hits

ENDA ETT DIY-PROSJEKT I BOKS

 • 28.09.2018 kl. 12:05

Herlighet så lang tid det har tatt meg å ferdigstille dette! Jeg møtte på litt problemer underveis da jeg gikk tom for svart tråd, og med alt som har skjedd i det siste har det vært liten tid til prosjekter. Men nå er altså begge putetrekkene ferdige og jeg er så fornøyd med fargevalget! Jeg er helt obsessed med denne mørkegrønne fargen for tiden og den passer så godt nå som høsten er her. Jeg er litt usikker på resten av putene og oppsetningen, så sjansen er stor for at jeg syr om flere av putene og bytter rundt på alt, haha. Er jo litt gøy å ha et "never ending project". 

Som jeg har nevnt tidligere har jeg gått for fargene grå, blå og grønn på rommet. Jeg synes disse fargene går utrolig godt sammen og synes rommet har blitt veldig koselig! Jeg elsker å trekke meg tilbake på kveldingen, skru på fairy lights-ene som pryder sengegavlen og tenne alle stearinlys. Da blir det så god stemning og en herlig duft fra duftlysene sprer seg i rommet. Ah, love it!

 ♥ Hva synes dere?

- Mathilde -

SYPROSJEKTET ER FERDIGSTILT

 • 23.08.2018 kl. 21:11

Det er alltid gøy å kunne se på noe og tenke: "wow, denne har jeg lagd selv". Hva jeg har lagd denne gangen har også flere bruksområder og jeg tenkte å presentere to av dem her. Da jeg begynte prosjektet hadde jeg en glidelås og to typer stoff. Nå har jeg en mappe (om det er riktig ord) i et nydelig blomstermønster jeg kan bruke til å få styr på alle småting som stadig forsvinner. Hvis noen har et bedre ord for hva jeg kan kalle dette, plis skrik ut, haha. 

 

Da jeg så de to stoffene jeg her har tatt i bruk på IKEA, (litt snikreklamering for "egen" butikk der) så jeg med en gang for meg at det ville passet utmerket til en slik mappe. Og den kan jo brukes til så mangt! På de tre øverste bildene har jeg brukt mappen som et slags pedal. Jeg synes det er veldig kjekt å ha noen penner og tusjer i ulike farger for hånden om det skulle blir bruk for å ta notater for hånd under en forelesning og da passer denne perfekt. På de resterende bildene har jeg brukt den som sminkepung. Kan være veldig greit å ha med seg litt sminke for å piffe opp look-en utover dagen. Da er det også greit å ha en liten mappe å putte det i slik at det ikke tar opp for mye plass. 

Selv synes jeg det er veldig greit å ha en liten bag tilgjengelig som jeg kan putte småting i når jeg skal ut. Jeg liker å bruke nett, men mange har ikke innerlomme og det er for at ting forsvinner. Jeg har alltid med meg en liten bag inni vesken med eksempelvis parfyme, håndkrem, lipsyl, tyggis, muligens en lebestift, Paracet, tamponger og lignende. Alltid kjekt å ha, for man vet aldri når man får bruk for det. 

Den siste tiden har jeg vært helt tom for ledige mapper/bagger/sminkepunger hva nå enn jeg skal kalle det. Jeg synes egentlig det er veldig kjekt å ha en lett for hånden hvor man slipper å ta ut masse før den kan brukes. Derfor har jeg bestemt meg for at denne nye ikke skal ha noe fast innhold, denne skal alltid ligge klar for bruk når jeg skulle trenge det, som jo er ganske ofte. 

Det fine nå er at jeg har funnet meg et nytt julegaveprosjekt. 

♥ Hva synes du om dette, er det ikke lurt vel?

- Mathilde - 

 

NYTT SYPROSJEKT

 • 19.08.2018 kl. 15:39

Store deler av sommeren har jeg planlagt nye syprosjekter. Jeg har hatt mange ideer og kjøpt en god del stoff, men jeg har ikke klart å fått noe gjort. Endelig fikk jeg fingeren ut og fikk begynt å sy noen av putetrekkene jeg har snakket om så alt for lenge, men tror dere ikke jeg gikk tom for svart trå! Åh, så irriterende når en endelig har klart å starte på et prosjekt. 

