hits

HÅRET ER DONERT!

 • 07.08.2018 kl. 22:48

Dere som har fulgt instagramhistoriene mine i dag, og forsåvit har lest overskriften, vet gjerne hva jeg har gjort i dag. I dag var nemlig den skjebnasvangre dagen her - håret skulle doneres. Jeg har spart lenge og håret rakk meg nesten til rompa, nå er det så vidt borti skuldrene. Litt av en forandring! Jeg hadde aldri gjort en såpas drastisk klipp hadde det ikke vært for en god sak, det skal sies, men det ble da ikke så aller verst heller. 

Det var flere som fikk seg et lite sjokk på jobb i dag. Fikk til og med høre at noen trodde det hadde begynt en ny på avdelingen, haha. Det morsomste må vel egentlig være hvordan alle jenter jeg støtet på la merke til det med en gang, mens guttene ikke så ut til å se forskjell. Bare en gutt kommenterte det, ja bortsett fra kjæresten da, han var ikke så fornøyd. Uff, han skal ha lov i å like meg bedre med langt hår, så lenge han respekterer mine valg, og det gjør han jo ♥

Mer om grunnen til hvorfor jeg har gjort dette kommer. Innlegget er like grunt hjørnet, så lenge internettet ikke skuffer meg igjen. Og jeg har også filmet til videoen jeg lovte. Nå får jeg lage en ny video med frisyrer for kort hår. 

Det føles litt rart, men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å smile. Jeg har gjort en god gjerning i dag og det var så lite som skulle til. Nå håper jeg virkelig noen kan få nytte av håret.

Og til slutt vil jeg skryte litt av mamma som slang seg på mine gale planer og endte opp med enda kortere hår enn meg. Du ble kjempefin, mamma ♥

- Mathilde -

 

JEG DONERER BORT HÅRET MITT!

 • 01.08.2018 kl. 13:33

Kanskje overskriften heller burde være: "vi donerer bort håret vårt"? Det er nemlig ikke bare jeg som har planer om dette, men også mamma. Jeg kommer rett fra frisøren nå hvor jeg har bestilt time til neste tirsdag, wæææ nå skjer det faktisk! Jeg har snakket om dette så lenge og latt håret vokse seg virkelig langt, men foreløpig har det bare vært store ord. Nå som timen er bestilt går det opp for meg hva det er jeg gir meg ut på. 

Jeg skal virkelig nyte det lange håret denne uken for snart er det 20cm kortere. Og før den tid har jeg planer om å lage en video med frisyrer for langt hår. Jeg har tross alt aldri hatt så langt hår som nå og må ha det litt gøy med det før det forsvinner. Jeg tenkte også å lage et innlegg om hvordan jeg har klart å få så langt hår og tips til hvordan du kan klare det samme. Historien bak hvorfor jeg gjør dette kommer også. Med andre ord vil det bli en hel den hårprat. Håper det går greit ♥

- Mathilde -

4 EASY WAYS TO WAVY HAIR

 • 30.04.2018 kl. 17:44

Hvem blir vel ikke lei sitt eget hår en gang i blant? Vi retter og krøller håret vårt om hverandre og hadde det ikke vært for hvor tidskrevende og hvor mye det sliter på håret skulle jeg gjerne ha krøllet mitt hver dag. Det er jo sånn at man aldri blir helt fornøyd med det man har selv, men heldigvis er hår noe av det som er lett å forandre på. I dag leste jeg også dette: Big and wavy hair will be in this summer. Og i dette innlegget skal jeg vise dere lett hvordan det kan gjøres. 

1: Bølger over natten

Den letteste måten må jo være å flette pariserfletter og la det være over natten. Mitt hår formes lett, men det er å anbefale å fukte håret eller bruke mouse først. Husk bare at helt vått hår ikke er en lur idé. Har du tykt hår risikerer du at det ikke er blitt tørt til neste dag og det blir ikke et fint resultat. I tillegg er det ikke bra for håret å forbli fuktig lenge. 

