hits

VI ER KLARE FOR NM!

 • 25.09.2017 kl. 15:59

For en fantastisk helg! Som jeg skrev i sist innlegg har jeg denne helgen vært tilbake på Toneheim fhs for å øve inn repertoaret vi skal bruke i NM. Jentekoret fra fjorårets kul skal nemlig delta i NM i kor! Det er ti år siden Toneheim var meldt på sist og dermed veldig stas å få være med. Jeg må også si det gikk overraskende bra til at vi ikke har sunget sammen siden mai. Da vi sang for årets kull på søndag var det til og med noen som tok til tårene fordi de synes det var så fint, litt av et kompliment♥

Men nå må jeg nesten bare løpe. Jeg skal nemlig på middag hos bestemor. Flere bilder av helgen kommer senere. Vi kunne jo ikke la være å ha en liten photoshoot når vi først var der oppe, hehe. 

- Mathilde - 

FORTSATT UVIRKELIG

 • 20.05.2017 kl. 22:08


- Det første bildet som ble tatt av meg på Toneheim - 
 

Mens jeg nå sitter her for meg selv, i den store byen Oslo, forventer jeg å være trist. Trist over at jeg ikke lenger bor i en liten by tett på folk jeg er blitt så glad i. Trist over at dette fantastiske folkehøgskoleåret er over. Men det er jeg ikke. Jeg er bare tom. Det har nå gått nøyaktig en uke siden jeg flyttet fra Hamar til Oslo, og det har ikke gått opp for meg enda. 

Det er fortsatt uvirkelig og nettopp derfor er jeg ikke trist. Når jeg skroller gjennom bildene, alle de bildene, jeg har tatt dette året, kan jeg kjenne tårene presse på, men likevel klarer jeg ikke være trist. Er ikke det litt rart? Vel, jeg vet det kommer. Den dagen vil komme der det virkelig går opp for meg at mange av disse fantastiske menneskene vil jeg nok aldri se igjen. Jeg kan prøve å fortelle meg selv at jeg vil holde kontakten med alle jeg har hatt gleden av å kjenne i år, men det ville være å lyve. Det er like greit først som sist å være ærlig med meg selv og heller være glad for at dette året ble så bra som det ble. 

Takk til alle dere som var med på å gjøre dette året til det beste så langt. Dere vet hvem dere er ♥

- Mathilde - 

EVENTYRET ER OVER

 • 13.05.2017 kl. 21:25


I dag var en gråtkvalt dag. Jeg kan ikke tro at folkehøgskoleåret er over allerede. Jeg er ikke klar for dette! Toneheim har vært helt fantstisk for meg og jeg ville virkelig ikke at det skulle ende. Nå sitter jeg i sofaen hjemme hos bestemor og føler meg både tom og trøtt. Det ble ikke mye søvn i natt ettersom vi var oppe til sent for å skrive i hverandres årbøker. Jeg var ikke i seng før halv 4. 

Det kommer nok til å ta en stund før jeg innser at det faktisk er slutt. Jeg har møtt mange fantastiske mennesker dette året og jeg gruer meg skikkelig til ikke å ha dem i nærheten lenger. Mest av alt var det fælt å forlate Harsha. Vi er blitt vant til å bo få meter fra hverandre og nå får jeg ikke se han igjen før langt ut i juni. Det blir en stor overgang for oss, men vi tar utfordringen. 

- Mathilde - 

EN FØRSTE GANG I BERGEN

 • 05.04.2017 kl. 22:26

Da kan jeg krysse det av listen også, å få besøkt Bergen. En veldig fin by, det må jeg si. Og vi fikk oppleve Bergens store attraksjon - regn! 

Denne uken har hele skolen med over 160 elever vært i Bergen på turné. Det var lenge å sitte i buss, men det gikk overraskende bra og tiden gikk nokså fort. Nå har vi vært og sunget i Johanneskirken og på steinerskolen og ellers kost oss i Bergen by. Kamera hadde jeg så klart med over alt og det ble da en god del oppholdsvær å ta bilder i. 