De siste dagene har jeg følt meg veldig rastløs og da jeg ikke kom lenger med putetrekkene begynte jeg like gjerne på et nytt prosjekt. Nå lager jeg meg en liten mappe/toalettmappe, vet ikke helt hva jeg skal kalle det. Denne planlegger jeg å bruke til å legge småting i som skal ned i store vesker. Det er så lett at alt av smått forsvinner når en ikke har nok lommer inni vesken, så her er altså løsningen. Gleder meg til å vise det ferdige resultatet. 

- Mathilde -

ET FERDIGSTILT PROSJEKT

 • 21.03.2018 kl. 20:46

Jeg elsker å ha prosjekter gående, men dette har tatt litt vel lang tid å ferdigstille for min smak. Helt siden vi flyttet inn har jeg hatt lyst til å henge opp hyller over vaksemaskinen. Veggen var så hvit og kjedelig og med et par hyller ble den med en gang så mye bedre utnyttet. I god tro om at vi er handy mennesker bestemte jeg og Harsha oss for å lage hyllene selv. Vi kjøpte planker, maling og hyllekonsoller. Alt så ut til å gå bra, men siden vi var så trege på å få ting gjort klarte plankene å bli skeive av å ligge for kaldt, så ja det gikk jo ikke så bra. Dermed ble det hyller fra IKEA. Og selv om det ikke er like imponerende skal jeg si det var mye jobb å få dem opp spesielt når vi i første omgang måtte finne noen å låne drill av. Det tok oss noen måneder, men hyllene er nå på plass og jeg er superfornøyd! Må nok bruke litt tid på å finne ut hva vi vil ha stående fremme, men det er jo den kjekke delen. 

♥ Hva synes dere?

- Mathilde -

SLIK PAKKER JEG INN GAVENE I ÅR

 • 17.12.2017 kl. 14:09

Jeg har alltid synes at innpakkingen av gavene er minst like viktig som innholdet. På en måte er det gavens førsteinntrykk. Da jeg var liten var de mest spennende gavene de største og de som var pent pakket inn. Nå er ikke størrelsen det viktige lenger, men jeg kan ikke legge skjul på at de pene pakkene fortsatt har overtaket på meg. Derfor la jeg vekt på å finne et fint gavepapir, fine til/fra-lapper og fint gavebånd i år. 

Dagen i dag har rett og slett gått med til pakking av gaver og julefilm i bakgrunnen. Ikke annet, hehe. Kan ikke tro at jeg har brukt flere timer på dette, men det er jo så gøy! I år har jeg også gjort det litt lettvint for meg selv. Jeg er glad i å kombinere mange små gaver til en stor, men det er ofte litt vanskelig å pakke inn. Derfor har jeg tatt i bruk de mange glossybox-eskene jeg har liggende. Eskene i seg selv er veldig praktiske, og jeg har hatt mye glede av dem, så nå håper jeg noen av mine venner også vil ha det. 

♥ Legger du vekt på gaveinnpakkingen?

- Mathilde - 

DIY - DEKORATIV MIDDAGSPLANLEGGER

 • 29.11.2017 kl. 17:38

Spesielt vi studenter er glad i å spare penger, Im I right? Her hjemme har vi funnet ut at vi sparer en helt del ved å møte en ny uke forberedt. De ukene vi er flinke og på forhånd lager i stand en middagsliste blir ikke bare innkjøpsprosessen enklere, men vi sparer også penger ved ikke å kjøpe masse unødvendig. Derfor satte jeg i stand et prosjekt hvor middagsplanleggingen ikke bare ender opp på et ark som forsvinner (ja, dere vet hvordan det er), men hvor det praktiske også blir dekorativt. Og alt jeg trengte fant jeg billig på søstrene grene og TGR. 

 1. Start med å skrive ukedager på klesklypene med tusj. Store eller små klyper fungerer like fint. 
 2. Lag deg et mønster du vil følge. Varier i størrelser på trekulene og fargene. Her kan det være lurt å ta notater slik at det ikke blir rot. 
 3. Når du har bestemt deg for rekkefølge starter malingen. Jeg brukte noen fargede kuler og malte resten i hvitt eller grått. Det kan være lurt å male to strøk. ​
 4. Etter at alt har tørket er det bare å tre kulene på snoren og feste klypene og tada! 

I klypene fester du lapper hvor middagsforslaget står, og du kan lett bytte om på rekkefølgen om det skulle være nødvendig. Denne snoren kan også brukes til helt andre ting, huskelister, bilder, tegninger osv. Enkel å lage, men samtidig veldig praktisk og estetisk fin. 