2: Bølger med rettetang

Noen ganger har man ikke tid til å vente på at flettene skal tørke og gjøre jobben av seg selv. En kjappere, men også veldig lett måte er å bruke rettetang. Da deler du håret inn i flere seksjoner (kommer an på hvor tykt hår du har) og fletter disse. Jeg ville nok delt mitt inn i 5. Bruk rettetangen og "klem" på håret. Jo mer varme du har og jo lenger du holder på - jo mer markant blir bølgene. 

3: Løse bølger

For å få løse bølger kan du gjøre to ting. Enten kan du bruke de to foregående punktene, men flette håret løsere eller dra i håret etter at du har flettet det slik at flettene blir løsere. På denne måten vil også bølgene bli det. En annen måte å gjøre dette på er ved å lage en flette og ikke to som i det første eksempelet. Lager du stramme fletter med lite hår vil du få små markante bølger og omvendt. 

4: Naturlige bølger med hårføner

Hårfønere kommer ofte med to munnstykker. Hvis jeg sier at du skal bruke den store, runde med tagger, vet alle hvilken jeg mener da? En lett måte å få naturlige bølger på er ved å føne håret med denne etter vask. Bruker du saltvannsspray eller mouse vil resultatet bli enda bedre. Det du gjør er å "legge" håret oppå føneren i en bunt med dette munnstykket på. Ikke bruk for mye styrke, da vil håret bare blåse vekk. Legg også gjerne hånda oppå slik at du holder håret nede.

Selv liker jeg best eksempel 1 fordi man slepper å bruke varme på håret. Denne måter gir også veldig frizzy og gøyale bølger som dere kan se på bildene. Mange kan sikkert disse tipsene fra før, men jeg håper dere likte innlegget likevel. God mandag til dere! ♥

- Mathilde -

 

MIN FØRSTE DAG SOM MODELL

 • 25.04.2018 kl. 10:53

Hei dere og god onsdag! 

I mitt forrige innlegg fortalte jeg at jeg skulle gjøre noe veldig spennende i går og nå tenkte jeg å avsløre hva det var jeg gjorde. For dere som følger meg på instagram postet jeg en del på historier der, så noen har nok allerede fått med seg hva som skjedde. Men nå skal jeg fortelle alt! Jeg hadde nemlig en veldig spennende og gøyal dag der jeg fikk prøve ut noe helt nytt, nemlig å være fotomodell. 

Jeg har vært hårmodell en gang tidligere og synes det var kjempegøy. Derfor ble jeg veldig gira når jeg fikk enda en mulighet og denne gangen også med shoot. Jeg poserer jo foran kameraet daglig (#blogger) og skal innrømme at jeg synes det er veldig gøy. Det er vel egentlig litt tabu å si at man liker å stå forran kamera, eller ikke vet jeg, men det er altså sannheten. 

Legg merke til de fine "bunadskoene"

Jeg hadde altså en strålende dag med Nikita. Frisørene og alle andre deltagende i shooten var så hyggelige og stemningen var på topp. Bildene blir publisert på nikita sin facebookside og instagram etterhvert og jeg gleder meg vilt til å se resultatet. 

- Mathilde -

JEG KLIPPER MITT OG MAMMAS HÅR!!

 • 02.04.2018 kl. 19:21

I dag har jeg gjort noe utrolig nervepirrende. Det er skummelt nok å klippe sitt eget hår, men hvis det går galt har jeg i alle fall bare meg selv å takke. I dag har jeg ikke bare klippet meg selv, men også mamma. Det er vel rundt 2 år siden jeg første gang fant ut at jeg skulle klippe mitt eget hår og siden den gang har jeg gjentatte ganger gjenomført en liten stuss. Jeg har faktisk enda ikke fått kjeft av frisøren så da kan det da ikke ha gått så galt, håper jeg... 

På meg selv gjorde jeg en veldig liten stuss, så lite at jeg tviler på at noen vil merke det. Det er nå en stund siden sist jeg var hos frisør og tuppene var blitt ganske slitte. En frisør ville sikkert ha klippet mer, men det får jeg heller ta hos en profesjonell. Jeg klipte også håret langs fjeset noe kortere, men var påpasselig med at jeg kunne få det bak øret. Det er jo bare så irriterende med hår man ikke får bak øret! 