- Mathilde - 

RYGGEN SATTE EN STOPPER

 • 10.03.2017 kl. 18:03

I dag har det vært arrangert skidag og planen var å stå på slalåm for første gang. Jeg hadde fått låne ski og alt var klart, men etter barnehageprosjektet har ryggen blitt verre. Jeg fortalte at jeg har skadet halebeinet og da er neppe slalåm for første gang en god idé. Men jeg har hatt en super dag allikevel med turgåing i nærområde. Vi endte alle opp i gapahuken ikke langt fra skolen for grilling av pølser og kos. Det var en nydelig dag å gå tur på. 


Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten?


- Mathilde - 

BARNEHAGEPROSJEKT

 • 09.03.2017 kl. 19:23

Dette har vært en travel uke for toneheimelever. De som ikke har vært på opptaksprøve har jobbet med et barnehageprosjekt hvor vi ble delt opp i grupper og lagde seks forskjellige forestillinger for 400 barn! Det har vært strevsomt, men også utrolig gøy. jeg må si meg veldig imponert over hva folk har fått i stand på så kort tid. 

Det var ingen som klarte å gjette at jeg var utkledd som lemur, og jeg regner med det ikke var det første du tenkte heller. Mange syntes jeg så litt creepy ut, men jeg skremte heldigvis ikke barna. De var bare nysgjerrige. 

Det har vært mange dyr å se rundt om i gangene de siste dagene


- Mathilde -

FØR SNØEN FORSVINNER

 • 28.02.2017 kl. 21:28

I dag våknet vi til regn og snøen som var er nå blitt til slaps og glatte partier. Heldigvis fikk jeg tatt noen bilder i går mens snøen enda var fin. Jeg trengte noen bilder til mediafaget og fikk Benedikte med meg ut for en liten photoshoot. Vi hadde det veldig gøy med posering og da jeg tullet med at hun skulle slå hjul i snøen ble hun med på tanken. Det er bra vi fikk utnyttet den skikkelige snøen for det vi har nå er grunnen til at jeg i utgangspunktet ikke er fan av snø. ♥ Hva synes du om bildene?

- Mathilde - 

HVOR BLIR TIDEN AV?!

 • 08.02.2017 kl. 23:39


Det er helt utrolig hvor fort den siste tiden har gått. Skremmende fort rett og slett. De siste ukene har vært veldig travle, samtidig som jeg har slitt med motivasjonen til å gjøre det som må gjøres. Og når var sist gang jeg blogget egentlig? Flere dager i strekk har jeg ikke hatt mulighet til å blogge før på kvelden, men da er jeg for sliten og vil helst bare sove. I tillegg vil jeg helst oppdatere bloggen på dagtid og ikke på kveldstid sånn som nå. 

Nei, det er vanskelig å få det til å gå rundt. Heldigvis er ikke alle dager så fullstappet som denne, så jeg håper virkelig å få tatt opp tråden på bloggfronten. Jeg har det jo alltid gøy når jeg skriver innlegg og knipser bilder. Hvis det er noe spesifikt dere har lyst til at jeg skal blogge om er det bare å gi meg beskjed. 

- Mathilde - 

NYTTÅRSBALL PÅ TONEHEIM

 • 29.01.2017 kl. 22:14

I går var det duket for et aldri så lite ball. Ballkomitéen hadde virkelig stått på for å ordne i stand tidenes opplevelse. For et bra opplegg både på skolen med middag, underholdning og taler og med fest i et lokale i sentrum. En opplevelse vi sent vil glemme. 
- Mathilde - 

NÅR DET ER FRIHELG

 • 22.01.2017 kl. 18:08

En gang i måneden har vi frihelg. Ellers har vi lørdagsseminar, men denne helgen fra og med middag på fredag har vi hatt fri. De som bor i nærheten pleier ofte dra hjem i disse helgene, men for mange blir det litt langt og dyrt. Jeg vurderte å dra til Oslo, men er veldig glad jeg droppet det og ble igjen. Vi pleier nemlig ofte å finne på mye kjekt disse helgene. Denne gangen var vi både på konsert, bowling i tillegg til en nydelig tur. Vi har hatt koselig filmkveld og senere i dag blir det swing for de som vil. Maten pleier faktisk også være mye bedre, haha. - Mathilde - 

BILDENE FRA TURNÉEN

 • 11.01.2017 kl. 22:28

Jeg hadde en utrolig fin tur med en liten, men veldig fin gjeng. Vi fikk spilt på videregående i både Stord og Haugesund, i tillegg til å spille en liten snutt på Gardemoen. Vanligvis tar jeg masse bilder, men denne turen ble det ikke så mye, men her får dere de beste.  