♥ Hva synes du?

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

DIY - DEKORATIV SPAREBØSSE

 • 04.11.2017 kl. 21:57

For en stund tilbake spurte Harsha meg om jeg kunne lage en sparebøsse til han der han kunne samle opp tipsen han fikk fra jobb. Jeg som elsker små prosjekter å fikle med ble med en gang veldig gira og satte straks i gang. Jeg brukte bare det jeg hadde hjemme og det var både lett og fort unnagjort. 

Du trenger:

◊ En liten pringles-boks ◊ Skalpell/tapetkniv ◊ Saks ◊ Maling ◊ Papp ◊ Korkrull ◊Blyant ◊ Limpistol

 

 1. Mal boksen i den fargen som passer deg. (Jeg brukte maling fra søstrene grene.) 
 2. Bruk lokket til å måle opp pappen. (Jeg brukte svart papp) Klipp pappen litt mindre enn oppmålt slik at den får plass på innsiden av lokket. 
 3. Bruk skalpellet til å skjære ut et passende hull til en mynt både i lokket og pappen. 
 4. Tegn eventuell dekor på korkrullen og skjær ut med skalpell. Bruk deretter saks til å jevne ut om nødvendig. 
 5. Bruk limpistol til å lime på pynten og vips er du ferdig! 

 

Nå har sparebøssen fått hedersplass på hyllen. 

♥ Hva synes dere?

- Mathilde - 

LITT KREATIVITET PÅ EN SØNDAG

 • 03.09.2017 kl. 17:38

Idag har jeg skikkelig søndagsfølelse. Jeg har brukt store deler av dagen på maling, klipping og liming og jeg har storkost meg. Jeg synes det er fantastisk gøy å lage saker og ting og min spesialitet er å dekorer bokser. Jeg har flere bokser som enten er kjedelige, eller som har et mønster jeg ikke er helt overbevist om. De pleier jeg dekorere med gavepapir eller selvklebrende dekorpapir. Da blir de så mye finere og de matcher! Nå må jeg bare finne ut hvor boksene kan stå og hva jeg skal ha i dem. 

♥ Håper alle har hatt en like koselig søndag som meg!

- Mathilde - 

DIY - FOTOVEGG

 • 07.06.2017 kl. 19:53

Nå har jeg endelig fått gjort det jeg har tenkt på så lenge. Det var egentlig veldig fort gjort, så hvorfor jeg ikke har fått det ferdigstilt før vet jeg ikke. Det kan hende at andre også vil ha nytte av dette, men jeg så først og fremst for meg at dette er noe som kunne vært kjekt for bloggere. 

Nå i sommer bor jeg hos bestemor. Jeg vil spare penger ved å bo her og jobbe samtidig. Jeg har ikke fått tatt så mange bilder siden jeg kom hit av den grunn at rommet jeg sover på har mørkeblå vegger og det blir fort veldig mørkt og tar seg ikke spesielt bra ut på bilder. Derfor har jeg lenge tenkt at jeg må få meg et slags hvitt lerret. Jeg prøvde å finne noe i byen, men det ble fort veldig dyrt og derfor ville jeg gjerne lage et selv. 

Det du trenger er: 

◊ Et stort laken 

◊ Syl (valgfritt)

◊ Skapell (valgfritt)

◊ Saks

◊ Nål og hvit trå

◊ 2 små spikere

◊ Tommestokk 

◊ Hammer 

1. Begynn med å lage hull med en syl i to av hjørnene på langsiden. 

2. Bruk skapellet for å utvide hyllet. Det er også mulig å bruke saks, men jeg synes dette er lettere. 

3. Saksen bruker du til å klippe vekk unødvendig stoff om det er ønskelig. 

 Hullet skal være omtrent denne størrelsen. Mål med spikeren for å passe på at spikerhodet går gjennom hullet. 


4. Sy rundt hullet for å sikre at det ikke revner lett (valgfritt, men anbefales). 

Det skal se slik ut etterpå. Trenger ikke være helt jevnt, hehe. 

5. Etter at de to hullene er ferdig bruker du tommestokken til å måle hvor høyt lakenet skal henge.

6. Bruk hammeren til å få opp spikerne. 

7. Før du henger opp lakenet vil jeg anbefale å stryke det slik at det ferdige resultatet blir jevnt. 

Så er du er fu ferdig med din nye fotovegg! 