På mamma prøvde jeg å ta alt det slitte. Selv om det er litt skummelt å klippe andre har jeg nå faktisk gjort det en del ganger og begynner å bli litt mer selvsikker. Heldigvis er det jo bare å ta en tur til frisør om det ikke skulle bli som man tenkte. Det er da tross alt bare hår. Det vokser ut igjen. Mamma virket i alle fall fornøyd, og det er jo det viktigste. 

Etter klippen ble det også litt styling. Hos Mathilde's frisørsalong er alltid styling inkludert om ønsket, hehe. Dermed ble det både sunnere hår og krøller på oss begge i dag. 

♥ Har du prøvd å klippe deg selv eller andre?

- Mathilde - 

JEG HAR VÆRT HÅRMODELL

 • 22.01.2018 kl. 22:24

For en hektisk, men utrolig gøy dag! I dag har jeg gjort noe jeg aldri har gjort før, men det blir definitivt ikke siste gang. Jeg har sittet hårmodell og jeg storkoste meg. Jeg satt modell for Karoline og opplevde henne som veldig dyktig. Ikke bare fikk jeg en nydelig frisyre, men jeg lærte også mye både fra hva Karoline gjorde og fra tilbakemeldingene hun fikk fra kursleder. Da vi var ferdige og alle spenner var tatt ut og all tuperingen børstet bort ble vi enige om at vi gjerne gjentar dette ved en senere anledning. 

 Hva synes dere? Ble det ikke fint!

- Mathilde -

SLIK BLE HÅRET

 • 09.09.2017 kl. 18:47

To daget tilbake fortalte jeg dere at jeg skulle ha en venninne over i dag som trengte å få stylet håret til ball. Hadde hun gått til en profesjonell hadde hun fort måttet betale mange hundre kroner og det skjønner jeg godt at hun ikke ville bruke penger på.  

Det var veldig koselig å ha henne på besøk og egentlig en vinn vinn situasjon. Hun fikk stylet håret gratis og jeg fikk style! Jeg synes det er utrolig gøy å drive med sånt og skulle gjerne ønske jeg hadde en slik øvingsdukke å prøve ut nye frisyrer på. Vi sørget for å ha god tid slik at det var mulig med prøving og feiling og til slutt ente vi opp med et resultat vi begge var fornøyd med. 

♥ Hva synes dere?

- Mathilde - 

JEG PRØVER MEG SOM STYLIST

 • 07.09.2017 kl. 17:09

For noen uker tilbake ble jeg spurt av ei venninne om jeg ville fikse henne til gardeballet, og det ville jeg jo selvfølgelig! Ballet er nå på lørdag og tidligere på dagen kommer hun hjem til meg for styling, både hår og sminke skal ordnes og jeg gleder meg! Jeg synes slikt er kjempegøy, men jeg kan ikke legge sjul på at det også blir litt skummelt. Bare tenk om jeg roter det til!

Og med denne tanken i bakhodet har jeg nå funnet frem til litt inspirasjon fra pintrest som kan hjelpe meg videre. Greit å stille litt forberedt, hehe. Hver gang jeg trenger inspirasjon er pintrest det første stedet jeg går til. Og her er 7 av frisyrene jeg tenkte å presentere for Ingrid når hun kommer. Håper hun liker dem. Kommenter også gjerne hva du synes er finest. 

♥ Hva synes du?

- Mathilde - 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

#Hair #Braids #Hårfrisyrer #Styling #Hairstyles #Inspiration #Inspo

HØSTENS KRØLLER

 • 20.09.2016 kl. 18:17


Allerede i går kveld bestemte jeg meg for at i dag var en dag for krøller. Jeg har aldri tidligere laget krøller med en rettetang, men nå vet jeg at dette blir ikke siste gang. Jeg liker best når krøllene ikke blir for fremtredende, og et slikt resultat var mye enklere å få med rettetang enn med den krølltangen jeg har i alle fall. Også er det jo veldig gøy! Jeg trenger nok litt mer øvelse for å få et jevnere resultat, men for de som lurer på om dette er noe å prøve vi jeg gjerne si: kjør på! 

♥ Har du prøvd å lage krøller med rettetang før?

- Mathilde - 

NY FRISYRE TRINN FOR TRINN

 • 10.08.2016 kl. 12:49


Begynn, som før en hver frisyre, med å børste gjennom håret. 