- Mathilde -

JEG DRAR PÅ TURNÉ

 • 08.01.2017 kl. 13:57

Da jeg våknet i dag gikk det opp for meg at jeg reiser i morgen tidlig allerede og jeg har ikke begynt å pakke. Det blir en kort tur, så det er ikke så mye som trengs å pakkes, men alt tar tid og før vi reiser vil jeg være helt sikker på at jeg kan alt jeg skal synge skikkelig. Jeg skal på to turnéer denne måneden den ene til Stord og Haugesund og den neste til Stavanger og Sandnes. Jeg reiser sammen med tre andre fra Toneheim og sammen skal vi verve nye søkere til skolen. Jeg har hatt en utrolig god opplevelse med Toneheim og unner virkelig andre å få den samme opplevelsen som jeg har hatt. 

Nå pakker jeg klart baggen og neste plan for dagen blir å øve på repertoaret både alene og med resten av gjengen. Vi har generalprøve i kveld og da bør alt sitte. Selv om jeg er litt stresset akkurat nå er det kjekke folk å jobbe med, og jeg tror dette kommer til å bli en veldig fin opplevelse. 

- Mathilde - 

TILBAKE TIL HVERDAGEN

 • 06.01.2017 kl. 11:26

Jeg er tilbake på Toneheim og det som kalles hjemme. Tilbake til folkehøgskoletilværelsen, og det er veldig godt. Det var fint med fri og å treffe vener og familie både i Stavanger og Oslo, men tre uker fri er lenge og man ender fort opp med å kjede seg og lengte tilbake til vennene her. Alle jeg har snakket med syntes det var deilig å komme tilbake og starte opp igjen. Nå driver jeg å pakker ut det siste. Fredager er alltid en rolig dag for meg. Folkehøgskole er virkelig en helt annen tilværelse enn da jeg gikk på videregående. I fjor ville jeg ikke at ferien skulle ta slutt, men nå har jeg gledet meg lenge til å komme igang. Er det ikke herlig?!

- Mathilde - 

LUCIA MED TJK

 • 13.12.2016 kl. 23:05

Gjett hvem som hadde vekkeklokken på 05:00 i dag! Man må tidlig opp når man skal ha Lucia-konsert. Frokosten var klokken 06:00 og til da måtte jeg være klar både utseendemessig og mentalt. Og det tar jo gjerne litt tid å våkne så tidlig på morgenen. 


Det ble i alle fall en utrolig vellykket konsert med jentekoret og 4.trinnet på barneskolen i nærheten. For noen søte barn! Flere i publikum som ble rørt til tårene av dem, og ikke uten grunn. Nå er det bare noen få dager til neste konsert som også blir den siste før jul, wææ! Litt hektisk, men TJK (Toneheim JenteKor) begynner å få dreisen på dette nå. 

♥ Har du feiret Lucia i dag? 

- Mathilde - 

KONSERT I LILLEHAMMER

 • 04.12.2016 kl. 23:56

I dag har jeg og resten av jentekoret på Toneheim hatt en liten utflukt til Lillehammer hvor vi har sunget konsert med mannskoret klang. En herlig gruppe menn med en gjennomsnittsalder på 70. En utrolig fin opplevelse har det vært og en vellykket konsert. Neste konsert blir Lucia-konsert. Ingen pauser her nei. 

- Mathilde - 

1. DESEMBER

 • 01.12.2016 kl. 19:15

Tenk at det er 1. desember! I dag startet vi dagen med gløgg og gratis julekalendere, det må man jo bare bli glad av. Jeg har også åpnet den første gaven i kalenderen min, strømpebukser. Man kan jo aldri få for mange strømpebukser. Gavekalenderen fikk jeg av mamma da hun var her for noen uker siden. Jeg ble så rørt at jeg begynte å gråte, haha. Nå har jeg noe å glede meg til hver morgen. 

