hits

FRA EN INTERIØRARKITEKTS SYNSPUNKT

  • 29.08.2017 kl. 11:41

i samarbeid med Hiroy

Når jeg forteller folk at jeg studerer interiørarkitektur er det mange som lurer på hva jeg egentlig vil med det. Hvor vil jeg jobbe og med hva? Og helt ærlig vet jeg ikke helt selv enda. Forhåpentligvis finner jeg ut av det mens jeg studerer til bachelor, men her og nå er jeg nokså åpen. 

Man har to muligheter som interiørarkitekt. Å jobbe med privatpersoner, eller i det offentlige. Jeg har alltid tenkt at det å jobbe for privatpersoner må være det kjekkeste. Jeg liker å jobbe i små grupper og kunne ha en dialog direkte med den det gjelder.  Men igjen må det jo være utrolig gøy å være med og skape et nytt hotell feks. 

Jeg har vært på flere gjennomførte hotell rundt om i verden og har ofte tatt meg i å tenkte på prosessen man må igjennom for å ferdigstille et slikt hotell. For selv om det ser fint ut har også interiørarkitekter ansvar for å kombinere det estetiske med det praktiske. Rett og slett å ta hensyn til hvordan mennesker og rom påvirker hverandre. 

Jeg feks. er oppvokst i en familie hvor teppegulv blir sett på som noe avskyelig. Ja, for det kan jo ikke vaskes på samme måte som tregulv. Men hvor mange har vel ikke vært på et hotellrom med teppegulv? Det er jo veldig behagelig så lenge man ikke tenker på hvor ofte/sjeldent de renser det. 

Dette blir et veldig spesifikt emne som jeg skjønner ikke treffer alle og kan bli litt sært. Men for å gjøre det enda mer sært, bare siden jeg har begynt, hehe. Hvor mange tenker egentlig over dørene man går inn i når man entrer et rom? Vel jeg gjør, fordi jeg elsker å legge merke til en hver detalj ved et rom. I hjemmene våre liker vi små dører som ikke tar for mye av arealet innendørs, gjerne med et lite vindu, eller et skilt hvor det står: her bor... Dette er koselig. Men med en gang man entrer store bygninger ser man aldri slike dører lengre. Her har vi automatiske store dører slik at travle mennesker og store folkemengder ikke stopper opp. Jeg måtte rett og slett ta meg i å se litt på slike dører på boonedam.no, for dette er vel et eksempel på noe som først og fremt er praktisk. Samtidig kan en slik dør vise status. Er dere enige? Små hoteller har sjeldent slike dører, men et 5 stjernes hotell uten karuselldør, hva er vel det? 

bildene er tatt fra pintrest

- Mathilde - 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

4 Kommentarer

Victoria Larsen

29.08.2017 kl. 11:59
Wow, stilig!

Mathilde C. Bjørnseth

29.08.2017 kl. 15:53
Victoria Larsen: Tusen takk for det :D

stavangerinmyheart

29.08.2017 kl. 12:15
Hørtes ut som et spennende studie spør du meg:))) Tror nok det blir mer og mer brukt for dette fremover:)) Lykke til.

Mathilde C. Bjørnseth

29.08.2017 kl. 15:54
stavangerinmyheart: Ja, ikke sant! Ja, det hadde jo vært fint for min del :) Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no