Samle håret i en lav hestehale og la gjerne litt kortere hår langs ansiktet henge løst. 

Dra strikken slik at det blir en løs hestehale. 

Bruk et hårbånd og fest det gjerne med noen fliseklemmer. Bruk fingrene til å dytte håret under hårbåndet slik ay det ligger flatt og ikke stikker opp. 

Ta hestehalen og dytt strikken og alt håret over hårbåndet. 

Juster håret slik at det blir jevnt bak. 

Fest håret på sidene med flikseklemmer. Velg om noe hår skal henge ned eller ikke. 

♥ Hva synes du om frisyren?

- Mathilde - 

FLETTEKVELD

 • 05.07.2016 kl. 14:50

Jeg synes det er veldig kjekt å flette, men jeg har fortsatt mye å lære. Det finnes så utrolig mange fine frisyrer man kan lage om man kan basic flette, men enda flere om man prøver noe litt mer avansert. I det siste har jeg vært spesielt opptatt av å prøve nye frisyrer så da to venninner skulle ha flettekveld hengte jeg meg gladelig på. 

Med flettebøker, god snaks og alt vi skulle trenge av strikker og fliseklemmer satte vi i gang. Vi fikk prøvd en hel del nye frisyrer og forbedret de gamle gode. Jeg fikk også endelig lært meg hvordan man lagger fossefall-fletten. Jeg synes den er så nydelig og heldigvis var den ikke vanskelig når jeg forsto fremgangen. Ingen tvil om at en slik jentekveld må gjentas! 
♥ Liker du å flette/bli flettet?

- Mathilde - 

JEG KLIPTE HÅRET MITT SELV!!

 • 29.06.2016 kl. 15:13

For en ukes tid siden spurte mamma meg om jeg kunne tenke meg å klippe håret hennes. Jeg har lite erfaring med sånt, men tenkte det kunne bli gøy, og svarte ja. Det var ganske nervepirrende, men til slutt kunne jeg si meg fornøyd med resultatet. Derfor bestemte jeg meg for å klippe mitt eget hår i dag. Jeg har lenge tenkt på at jeg ville prøve å ha håret nærmest fjeset litt kortere for å gjøre det litt mer "spennende", slik at ikke alt var like langt. I tillegg synes jeg det er finere å ha noen korte krøller fremme når jeg krøller håret. Så da gikk jeg løs med saksa, og heldigvis gikk det bra. 


♥ Hva synes du?

♥ Hadde du turt å klippe håret ditt selv?

- Mathilde - 

SKIKKELIG JENTEDILL

 • 27.06.2016 kl. 17:03

Denne dagen har bare flydd forbi. Jeg har storkost meg i eget selskap i dag. Det er så deilig å få huset for seg selv en gang i blant og bare bruke tiden på å pleie seg selv. Jeg har vært syk i en uke nå, men i dag bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle ligge å synes synd på meg selv lenger, jeg skulle bli frisk. Så i dag har jeg latet som jeg er i toppform. Jeg startet dagen med husarbeid, som å ta oppvasken og vaske klær, jeg vasket til og med kjøleskapet! Resten av dagen har jeg brukt på eksperimentering med hårfrisyrer og sminke. Jeg har testet nye sminkekoster, fletter og eksperimentert med krølltang. Ja, rett og slett bare kost meg! Litt enklere er det å prøve nye frisyrer på andre enn seg selv, men litt utfordring er jo alltids gøy. 
♥ Hva har du gjort i dag? 

♥ Har du prøvd noen nye hårfrisyrer i det siste?

- Mathilde - 

DET VAR PÅ TIDE MED ET FRISØRBESØK

 • 01.04.2016 kl. 17:55

I dag tok jeg meg en etterlengtet tur til frisøren. Jeg synes det var litt flaut å fortelle at jeg ikke har vært hos frisøren på nesten ett år. Håret mitt var blitt veldig slitt i tuppene, så det var på tide med et besøk. Selv om jeg bestemte meg for å bare stusse litt og forandringen ikke var stor, var det utrolig deilig med en forandring. 