Nå driver vi å gjør klart til pepperkakebaking. En av de viktigste tradisjonene i julen etter min mening. Jeg kommer til å bake pepperkaker når jeg drar hjem, men det er jo utrolig koselig å bake med vennene mine her også.  
♥ Hvordan har din 1. desember vært?

- Mathilde - 

DET KJIPESTE MED Å HA FLYTTET HJEMMEFRA

 • 28.11.2016 kl. 17:34

Så klart er det kjipeste med å ikke bo hjemme at jeg ikke ser familien så ofte og at det er vanskelig å holde kontakten med venner, men en annen ting jeg har kjent på er hvor kjedelig det er å bruke penger på alt man tidligere ikke har tenkt over som utgifter. 

For en stund tilbake var jeg på shopping med noen venninner. Så og si alt jeg kjøpte var ting jeg trengte og jeg endte opp med å bruke utrolig mye penger. Mer enn jeg noen sinne har gjort på en shoppingrunde. Jeg merker at det kjipeste å bruke penger på er tannkrem, tannbørste og shampoo. Det er ting jeg aldri før har trengt å betale for og selv om hver enkelt ikke koster mye tør jeg ikke, gnien som jeg er, å regne ut hvor mye penger som kommer til å gå med til slike varer dette året. Uff, nei. Sånn er det vel å bli "voksen". 
♥ Har du følt det likt noen gang?

- Mathilde - 

TENK AT JEG HAR SÅ GODE VENNER

 • 22.11.2016 kl. 19:56


Da jeg gråt meg til søvn i går var det ikke lenger fordi jeg var trist, men fordi jeg var rørt. Jeg hadde ikke før innsett hvor gode venner jeg har her. Ikke hadde jeg trodd at det skulle strømme på med folk som brydde seg og ville høre hvordan jeg hadde det og i alle fall ikke at de var villige til å sitte oppe til kl. 2 på natten for å vite at jeg hadde det bra. Tenk at til og med to av dem tok seg tid til å hente en ekstra madrass slik at de begge kunne sove hos meg hele natten. Nei, jeg ble rett og slett litt satt ut og det er ingen tvil om at jeg føler meg beæret og vanvittig heldig som har slike gode venner. 

Jeg har ikke blogget på veldig lenge nå, og det er det flere grunner til. Men dette synes jeg fortjente et innlegg. Venner kommer og går, men når noen kommer løpende etter de har lagt seg klokken halv 1 på en hverdag, da vet du at det er et vennskap verdt å ta vare på. Og slike venner skal man lete lenge etter! 

Så til alle dere som hørte meg ut både i går og i dag og til dere som steller i stand jentekveld i kveld: tusen hjertelig takk! Jeg kommer aldri til å glemme det ♥

- Mathilde - 

BILDENE FRA HALLOWEEN

 • 01.11.2016 kl. 20:59

♥ Hadde du en fin feiring?

- Mathilde - 

MEDIA SOM VALGFAG

 • 28.09.2016 kl. 14:11

Her på Toneheim har vi muligheten til å velge mellom diverse valgfag. Selv har jeg valgt konsertproduksjon, autogen trening og media. En av grunnen til at jeg har blogg er nettopp fordi jeg er så glad i å ta bilder og derfor tenkte jeg at å ta media som valgfag ville være gøy. Foreløpig har det ikke vært helt det jeg så for meg, men vi tar da i alle fall bilder. Hver uke får vi et tema vi skal ha i tankene når vi tar bilder. Sist time fikk vi litt tid til overs og ble dermed sendt ut for å ta flere. Selv ble jeg inspirert til å ta flere bilder da jeg innså hvor mange fine motiver det finnes bare rett utenfor døren her. 


- Mathilde - 

VI LEVER I EN BOBLE

 • 15.09.2016 kl. 21:43


Det er slik det føles å gå på fhs. Vi lever så tett på hverandre at omverdenen fort blir glemt. Sammen har vi blitt enige om at 1 dag her tilsvarer 4 dager i den "vanlige" verden, haha.