Før: 

Etter: 

♥ Hva synes du? Kunne du tenke deg å prøve dette? 

- Mathilde - 

DIY - HJEMMELAGET KONVOLUTT

 • 21.05.2017 kl. 19:52Her om dagen trengte jeg en konvolutt, men kunne ikke finne en. Da var det bare å finne frem kreativiteten og litt gavepapir gjorde susen. Jeg brukte et A4 ark som mal og klippet til. Litt mer papir på sidene som jeg brettet og tapet, og vips hadde jeg en fin hjemmelaget konvolutt. Jeg anbefaler dette for deg som vil gi noen en mer personlig gave.  

- Mathilde - 

SLIK FOREVIGER DU DE FINE ROSENE

 • 27.02.2017 kl. 20:42

Er du som meg som har vanskelig for å holde liv i rosene eller planter generelt? Jeg liker i alle fall å leve i den tro av at jeg ikke er den eneste. Før jeg reise på ferie bestemte jeg meg dermed for å passe på at rosene jeg fikk til valentine's kan pryde rommet mitt i lang tid fremover. Nå henger rosene i kroken av rommet tørkede og fine. 

Å tørke roser er veldig enkelt, men blir fortsatt veldig fint. Det er også en fin måte å forevige minnene bak rosene. Jeg brukte hyssing til å binde dem sammen og hang dem opp ned langs veggen. 


- Mathilde -

GAVEN SOM VARMER

 • 24.01.2017 kl. 13:15

I november fikk jeg en syk plan, og etter å ha brukt masse penger på garn var det ingen vei tilbake, jeg skulle strikke tøfler til alle jeg bor med. Vi bor ni i dette huset og julegaven fra meg var et par tøfler til hver av dem i hver sin farge. Det tok lang tid, men nå er jeg endelig ferdig og senere i dag skal de få dem. 

Dere kan tro de ble overrasket da jeg før jul fortalte dem om planene og viste dem hvilken farge de kom til å få. Det var et stort ansvar jeg tok på meg, men jeg var fast bestemt på å fullføre og etter å ha fortalt dem om det hadde jeg heller ikke noe valg. 

For de som skulle lure brukte jeg denne oppskriften HER. Jeg trodde det kom til å bli vanskelig å strikke tøfler, men det var det slettes ikke. Det eneste du trenger å kunne er å strikke rett og å felle. Slike tovede tøfler er gode og varme og en flott gave. 

♥ Er du glad i å strikke?

- Mathilde - 

HEKTA PÅ HEKLING

 • 09.12.2016 kl. 12:27

Å gå på folkehøgskole vil si mye fritid. Denne tiden kan man selv velge å bruke som man vil enten det er å være med venner, sløve eler øve. Selv gjør jeg en god blanding, men har også lagt inn hekling og strikking. Det er utrolig mange som har begynt å strikke her og noen som har begynt å hekle. Det er ofte vi sitter og hører på lærerne snakke eller konserter og da kan det være fint å ha noe å fikle med. 

Jeg har altså blitt helt hekta på hekling. Jeg kunne ikke hekle før jeg fikk det for meg at jeg skulle hekle grytekluter til hytta. Men det var fort gjort å lære ved hjelp av youtube. Videoen jeg brukte til gryteklutene var denne. Det finnes mye annet fint som også kan funke som grytekluter, men å hekle rundt og rundt er veldig greit for nybegynnere. 


 

- Mathilde - 

DIY - EN GAMMEL BLIKKBOKS FÅR NYTT LIV

 • 21.08.2016 kl. 17:32

Jeg synes sånne småprosjekter som dette er utrolig kjekt. Det er så gøy se hvordan noe kan bli så fint og dekorativt uten mye anstrengelser. Jeg har allerede planlagt å lage flere slike type bokser. 

Du trenger: 

♥ 1 ark ♥ 1 boks ♥ Lim ♥ Dekorfolie ♥ Linjal ♥ Saks


Den dekorfolien jeg hadde var veldig gjennomsiktig og derfor hadde jeg bruk for å lime et vanlig hvitt ark på først. Jeg regner med at fremgangsmåten er å forstå bare ved å se på bildene:

 1. Mål opp arket og dekorfolien slik at det passer boksen.
 2. Lim på arket. 
 3. Vær nøye når du setter på folien. Ta bare av litt av baksiden av gangen og pass på at det sitter rett før du begynner å dra det utover boken. Bruk fingrene til å glatte det ut. 