Etter frisørtimen ble jeg inspirert til å ta litt bedre vare på håret mitt og gikk dermed til innkjøp av en hårkur. Nå håper jeg den vil holde håret mitt sunt og at det vil bli mindre tørt. 

♥ Er du flink til å klippe håret ofte? 

- Mathilde - 
 

FRENCH BRAIDS

 • 19.03.2016 kl. 20:14


Som kanskje noen har forstått har eg blitt helt hektet på fletter i det siste. Det er så dekorativt samtidig som det er veldig praktisk. Jeg synes fortsatt det er vanskelig å flette på meg selv, så i dag fikk jeg mamma til å gjøre det, og jeg ble veldig fornøyd med resultetet. I gjengjeld krøllet jeg hnnes hår. Jeg synes det er så kjekt å eksperimentere med forskjellige hårfrisyrer, så i dag prøvde jeg en helt ny "krøllevri", om jeg kan kallde det det. 

***

♥ Synes du det er gøy å ekperimentere med hårfrisyrer? 

♥ Hva synes du om french braids?

- Mathilde - 

EN NY MÅTE Å KRØLLE HÅRET

 • 07.03.2016 kl. 19:42

Jeg prøvde en ny frisyre her om dagen. De fleste jenter vet vel at det går an å lage krøller med en rettetang, men ikke alle vet at hvis man blander inn en blyant og litt aluminiumsfolie blir krøllene helt anderledes! 

Det var første gang jeg prøvde denne frisyren og min opplevelse var vel at det tok ekstremt lang tid, men det var veldig gøy. Resultatet kunne blitt bedre, men om det har å gjøre med håret mitt eller mine krølleegenskaper, vet jeg ikke. Det ble i alle fall litt røft da, for de som liker den stilen. 

Bildene avslører hvor lang tid det tok. På de første bildene kunne jeg ta klare bilder selv om jeg ikke hadde lyset på. På de neste måtte jeg skru på lampa i taket og da ble bildene med en gang mye gulere. Ikke like fint, men jaja. Regner med det er andre som kjenner til dette problemet med å ta bilder når det er mørkt. 


- Har du prøvd denne frisyren før?

- Noen tips til å få mindre gule bilder?

Har du husket å melde deg på min giveaway eller brukt rabattkoden?

- Mathilde - 
 

INSPIRATIONAL HAIRSTYLES

 • 26.02.2016 kl. 18:15

Jeg har jo snakket så varmt om at jeg skal bli flinkere til å flette og til å lage hårfrisyrer generellt. Dette holder jeg fast ved. Jeg synes det er så utrolig fint og kan tilføre antrekket mye. Jeg har kjøpt meg flettebok, men har fått brukt den alt for lite. Jeg trenger noen å øve på! De siste dagene har jeg faktisk flettet håret til en i klassen og da følte jeg meg priviligert. Hun er den jeg kjenner som er flinkest til å flette og at hun ville at jeg skulle flette henne, ikke bare en gang, men to! 

Siden jeg har fått flettedilla har jeg tatt meg tid til å få litt hårfrisyreinspirasjon fra weheartit. Nå klør det virkelig i fingrene etter å flette, men jeg må nok vente til jeg er ferdig på jobb. Uheldigvis har jeg klart å glemme hårstrikk i dag, så jeg kan jo ikke flette mitt eget hår en gang. Håpløst! Jaja, jeg klarer nok å vente til jeg kommer hjem. -Weheartit - 

- Er du flink med hår?

- Hvilken av hårfrisyrene ville du gått med?

- Mathilde - 
 

PRØVER EN NY FRISYRE

 • 30.01.2016 kl. 13:34

Da jeg våknet i dag fikk jeg en veldig trang til å prøve noe nytt. Jeg er ikke å betrakte som veldig flik til å flette, men øvelse gjør mester, ikke sant?! Jeg har nemlig lyst til å bli flink til å lage spenstige hårfrisyrer og planlegger å kjøpe en bok med fletteoppskrifter i dag. Kanskje var det det jeg ble inspirert av? Jeg ble egentlig nokså fornøyd og synes det ble ganske stilig. 

♥ Hva synes dere om frisyren?

♥ Er du glad i å flette?

- Mathilde - 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no