Jeg synes det er utrolig fascinerende hvor fort man blir kjent med folk her. Da jeg kom hit kjente jeg ikke en sjel, men nå har jeg problemer med å innse at jeg bare har kjent folk her i underkant av en måned, noen føler jeg at jeg har kjent i over ett år! Nå blir det spennende å se hvordan det blir å være her i boblen når det faktisk har gått ett år. Jeg gleder meg!

- Mathilde - 

 

 

THE STRUGGLES OF FOLKEHØGSKOLE

 • 09.09.2016 kl. 11:20


Det er noen ting på fhs det tar tid å vende seg til og matvanene er en av dem. I skrivende stund sitter jeg og momser i meg oliven. Det er 20 min. til lunsj og jeg har vært sulten i over en time. Jeg er vandt med å spise mange små måltider i løpet av en dag, her må jeg vende meg til at det er fire per dag og tre i helgene. Derfor har jeg alltid et lager med nødmat, som jeg liker å kalle det. 

Men nå skal jeg skynde meg bort til en av de andre hyttene for å se Charlie og sjokoladefabrikken før det blir lunsj. Ettersom været er dårlig har vi en god unnskyldning til å sitte inne og kose oss. 

- Mathilde - 

FJELLTUR TIL BESSEGGEN

 • 31.08.2016 kl. 19:42

Det var meningen å på forhånd fortelle hvorfor jeg har vært fraværende fra bloggen de siste dagene, men tiden gikk så fort og plutselig satt vi på bussen til Memurubu og da vi kom frem hadde jeg hverken internett eller dekning. Nå skal dere i alle fall få en god oppdatering hvor jeg har plukket ut de beste av de 200 bildene jeg tok, haha! 

Her på Toneheim er det tradisjon å gå på fjelltur, en 4-8 timers tur til Besseggen. Det var en utrolig fin tur jeg ikke skulle vært foruten. Mye fin natur og et spennende landskap. 

Jeg skal innrømme at det også var veldig deilig å komme tilbake til varm dusj og god seng. Resten av dagen skal jeg bare slappe av. Det har jeg fortjent! 
♥ Har du gått Besseggen?

♥ Hva synes du om bildene?

- Mathilde - 

DET VIKTIGSTE ER Å TRIVES

 • 27.08.2016 kl. 13:08

Det er ikke ofte man hører om noen som ikke har likt seg på folkehøgskole. Det er mange faktorer som spiller inn for å få et bra og minnerikt år. For meg er det aller viktigste å trives med resten av elevene. Jeg er utrolig fornøyd med de ni jeg har kommet på hytte med. Vi er allerede veldig nære og har gjort mye sammen. 

I går var vi på handletur og kjøpte litt forskjellig til hytta. Det beste kjøpte må ha vært et håndkle med stigespill på, haha. Senere på kvelden bestemte vi oss for å gå ut å spise istedenfor å spise brødskiver til kveldsmat. Nå er planen å dra på plantasjen å kjøpe litt planter til å pynte opp stua. Blomster gir en så god atmosfære! 

- Mathilde - 

EN UKE UTENOM DET VANLIGE

 • 24.08.2016 kl. 11:32

Hei, hei og god onsdag! Nå har jeg endelig en lang nok pause til å ta meg tid til å skrive et skikkelig innlegg om hvordan det er å gå på folkehøgskole. Jeg har ikke gått her mange dagene og vet at denne ukens program for det meste går i å bli kjent med hverandre og skolen. Derfor kan jeg ikke enda gi en god oppsummering på hvordan fhs-livet er, men det kommer senere. 

Det jeg kan fortelle er at jeg ikke angrer ett sekund på at jeg valgte å gå her. Det er mest på grunn av alle menneskene jeg skal omgås dette året, både lærere og elever, men også hvordan jeg nå ser at skoleåret kommer til å bli. Vi har mange kjekke fag og mye fokus på samhold. Nå tror jeg også jeg har bestemt meg for hvilke valgfag jeg skal ha: media, konsertproduksjon og autogen trening. Jeg er spesielt glad for at de har media ettersom jeg er så glad i å ta bilder. Jeg hadde ikke forventet at det var et valgfag i og med at det ikke direkte henger sammen med musikk. 
 