Så enkelt kan en blikkboks bli til fin og praktisk dekor til rommet. 

♥ Hva synes du?

♥Har du brukt dekorfolie før?

- Mathilde - 

 

DIY - SETT DITT EGET PREG

 • 19.02.2016 kl. 20:26

Nå er prosjektet ferdig og jeg er klar for å vise dere fremgangsmåten og resultatet. Jeg synes det ble veldig fint og er utrolig fornøyd med resultatet. Det jeg har gjort er å bruke mine gamle tidsskriftsamlere og "tapetsert" dem med dekorfolie. Tenk at det bare tok ti minutter!

Før og etter 

♦ Penn ♦ Linjal ♦ Saks ♦ Teip ♦ Tidsskriftsamlere ♦​ Dekorfolie


Folien pleier å ha avmerkede streker på innsiden som gjør det mye enklere å klippe til, men det kan fotsatt være lurt å merke av hvor du skal klippe. Det er også lurt å la det være et godt stykke med folie på begge kanter. Hvis ikke kan det begynne å løsne. Bruk tidsskriftsamleren som mal. 

Når du fjerner baksiden av folien er det best å begynne smått, feste motivet til tidsskriftsamleren og fjerne litt og litt av gangen mens du stadig passer på at folien fester seg jevnt. 

Når du fester folien på kantene begynner du øverst og presser nedover slik at det ikke blir ugjevnheter. Hvis det skulle bli ujevnt er det ikke noe problem å lette på folien å begynne på nytt. 

For å få håndtaket kan det være lurt å bruke lyset slik at man kan se omrisset av hullet, men det er ikke vanskelig å føle seg frem til heller. Bruk enden på saksen til å lage et hull.

Videre klipper du fra midten og inn slik at det er mulig å brette folien inn i hullet og feste den på baksiden. Jo flere ganger man klipper jo enklere er det å få det jevnt. 

Det kan være vanskelig å feste folien på innsiden, så her brukte jeg teip for å få det til å sitte. For å teipe er det enklere om man bretter ut tisskriftsamleren. 

Så nå har alle bladene mine fått et nytt hjem. 


- Hva synes du?

- Har du brukt dekorfolie før? 

- Mathilde - 

#DIY #tidsskrifsamlere #bjørk #ny #beskrivelse #prosjekt

DIY - SERVIETTBLOMSTER

 • 30.12.2015 kl. 13:44

I går lovet jeg dere at jeg skulle vise hvordan man bretter servietter slik at de blir seende ut som blomster. I går på juletrefesten var det jeg som fikk ansvar for å dekke bordet og da kunne jeg ikke dy meg. Jeg måtte bare lage blomster av serviettene. Jeg kan ikke mange stilige måter å brette servietter på, men disse blomstene, de kan jeg. 

♥ Hvilken vei du begynner å brette har betydning for hvordan blomsten blir seende ut. I dette innlegget vil jeg vise hvordan du lager blomsten til venstre på bildet over. For å lage blomsten til høyre begynner du med servietten motsatt vei. 

♥ Begynn med å brette servietten helt ut. 

♥ Snu servietten slik at den fargede siden ligger opp og begynn å brette alle hjørnene mot midten. 

♥ Brett så en gang til hjørnene mot midten. Da vil den bli seende ut som på bildet over. 

♥ Snu servietten slik at bretten ligger ned mot bordet. 

♥ Brett en siste gang hjørnene inn mot midten. 

♥ Finn frem et glass som du legger den brettede servietten oppå, uten å snu den. 

♥ Brett ned kantene som vist på bildet over. 


♥ Servietten vil bli seende sånn ut. De gjenværende kantene brettes også ned på samme måte. 

♥ Når alt er brettet ned vil blomsten ligge over glasset på denne måten. 

♥ Snu blomsten og sett glasset oppi. Vanskeligere er det ikke!Håper dere likte blomstene og at dere forsto forklaringene mine. Hvis ikke er det bare å stille spørsmål. Av erfaring kan det være lurt å ha noen servietter i bakhånd. Jeg har nemlig opplevd gang på gang at folk synes de er for fine til å brukes, haha! 

♥ Hva synes du om blomstene?

♥ Kan du noen fine måter å brette servietter på, i så fall hvilke?

