hits

SUPERT SPARETIPS FOR STUDENTER!

  • 06.09.2018 kl. 10:23

Vi er heldige som har lånekassen, for hvis ikke vet jeg ikke hvordan det skulle ha gått med oss. Men selv om vi få utbetalt skolepenger og penger til både leie og mat lever vi ikke noe luksusliv, og det kan være smart å ta noen forhåndsregler når det gjelder pengebruk slik at en har råd til mat også de siste dagene før ny utbetaling. 

I fjor opplevde jeg at jeg stadig brukte litt mer enn hva lånekassen ga meg, nå vil jeg snu dette. Jeg har alltid vært veldig økonomisk av meg, men jeg vet jeg kan bli enda noen hakk flinkere. Derfor har jeg endelig kommet i gang med noe jeg har hatt planer om så lenge, men ikke klart å gjennomføre. Jeg har et håp om at dette kan spare meg en god del penger og samtidig gi meg bedre vaner. 

Middagsliste! Det er ingen revolusjonerende tanke og jeg klarte til tider å lage middagslister i fjor også, men det døde fort ut. Nå har jeg dermed fått opp listen på veggen, nesten som dekor, og dette tror jeg skal gjøre det enklere å gjennomføre. ("Middagsplanleggeren" lagde jeg for en stund tilbake, du finner innlegget HER). Jeg er ikke den mest kreative i matveien, men med hjelp av rema 1000's oppskrifter til under 100-lappen som inspirasjon var det ingen sak. 

Grunnen til at middagslisten gjør at jeg sparer penger er enkel: jeg går inn i butikken med en plan, og kjøper bare det jeg trenger. Jeg liker ikke å handle uten handleliste, det går aldri bra. Noen som kjenner seg igjen? Når jeg planlegger en uke frem i tid vil jeg også kunne ha en storhandel og sleppe å gå frem og tilbake for småting. 

Jeg har skrevet middagsrettene på hjerteformede lapper som jeg har planer om å spare på, og ta frem når jeg trenger middagsinspirasjon. Nok en positiv side ved denne "middagsplanleggeren". 

- Mathilde -

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

8 Kommentarer

Kristine Larsen

06.09.2018 kl. 11:02
GOOODT tips!

Mathilde C. Bjørnseth

06.09.2018 kl. 11:53
Kristine Larsen: Så gøy du likte det! :D

Den lille Pandaen c:

06.09.2018 kl. 13:12
Så søt middagsplanleggeren din var! :)

Mathilde C. Bjørnseth

07.09.2018 kl. 08:31
Den lille Pandaen c:: Hehe, takk! :)

Marit Victoria S.

06.09.2018 kl. 20:18
Kjempe kjekt og ikke minst økonomisk det med planlegging. Husker det god selv når vi fikk stipend fra lånekassen, så var ikke det noe å leve på. Men vi klarte oss:) Lykke til videre! :)

Mathilde C. Bjørnseth

07.09.2018 kl. 08:32
Marit Victoria S.: Tusen takk for det, Marit :D

Silje

07.09.2018 kl. 14:33
Et veldig godt tips! Og så søt lenken du hadde middagene i var :)

Mathilde C. Bjørnseth

07.09.2018 kl. 15:40
Silje: Tusen takk, Silje! :D

Skriv en ny kommentar

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no