hits

VINDVINKEL PÅ TUR

  • 18.02.2018 kl. 16:58

Nå er vi tilbake igjen i varmen på hytta etter en fin søndagstur. Jeg fikk en vidvinkellinse til bursdagen, en 10-20mm som kom godt med denne turen. Det er så utrolig fint å bruke vidvinkellinse på landskapsbilder! Vi kom over mange fine motiver på veien og jeg kan røpe at det ble en god del flere bilder enn det jeg får vist i dette innlegget. Men dere skal likevel få et lite bildedryss. 

Vi er heldig som har hytte her med den fine utsikten og turalternativer i gåavstand. Og når sommeren nærmer seg er også bademulighetene store. Her er det sandstrender så langt øyet rekker! 

Etter middag og kake til dessert vender vi snuten hjem igjen til Stavanger. Det er jo bare jeg som har fri den neste uken, så i morgen starter hverdagen for resten av familien. Derfor har jeg tenkt å nyte den siste tiden her. Det beste jeg og mamma vet er å slappe av med krim på skjermen, så det skal vi få fikset før vi må dra. 

♥ Ha en fin søndag videre! 

- Mathilde - 

SLIK REDIGERER JEG BILDENE MINE

  • 28.01.2018 kl. 12:32

Det ligger ofte litt mer jobb bak et blogginnlegg en det folk tror. Det er ikke bare å knipse bilder i vilden sky, laste dem opp og skrive ned de første ordene som faller deg. Nei, det er nok mer jobb en som så og i dag tenkte jeg å ta for meg bilderedigerings-delen. 

Først og fremst er det aller lurest å lære seg å ta bilder med manuell innstilling. Man får så mye mer ut av bildene og ikke minst er det supergøy! Dette er så klart ikke et must, men det kan ta bloggen til nye høyder. Å redigere bildene er heller ikke noe man må gjøre, men hvis du ser på eksemplene jeg har lagt med i dette innlegget kan du se store forskjeller. Man kan kunne mye om fotografering, men skal man få de virkelig gode bildene må man også kunne redigere dem. 

Husk at jeg er bare en selvlært amatørfotograf (om jeg i det hele tatt kan kalle meg det). Jeg har mye å lære, men håper at det jeg har lært til nå kan hjelpe andre videre. Selv har jeg ikke rå til et dyrt redigeringsprogram, men slapp av, det finnes andre måter å lykkes på. Høyest på min ønskeliste står nå redigeringsprogrammet lightroom. Jeg har selv testet det på skolen og hørt utrolig mye bra om det. Men foreløpig bruker jeg redigeringsmulighetene som finnes på bilder på mac-en. Disse har blitt kraftig forbedret i det siste og er foreløpig alt jeg trenger. Har du har en mac anbefaler jeg dette. 

For å kunne demonstrere litt tydeligere viser jeg over et eksempel. Du kan lett styre lys og farge i de øverste to kolonnene. Tidligere brukte jeg bare disse, men nå er jeg også blitt veldig glad i å bruke delen under RGB og redigere varmen i bildet. RGB er fargene i bildet og ved å dra frem og tilbake vil du gradvis kunne justere fargebalansen. I eksempelet har jeg gjort nettopp dette og fått et lysere bilde hvor de delene jeg syntes var viktig å få med kom tydeligere frem. Husk at å redigere kan bety å bare kutte ut deler av bildet som er ubetydelig, som i eksempel 2. 

Nå ønsker jeg dere alle lykke til med redigeringen og god søndag!

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

#Foto #Blogg #Redigering #Tips

VINTERIDYLL DEL 2

  • 12.01.2018 kl. 18:03

Som jeg skrev i forrige innlegg tok jeg meg en tur ut i vinterværet på tirsdag, og kamera var så klart med. Jeg vikk tatt mange bilder og i forrige innlegg delte jeg noen av dem med dere. I dette innlegget tenkte jeg å dele resten. 

Tirsdag var studiedag, men man kan jo ikke bruke hele dagen på studier og denne turen var derfor et fint avbrekk. I tillegg liker jeg å overbevise meg selv om at å gå rundt å se på husene i nabolaget også kan kalles selvstudie, hehe. Jeg prøvde å bruke det vi har lært i kunst- og designhistorie til å finne trekk ved husene som kunne avsløre ca. når de ble bygget eller hvilken stilepoke de tok inspirasjon fra. Mest sannsynlig var jeg ganske fer off med gjetningen min, men det var morsomt i alle fall morsomt. 

Er ikke vinteren fin? ♥

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

VINTERIDYLL

  • 09.01.2018 kl. 16:08

Jeg er snart på vei ut døra og har ikke tid til å skrive mye, men jeg tenkte å ta turen innom bloggen for å dele noen av bildene jeg tok på dagens spasertur med dere. Harsha ringte meg på vei til jobb i dag og sa at jeg bare måtte dra ut å ta bilder i dag fordi det var så fine vintermotiver. Vel, han fikk rett. Hva er vel ikke bedre enn å tilbringe en fridag vandrende med et kamera rundt halsen? 

- Mathilde - 

NYDELIG VINTERNATUR

  • 05.12.2017 kl. 15:49

På vei hjem fra forelesning i dag kom jeg over en god del fine vintermotiver og selv om jeg ikke hadde kamera for hånden kunne jeg ikke la muligheten gå fra meg. Heldigvis er mobilkamera blitt så bra nå at bilder ble det. Det er så lett å gå rett forbi slike fine motiver om man ikke er nok oppmerksom. Jeg kan vedde på at jeg de siste dagene har strenet forbi en hel del selv. Hvis du liker å ta bilder - ikke la muligheten gå fra deg. Naturen er så fin nå!

@

♥ Hva synes du om bildene?

- Mathilde -

NYTT TIL FOTOSAMLINGEN

  • 03.12.2017 kl. 17:16

Denne vidvinkellinsa har kommet godt med til samlingen siden jeg fikk den til bursdagen. Jeg innså at jeg aldri skrev et innlegg om den som planlagt. Siden jeg fikk 50mm-eren har jeg stort sett brukt denne, men det er mye den ikke passer så godt til, spesielt siden man ikke kan zoome med den. Spesielt når jeg har skullet ta bilder av flere er det veldig irriterende å måtte stå 10 meter fra dem for å få alle med på bildet - "bare smil dere så skal jeg løpe tvers over rommet". Tro meg jeg elsker 50mm objektivet, men nå som jeg har et objektiv på hver side av skalaen skal det nok bli lettere. Også kan man få så stilige bilder med vidvinkel! 

Nå har jeg altså tre objektiver, en vidvinkel som passer fint til interiørbilder og landskapsbilder, en 50 mm som er perfekt til portrett og bilder i mørke omgivelser og objektivet som fulgte med kamera som fungerer bra som "all purpose" objektiv. Nå er det eneste jeg mangler til fotosamlingen lys. Å skulle ta bilder innendørs nå som vinteren og mørket er her er nesten helt umulig. Jeg er ganske kresen på bildene mine og vil gjerne ha lyse klare bilder, og det gule innendørslyset hjelper ikke her. Snart må jeg nok bite i det sure eple og bruke pengene mine her. Jeg tror i alle fall jeg har de objektivene jeg trenger nå ♥

- Mathilde -

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no