- Mathilde - 

#DIY #servietter #brettekunst #blomster #juletrefest #jul #rødt 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

DIY - JULESTJERNER AV SPISEPINNER

 • 22.12.2015 kl. 16:25

Endelig er jeg ferdig med videoen. Jeg begynte med videoen på fredag, men har ikke klart å bli ferdig før nå, og det er det flere grunner til. Det hjelper i alle fall ikke at jeg er veldig dårlig på det tekniske. Jeg finner som regel ut av det til slutt, men det tar tid, det kan jeg love dere. Men nå er den i alle fall her! De er veldig enkle å lage, og tar ikke lang tid. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd med resultatet og har tenkt å henge de opp i vinduet. 

 


♥ Hva synes du om videoen?
- Mathilde -

DIY - dåpskort

 • 27.06.2015 kl. 13:46

Jeg har vært dårlig med oppdateringer fra hverdagslivet mitt i det siste. Det er rett og slett fordi det ikke har vært noe spesielt spennende å skrive om. Jeg driver for det meste å forbereder meg til å reise. Men noe annet jeg har gjort er å lage et kort til søskenbarnet mitt som nettopp ble pappa for tredje gang. Jeg skal være så ærlig å si at jeg ble ganske fornøyd og har dermed bestemt meg for å dele det med dere. 

Det du trenger er: 

Litt tykt hvitt papir

lyseblått og mørkeblått papir

blå stjerner/blomster i papir (kan klippes selv)

blondebånd

en passer

blyant

diamantklistremerker

saks

limstift

1. Klipp til det hvite arket. Jeg lagde kortet på 15x15 cm. Altså må man måle 30x15 og brette arket i to. Hvis du mangler hvitt tykt ark er et tips å lime to lit tynnere sammen. Det måtte jeg gjøre, så hvis man ser nøye ser man at papiret egentlig er rosa på innsiden. 

2. Klipp det lyseblå arket slik at det er litt mindre enn det hvite. 14x14 cm funker fint. Lim dette på det hvite arket. 


Min passer var litt ødelagt, så da måtte jeg bruke min kreative side. 

3. Buk passeren til å tegne en tre fjerdedels sirkel, og bruk en linjal til å tegne to rette linjer inn mot midten av sirkelen. Hvis du er redd for å tegne mye utenfor med passeren kan du lage sirkelen på et ark og bruke den som mal. 

4. Klipp ut sirkelen og fest blondebåndet på før du limer den midt på arket. 


5. Klipp ut de siste detaljene. Når du lager hjulene kan det være lurt å bruke passer. For å være helt sikker på at de blir like store kan du brette arket i to og klippe dem ut samtidig. Lim alt på kortet slik som vist på bildet over. Til slutt setter du på diamantklistremerkene.  

Hvis du ikke er av den "jeg lager hjemmelagde kort" typen tar jeg også imot bestillinger på slike kort ;)

DIY - korktavle

 • 12.05.2015 kl. 09:58

Det ble en til sykedag på meg :( Jeg følte meg bere i går, men når jeg våknet i dag kjente jeg at jeg ikke kom til å klare en skoledag fra 08.15-16.00. Jeg skal på skolen de to siste timene for å jobbe med et prosjekt vi skal fremføre i morgen, men var redd jeg ikke kom til å være nok opplagt til dette om jeg var på skolen hele dagen. 

Siden jeg er hjemme tenkte jeg at jeg kunne legge ut et DIY-innlegg. Det jeg viser her lagde jeg for en god stund, men har ikke fått vist det før. Jeg tok disse bildene med mobilen, og derfor er ikke kavliteten veldig god. Beklager. 

Det du trenger er: korktavle, limpistol, stoff, saks, hammer, flatt skrujern

Det første du begynner med er å løsne rammen fra selve korktavla. Noen rrammer sitter harere fast enn andre,

så det er ikke helt sikkert det er nødvendig med både hammer og skrujern. 

Klipp til stoffet slik at det er noen cm. lengre enn korkplata på hver side.

Når du skal begynne å lime er det lurt å lime kantene først. Da bllir resultetet mye finer.

Etterpå limer du alle sidene. Pass på at stoffe blir starmt på forsiden. På forsiden skal det ikke limes. 

Slik blir resultatet. Her har jeg valgt å ikke bruke rammen. 

Her er et ekesempel på en annen korktavle jeg lagde.

Her har jeg malt rammen og festet noen blondebånd som jeg limte på på baksiden. 

Når man bruker et nøytralt stoff som dette har man mange dekormuligheter. 


 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no