ikke var. 

Etter tre timer kunne jeg endelig vende nesen hjem. Med den gode hjelpen vi fikk gikk faktisk regnskapet opp og jeg var overlykkelig. Jeg hadde ikke mistet noen penger. Jeg er så takknemlig for at hun brukte hele tre timer sammen med oss og var så tålmodig. I tillegg må jeg si at jeg aldri kan huske å ha lært så mye på så kort tid. Jeg kan ikke si jeg har likt å være økonomisk ansvarlig, men lært mye, det har jeg. Den dagen som begynte helt elendig gikk over til å bli en fantastisk dag hvor mestringsfølelsen tok overhånd. 

Dagen begynte som dette

Og sluttet som dette♥ Hvordan har din dag vært?

- Mathilde - 

 

JULA VARER HELT TIL PÅSKE

 • 14.01.2016 kl. 22:04

Nå er vi akkurat ferdige med å høste juletreet og faren og broren min driver å bærer det ut. Jeg vet ikke hvordan andre gjør det når juletret skal ut av huset, men slik vi gjør det er det alltid godteri innblandet. En av de voksne pleier alltid å legge godteri rundt i alle kurver og andre steder det måtte gå an å legge noe godt uten at det faller. Når vi da tar ned pynten finner vi godsaker gjemt. Jeg synes det er så koselig å høste treet sammen og sette seg ned for å spise fangsten etterpå. Vi er kanskje litt sent ute i år, men som sangen sier: jula varer helt til påske!


♥ Har dere fått juletreet ut av huset?

- Mathilde - 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

JEG ER KALD, KONSTANT

 • 11.01.2016 kl. 21:57

Det er bare helt grusomt! Jeg hater å være kald, men kommer ikke unna det på denne tiden av året. Det er få ting jeg går så langt som å si at jeg hater, men å være kald det hater jeg garantert. På skolen er det iskaldt for tiden og i dag måtte vi til og med bytte rom i sangtimen fordi det var uforsvarlig kaldt. Det er ikke rart folk blir syke når man må gå med parkas inne for å holde varmen. 

Med tanke på at jeg alltid er kald er det spesielt en julegave jeg vil trekke frem som har vært til mye hjelp den siste tiden, og det er den nye ponchoen. Den er så deilig og holder godt på varmen. Nå er jeg faktisk ikke kald, men varm mens jeg sitter her inntullet i ponchoen og med beina godt plassert under teppet. Så nå har jeg det faktisk ikke så verst. Likevel gleder jeg meg til litt varmere tider. 

 ♥ Er det kaldt der du bor for tiden?

- Mathilde - 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

JEG KLARTE DET!

 • 11.01.2016 kl. 15:07

Jeg er egentlig veldig stolt over meg selv. I går skrev jeg et innlegg der jeg la frem om mine planer for dagen og fortalte hvor sjelden jeg klarer å nå mine "mål", men i går klarte jeg det egentlig veldig bra. Jeg fikk gjort det meste av det jeg hadde tenkt. Så klart fikk jeg ikke gjort absolutt alt, og det har nok med at jeg stadig setter alt for høye krav til meg selv, men det er lenge siden jeg har hatt en så effektiv dag. Jeg fikk til og med tid til å krølle håret, juhu! 


Jeg vet jeg ser utrolig bitch ut på bildene og det var også noe jeg diskuterte på skolen i dag. Jeg satt og bladde igjennom bildene og jeg måtte bare le. Jeg hadde ikke så god tid da jeg tok bildene og av en eller annen grunn ble alle bildene der jeg så ut som et tiltalende menneske utydelige. Men sånn kan det gå. Det fantes verre bilder enn det dere ser her, for å si det sånn, haha!

♥ Har du kjent på mestringsfølelsen i det siste?

- Mathilde -  

   Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no