- Mathilde - 

MITT FØRSTEINTRYKK AV TONEHEIM FHS

 • 20.08.2016 kl. 08:24

Nå kjenner jeg at jeg har tatt meg nokså godt til rette her. Jeg har pakket ut alt og føler allerede at rommet jeg bor på er mitt rom. Jeg var så heldig å få et av de nye rommene og er storfornøyd med hvordan det ser ut. God skapplass er det også. 

Foreløpig er det bare fåtallet av elevene som har kommet, men de jeg har fått hilst på virker veldig koselige og det er jo enda godt i og med at jeg ikke kjenner noen her. De som jobber her er også veldig hyggelige så nå ser jeg frem til å få møte resten av gjengen som kommer i dag. Jeg har enda ikke møtt min nye romkamerat så det blir ekstra spennende. 
Alt i alt har jeg fått et skikkelig godt inntrykk av skolen. Senere vil dere også få se flere bilder av hvordan det ser ut på rommet. 

- Mathilde - 
 

I DAG SKJER DET!

 • 19.08.2016 kl. 10:14

Start spreading the news. I'm leaving today. 

Jeg kom til å tenke på denne sangen for noen dager siden og har siden det hatt den på hjernen. I dag passet denne sangen spesielt godt siden det er i dag jeg inntar folkehøyskolen. Dette blir veldig spennende! Om få minutter tar jeg bussen til Oslo S for så å ta toget videre til Hamar. Der skal jeg om mamma få kjøpt det siste nødvendige som dyne og pute og såpe og munnskyll. Nå gleder jeg meg til å se Hamar by. Jeg har alltid bodd i store byer, men har en følelse at jeg vil stortrives i en mindre også. 

- Mathilde - 

OVER HALVEIS PÅ REISEN TIL MITT NYE HJEM

 • 18.08.2016 kl. 11:47

Hei og god formiddag! Nå blogger jeg fra sofaen til bestemor i Oslo. Jeg kom hit i dag tidlig med nattog og i morgen går turen videre til Hamar. Jeg hadde trodd jeg skulle få tid til å blogge i går, men dagen gikk slag i slag med pakking. Aldri før har jeg hatt så store problemer med å lukke kofferten. Når jeg først fikk lukket den turte jeg ikke åpne den igjen, haha.

Jeg har pakket utrolig kompakt og klarte å få med meg alt nesten alt i en stor sekk, en stor koffert to bag'er og en veske. Det jeg ikke fikk plass til tar pappa med når han kommer til Oslo. Jeg har tatt med meg en hel del, men jeg kan love at hadde jeg blitt kjørt hadde det blitt mye mer, så det var vel like greit at jeg måtte ta hensyn til at alt skulle på plass inni en sovekupé. ♥ Hva gjør du om dagen, jobb/skole?

- Mathilde - 

I'M LEAVING' THIS TOWN TOMORROW

 • 16.08.2016 kl. 14:19

Å flytte og være borte i et helt år krever planlegging, og det er stort sett hva denne dagen har gått med til. Senere i dag vil jeg dele tips om å flytte som jeg har lært gjennom denne prosessen. 

For over en måned siden begynte jeg å lage pakkeliste, og den skal jeg gå nøye igjennom i morgen for å sjekke at alt nødvendig er pakket og klart. I dag har jeg holdt fokus på å orde ferdig saker og ting jeg skal ha med meg. Jeg har f.eks. skrevet ned noen av de viktigste oppskriftene som jeg vil ha med meg. Vi får all mat vi trenger på skolen, men vi har også lov å bruke kjøkkenet om vi vil det og da vil jeg helst ha de gode oppskriftene hjemmefra. Senere i dag skal jeg også dekorere noen bokser jeg kan putte småting i. Kanskje lager jeg et DIY prosjekt utav det. Så kan dere se hvordan det ser ut foreløpig. Det er faktisk mer system der enn det man skulle tro, men synet gjør meg skikkelig stresset, haha! 

♥ Kunne du tenke deg pakketips og et DIY prosjekt?

♥ Skal du starte på noe nytte dette året?

- Mathilde -  

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no